Στο Μαρκόπουλο η Ουκρανή Polina Liutikova

O Α.Ο. Μαρκοπούλου καλωσορίζει στην ομάδα των Γυναικών την Ουκρανή Polina Liutikova (1989). Η 29χρονη Ακραία με ύψος 1,97, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, κ.α.), ενώ την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Kohila της Εσθονίας.

Τα πρώτα λόγια της Polina Liutikova, η οποία φόρεσε τη φανέλα του ΑΟ Μαρκοπούλου για πρώτη φορά στα πρόσφατα φιλικά της Βουλγαρίας, ήταν τα εξής:
«Όλα είναι υπέροχα! Είμαι πολύ χαρούμενη να ανήκω στην οικογένεια του ΑΟ Μαρκοπούλου. Η ομάδα μας είναι πολύ νεανική, αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες!»

Σε ότι αφορά στη συμμετοχή της στα φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Λέφσκι Σόφιας, είπε: 
«Ήταν καλά παιχνίδια. Ήταν τα πρώτα μου παιχνίδια βέβαια στην ομάδα και ακόμη γνωρίζομαι με τις συμπαίκτριές μου! Ελπίζω όμως πως θα γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα και θα είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος».

Τέλος, σχετικά με τις ελληνικές ομάδες και τη Volley League Γυναικών, είπε:
«Γνωρίζω για τις ελληνικές ομάδες μέσω των συμμετοχών τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης φίλες μου έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και γνωρίζω πως είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Έχω ακούσει αρκετά από την Ivana Ostojic (σ.σ. Ηρακλής Κηφισιάς, ΑΕΚ, ΑΟ Θήρας) που αγωνιζόμασταν στην ίδια ομάδα στην Τουρκία και την Niemer Stephanie (σ.σ. Ολυμπιακός) που ήμασταν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα των Φιλιππίνων!».

Από την πλευρά του, ο προπονητής Κώστας Σωτηρόπουλος, δήλωσε σχετικά με την απόκτηση της Polina Liutikova:
«H Polina είναι μία αθλήτρια που μπορεί να μας βοηθήσει στη προσπάθειά μας για μία καλύτερη πορεία σε σχέση με τη περσινή χρονιά. Έχει εικόνες και παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα και μπορεί να τα μεταφέρει και στο δικό μας πρωτάθλημα. Δοκιμάστηκε στην ομάδα μας, στα πρόσφατα φιλικά με δύο πολύ δυνατές ομάδες και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων!».

Για το Γραφείο Τύπου