Σε λιγότερο από μια ώρα ο Ηρακλής πήρε την πρόκριση επί της ΧΑΝΘ

Ο Ηρακλής πέρασε το εμπόδιο της συμπολίτισσας ΧΑΝΘ, νικώντας με 3-0 εκτός έδρας και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου ανδρών.
Με το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου (8/2, 19.00) στα προημιτελικά η ομάδα του Γιάννη Ορφανού.
 
Ο «γηραιός» επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί απέναντι σε μια ομάδα της Α2 ανδρών που έχει μπροστά της τα πλέι οφ ανόδου. Ο Γιάννης Ορφανός χρησιμοποίησε όλα τα όπλα του για να πάρει την πρόκριση και ο Ηρακλής να βρεθεί πιο κοντά στο Final 4 της Γλυφάδας. 
 
Διαιτητές: Σταυριανίδης-Αβραμίδης
 
Τα σετ: 0-3 (10-25, 20-25, 20-25) σε 56'
 
ΧΑΝΘ (Ζιώγας): Κουρτίδης, Γιάγκος, Τερζόγλου, Χρυσάφης, Παραδεισάνος,  Τσιάρας / Παντσιος (λ), Μακράκης Σακκάς, Νικολακάκης 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤ. (Ορφανός): Φέργκιουσον, Προύσαλης, Τζιουμάκας, Σμαραγδής,Αρμενάκης, Εφραιμίδης / Μπαμπαλιούτας (λ), Μπουράκης (λ), Μούχλιας
 
Ο προπονητής της ΧΑΝΘ Νίκος Ζιώγας δήλωσε: «Στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά γιατί προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε σε κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, να παίζουμε με ομάδα της Volleyleague. Στο δεύτερο και τρίτο σετ κοντράραμε τον Ηρακλή και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Έχουμε νεανικό ρόστερ με εμπειρίες μόνο από την Α2. Κοιτάμε τώρα τα πλέι οφ του πρωταθλήματος».
 
O προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Ο σκοπός ήταν η πρόκριση. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Το μυαλό μας ήταν στον αγώνα με τη Νίκη στο Αιγίνιο για το πρωτάθλημα. Κρατάμε την πρόκριση και προχωράμε».