Νέα διάσταση στο θέμα των κοινοτικών δίνει ο ΠΑΣΑΠ

Εν αναμονή της ανακοίνωσης από την ΕΣΑΠ για το πότε θα διεξαχθεί το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί η νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος (ναι είμαστε αρχές Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει προκήρυξη στο πιο… αξιόπιστο πρωτάθλημα), τα τηλεοπτικά, ο χορηγός, ο ΠΑΣΑΠ μέσω του προέδρου του Βασίλη Μηνούδη, έδωσε μια άλλη διάσταση στο ζήτημα της αύξησης του αριθμού των κοινοτικών.

Υπενθυμίζουμε πως η πρόταση του Ολυμπιακού αναφέρει ότι θα πρέπει να μην υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τον αριθμό των κοινοτικών που αναγράφονται στο φύλλο αγώνος…
Ο Μηνούδης «ανέβασε» σήμερα το μεσημέρι στο facebook το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει το 2010 η ΕΟΠΕ, η ΕΣΑΠ και ο ΠΑΣΑΠ και το οποίο αποτέλεσε τη βάση των όσων ακολούθησαν (αύξηση του αριθμού των ξένων, κεντρική διαχείριση παλαιότερων οφειλών, αδειοδότηση) και το οποίο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ είναι σε ισχύ.
Μάλιστα το συγκεκριμένο MOU έχει την υπογραφή του νυν προέδρου της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατόρου, με τον πρόεδρου του ΠΑΣΑΠ να χαρακτηρίζει το λιγότερο άκομψη την οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής μονομερώς ή εν κρυπτώ της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Δείτε εδώ την ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΑΠ (ο οποίος προαναγγέλει σειρά επαφών με το Υφυπουργείο και την ΕΟΠΕ).: 

Επειδή ακούω διάφορα σχετικά με την πρόθεση κάποιων να "απελευθερώσουν" τους "κοινοτικούς", μέσω της αλλαγής της προκήρυξης της VolleyLeague, ανεβάζω το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας ΠΑΣΑΠ-ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ του 2010, στο οποίο ορίζεται ξεκάθαρα η πρόβλεψη για μάξιμουμ αριθμό 4 μη Ελλήνων στην προκήρυξη του πρωταθλήματος (συμπεριλαμβανομένων των κοινοτικών)....

Σημείωση 1η: Η συμφωνία αυτή ουσιαστικά έχει παραταθεί μέχρι και το 2017-18, λόγω καθυστέρησης συμφωνίας και εφαρμογής του νέου συστήματος αδειοδότησης.

Σημείωση 2η: Ευτυχώς ο υπογράφων Πρόεδρος της ΕΣΑΠ είναι το ίδιο πρόσωπο με τον σημερινό Πρόεδρο (προς αποφυγή παρερμηνειών).

Σημείωση 3η: Ξεκαθαρίζεται ότι οι προκηρύξεις όλων των προηγουμένων ετών έχουν συνταχθεί με το σκεπτικό του MoU.
Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, προς προώθηση της αλλαγής, αποτελεί απλό τέχνασμα...

Σημείωση 4η: Η οποιαδήποτε αλλαγή, μονομερώς και εν κρυπτώ, μιας συμφωνίας (όπως φαίνεται να προωθείται από κάποιους) είναι το λιγότερο "΄άκομψη".... Η ορθή πρακτική απαιτεί νέο διάλογο, όπως αυτόν που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη φορά....

Σημείωση 5η: Είναι "άκομψη" απέναντι όχι μόνο στους άλλους δύο Φορείς, αλλά και απέναντι στην πλειοψηφία των υπολοίπων ΤΑΑ, οι οποίοι δεν θα έχουν δικαίωμα "χρήσης" της (σε περίπτωση έγκρισης), λόγω μεταγραφής μη κοινοτικού αθλητή (για τη σεζόν 2017-18).

Σημείωση 6η: Είμαι πολύ περίεργος να δω την στάση των υπολοίπων μελών της ΕΣΑΠ, απέναντι στην προωθούμενη "τροποποίηση" της προκήρυξης.

Σημείωση 7η: Ευελπιστώ η ΕΟΠΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τιμώντας την υπογραφή της.... (Άραγε έχει ενημερωθεί και αν ναι, ποια είναι η θέση της;)

Σημείωση 8η: Ελπίζω εντός της εβδομάδας να μου δοθεί η δυνατότητα να αναλύσω επιχειρήματα και θέσεις μας στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ.

Σημείωση 9η: Χαίρομαι που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παραβρεθώ στο επόμενο ΔΣ της ΕΣΑΠ για να αναλύσω τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα.

21369115 357944527962511 7356085602743823726 n