O Σπύρος Γκολίτσης νέος προπονητής στους άνδρες της Ελπίδας

Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει την συμφωνία με τον Σπύρο Γκολίτση, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, στην πρώτη παρουσία της στη Volleyleague.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας γεννήθηκε το 1974 και διετέλεσε αθλητής της ΓΕ Φλώρινας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της ΜΕΝΤ, για να κλείσει την αγωνιστική παρουσία του στον νεοσύστατο τότε Ήφαιστο Φλώρινας, το 2011.
Ως προπονητής πέρασε από τα αναπτυξιακά τμήματα της ΑΕΝ Αγίας Τριάδας και από τα παιδικά - εφηβικά τμήματα του Άρη και του ΠΑΟΚ μεταξύ 1996 και 2002, κατόπιν εργάστηκε στη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς (1999-2004) και ακολούθησε η δεκαετής παρουσία του στη ΜΕΝΤ (2005-2015), με την οποία πανηγύρισε πέντε ανόδους, με αποκορύφωμα την άνοδο στην Α1 Ανδρών το 2014. Ανάλογη επιτυχία σημείωσε στο «τιμόνι» του Ηρακλή Χαλκίδας (2015-2018), τον οποίο ανέβασε και εδραίωσε στη Volleyleagueκατά την τριετή θητεία του στην Εύβοια, ενώ την περσινή σεζόν κάθισε στον πάγκο του Ροδίων Άθλησις.
Από το 1997 είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, είναι κάτοχος διεθνούς διπλώματος προπονητικής FIVBLicense - Level 2.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, ο Σπύρος Γκολίτσης τόνισε: «Η Ελπίδα Αμπελοκήπων είναι ένα από πιο οργανωμένα σωματεία της Θεσσαλονίκης, με πολλές επιτυχίες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, πράγμα που τη βοήθησε στο να πετύχει τον άθλο της ανόδου στη Volleyleague. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που οι άνθρωποι του συλλόγου, τους οποίους γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια ως αντίπαλος στους αγωνιστικούς χώρους, μου πρότειναν να αναλάβω την ομάδα σ’ αυτό το νέο εγχείρημα της συμμετοχής στην επαγγελματική κατηγορία. Θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω για την επιλογή τους και όλοι μαζί θα δουλέψουμε με στόχο να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά και να πετύχουμε την παραμονή της ομάδας στη Volleyleague».

Καλωσορίζουμε τον Σπύρο Γκολίτση στην οικογένεια του ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του!