Συγκλονιστική πρόκριση του Πανναξιακού στους τελικούς της Σαντορίνης

Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι διάρκειας 2,5 ωρών, ο Πανναξιακός νίκησε με 3-2 σετ τους Μακεδόνες στο κλειστό της Νάξου και προκρίθηκε στο final-4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα γίνει στην Σαντορίνη.
Οι περσινές φιναλίστ, πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη συνεχόμενη. Αντίθετα, οι Μακεδόνες έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν στην τετράδα για πρώτη φορά.
 
Κάθε ομάδα είχε από δύο σετ και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Πανναξιακός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 10-7, μετά από άσσο της Διώτη. Η Χολστ μείωσε σε 10-8 και η Πολυνοπούλου πήγε στο σερβίς. Η νεαρή κεντρική δυσκόλεψε την υποδοχή της Νάξου και οι Μακεδόνες με σερί 0-6 προηγήθηκαν με 10-13. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν άμεσα με δύο επιθέσεις της Ντάλτον, αλλά οι φιλοξενούμενες είχαν το πρώτο ματς μπολ (13-14). Ο Πανναξιακός έμεινε στον αγώνα με πρωταγωνίστρια την Μπράουν, προηγήθηκε με 16-15 και η Κάλτερ με άσσο, έδωσε τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα της.
 
Τα σετ: 3-2 (19-25, 25-16, 25-22, 23-25, 17-15) 
 
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Κάλτερ, Μπράουν, Ντάλτον, Διώτη, Κουνάδη, Καλαντάτζε / Ιακωβίδου (λ), Νούσια, Μπολέτου.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σπανού, Πολυνοπούλου, Σπικς, Νώτη, Καραφουλίδου, Χολστ / Μυρίδου (λ), Δαρούκα.
 
Μανώλης Σκουλικάρης (Μακεδόνες): «Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό και κάναμε αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική γιατί το τρίτο σετ χάθηκε από λάθη του διαιτητή. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την εμφάνιση, καθώς έπαιξαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Λυπάμαι όμως, γιατί δύο χρόνια τώρα θυμόμουν άλλον Πανναξιακό. Αυτή η ομάδα δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση όπως ήταν παλιά. Λυπάμαι πραγματικά για το ελληνικό βόλεϊ, γιατί αυτό που συνάντησα στη Νάξο δεν το έχω συναντήσει σε άλλους αγώνες. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο final-4, εμείς συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα».
 
Κώστας Παπαδόπουλος (Πανναξιακός): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, προκριθήκαμε στο final-4 του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, εμείς είχαμε τον δυσκολότερο δρόμο, αποκλείοντας δύο πάρα πολύ καλές ομάδες όπως ο Άρης και οι Μακεδόνες».

Προημιτελικά
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου
 
ΓΣ Ηλιούπολης - Ολυμπιακός 0-3 (23-25, 18-25, 17-25)
Πανναξιακός - Μακεδόνες Αξιού 3-2 (19-25, 25-16, 25-22, 23-25, 17-15) 
21.30: Ηλυσιακός - Κόρινθος
 
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
 
19.30: Θέτιδα Βούλας - ΑΟ Θήρας 

Πολυμέσα