Ο ΖΑΟΝ έτοιμος για την Pre League (VIDEO)

Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για την έναρξη της Pre League Γυναικών και το volleyball.gr θα σας παρουσιάσει τους 12 «μονομάχους» της νεοσύστατης κατηγορίας.

Ξεκινώντας από τον ΖΑΟΝ, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της κατηγορίας. Ιδρύθηκε το 1962 και ήταν ο πρώτος, αμιγώς, γυναικείος αθλητικός όμιλος της πόλης. Μετά από 55 χρόνια ιστορίας, στη συλλογή του έχει πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1974, 1975, 1976, 1980, 1981), ένα Κύπελλο (2002) και πολλές διακρίσεις στα αναπτυξιακά τμήματα.

Μετά την περσινή 4η θέση στον Α2 υποόμιλο της Α2 Γυναικών, η ομάδα των βορείων προαστίων στοχεύει φέτος, με τον Κώστα Λιώση στον πάγκο της, να πρωταγωνιστήσει στη Pre League και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ο έμπειρος τεχνικός μετά από έξι πετυχημένα χρόνια στον Ηλυσιακό, αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη καριέρα του και να οδηγήσει την ομάδα του ΖΑΟΝ σε νέες επιτυχίες, έχοντας ως άμεσο συνεργάτη τον Βαγγέλη Κοσμά.

Το φετινό ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από 16 αθλήτριες οι οποίες συνδυάζουν τα νιάτα, το ταλέντο και την εμπειρία.

Από τις μεταγραφές ξεχωρίζει αυτή της Μαρίας Λαμπρινίδου, που αν και αποχώρησε από τον Ηρακλή Κηφισιάς, θα αγωνίζεται πάλι στο Ζηρίνειο αλλά με άλλη φανέλα. Οι νεαρές ταλαντούχες Έλενα Καρακάση, Νάσια Φακοπουλίδου μετά τις εμπειρίες τους με το Μαρκόπουλο στην Α1 Γυναικών, μετακόμισαν στον ΖΑΟΝ και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σημαντικές προσθήκες είναι η έμπειρη λίμπερο, Μαρία Κερασιώτου, από τη Θέτιδα, όπως επίσης και η Ιωάννα Κατσαντώνη που πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια στην Παλλήνη.

 

Κώστας Λιώσης: «Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μέχρι τέλους»

Ο προπονητής του ΖΑΟΝ, Κώστας Λιώσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για το νέο πρωτάθλημα και τους στόχους της νέας του ομάδας.

«Καταρχήν πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στις ομάδες που είχαν το σθένος να δημιουργήσουν αυτή τη νέα κατηγορία, όπως επίσης και στην Ομοσπονδία που πραγματοποίησε αυτή την αλλαγή».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν ενισχυθεί και αυτό θα φανεί στο πρωτάθλημα. Όλοι έχουν υψηλές βλέψεις και τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι. Επειδή είναι νέο το πρωτάθλημα και με τον τρόπο διεξαγωγής του, αυτό από μόνο του θα κρατήσει το ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Για τους στόχους της ομάδας: «Στόχος του ΖΑΟΝ είναι να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το νέο πρωτάθλημα. Αν καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και την άνοδο τότε θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Δεν πρέπει να κοιτάμε όμως τόσο μπροστά, ειδικά από την στιγμή που είναι ένας μαραθώνιος 7 μηνών».

Αν υπάρχει φαβορί: «Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Με βάση το ρόστερ, η Θέτιδα έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες αλλά ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορεί να κάνει κανένας, πιθανότητες δίνουμε. Δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία για την συγκεκριμένη κατηγορία και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα. Οι ομάδες θα έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα και βαθμολογικές απώλειες».

ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

Πολυμέσα