Στους ρυθμούς του Λιγκ Καπ η Σύρος

Στους ρυθμούς του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αρχίζει να κινείται η Σύρος, ενόψει των αγώνων του φάιναλ-4 που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το διήμερο 30-31 Μαρτίου.
Στους ημιτελικούς θα παίξουν ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός και ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέλαβε την φιλοξενία μίας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο πρόεδρος του Φοίνικα Αντώνης Ρούσσος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος και σύσσωμη η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο του Φοίνικα.

Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Λεονταρίτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για άλλη μία φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοστατεί στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Είμαστε περήφανοι για τις τρεις μεγάλες ομάδες μας, τον Φοίνικα, τον Πανναξιακό και τον ΑΟ Θήρας. Οι Κυκλάδες αποτελούν την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας, ωστόσο τείνουν να γίνουν και "πρωτεύουσα" του ελληνικού βόλεϊ. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την διοργάνωση, έχουμε άλλωστε μεγάλη εμπειρία στην πραγματοποίηση τέτοιων διοργανώσεων. Θέλω να πιστεύω ότι έφτασε η ώρα η ομάδα μας να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της στο θεσμό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Η κλήρωση έφερε αντίπαλο τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, ωστόσο εγώ πάντα λέω ότι σε τέτοιες διοργανώσεις αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, καθώς για να κατακτήσεις τον τίτλο πρέπει να κερδίσεις δύο παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και οι Συριανοί θα κατακλύσουν το γήπεδο. Καλώ τους Συριανούς να έρθουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, καλώ και τη νεολαία του νησιού, καθώς η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών».

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Αντώνης Ρούσσος τόνισε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που για ακόμη μία φορά μας δίνει την ευκαιρία η διοργάνωση να γίνει στο νησί μας. Παίζουμε στην έδρα μας και αυτό μας δίνει το κάτι παραπάνω για να παλέψουμε ώστε να πάρουμε έναν μεγάλο τίτλο που τόσο δικαιούται αυτή η ομάδα. Σήμερα γίνεται ουσιαστικά η αρχή γι’ αυτή την διοργάνωση, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να γεμίσει το γήπεδο».

Ο τεχνικός του Φοίνικα Όσκαρ Κάσμαρτσικ δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Λεονταρίτη γιατί η προσφορά και η υποστήριξή του στην ομάδα είναι ανεκτίμητη. Μετά τη νίκη στο μπαράζ με την Χαλκίδα, αφιερώσαμε τη νίκη και την πρόκριση στους φιλάθλους μας γιατί το αξίζουν. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Σύρο είδα πόσο αγαπάνε όλοι το βόλεϊ, αυτό ισχύει και στην Πολωνία, οπότε νιώθω σαν στο σπίτι μου. Έγιναν πολλά σε αυτό το θεσμό, ωστόσο αξίζαμε εμείς να είμαστε στο final-4  και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Έφτασε πλέον η ώρα που είναι όλα στα χέρια μας, πρέπει να παλέψουμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάναμε ήδη το πρώτο βήμα και ξέρουμε πως να μην παίξουμε απέναντι του (σ.σ. εννοώντας το παιχνίδι πρωταθλήματος πριν λίγες μέρες), τώρα θα μάθουμε πως πρέπει να παίζουμε απέναντί του».

Ο αρχηγός του Φοίνικα Μπόγιαν Γιορντάνοφ είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε να φτάσουμε στο final-4 του Λιγκ Καπ, τόσο για εμάς τους αθλητές όσο και για το νησί. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες να δουλέψουμε γι’ αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα και να κάνουμε κάτι καλό».