Η ΑΕΚ προτοιμάζεται για μια συγκλονιστική σεζόν

Η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει προπονήσεις από την Δευτέρα.

Έτοιμη να κοιτάξει στα μάτια όλες τις ομάδες της Pre League για την επιστροφή στην Α1, με νέο προπονητικό τιμ και ανανεωμένη ριζικά, η ΑΕΚ προετοιμάζεται στον στίβο του Ιλίου για να «διώξει» από πάνω της την χαλαρότητα των διακοπών.

Το έργο της επαναφοράς της ΑΕΚ έχει αναλάβει η Ελένη Μεμετζή μαζί με την Μαρίνα Καλαϊτζιεβα.

Η ΑΕΚ της περιόδου 2018-2019 έχει όλα τα φόντα για να ανέβει στην Α1. Δυναμικές παίκτριες με πείρα και στόφα αρχηγού όπως η Αρετή Τέζα και η Σία Τοτσίδου που επέστρεψε στην ΑΕΚ, αλλά και νεαρότερες ταλαντούχες αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί και στις ακαδημίες όπως η Μαριάννα Μπελιά και η Βάσια Αντωνιάδη και με τον κόσμο της στο πλευρό της η ΑΕΚ είναι έτοιμη να προσφέρει βόλεϊ υψηλού επιπέδου και να αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους της. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός φέτος είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι των «κιτρινόμαυρων» και το γήπεδο της ΦΕΑ αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο σε αυτές τις αναμετρήσεις καθώς και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί με κορυφαίες παίκτριες.

Από την περσινή ΑΕΚ έχουν μείνει μόνο οι Ζίγκα, Μπελιά, Αντωνιάδη, Σουβαλιώτη και Βυζαντινού με την πρώτη να εντυπωσιάζει στο τέλος της περσινής σεζόν όταν αρνήθηκε να παραλάβει την εξόφλησή της επειδή δεν κατάφερε η ομάδα το στόχο της που ήταν η άνοδο στην Α1 και να την ευχαριστεί δημόσια η ΑΕΚ.

Η Μαριάνα Μπελιά μίλησε στο Greekvolley για την παραμονή της στην ομάδα και τους στόχους της:

«Εγώ και η Ζίγκα είμαστε από τις πιο παλιές αθλήτριες που θα ενισχύσουμε και φέτος την ΑΕΚ. Αλλά φυσικά να σημειώσω ότι από πέρυσι είναι και η Σουβαλιώτη, η Βυζαντινού και η Αντωνιάδη. Φέτος η χρονιά είναι μια γυναικεία υπόθεση που αυτό λέει πολλά από μόνο του. Φαίνεται να είναι πιο δύσκολη και ανταγωνιστική από πέρσι χωρίς να αναιρεί τον στόχο που έχουμε και φέτος και είμαι σίγουρη πως με σκληρή δουλειά υπομονή και πίστη θα καταφέρουμε το καλύτερο. Αυτό φαίνεται και από την αρχή που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής , πόσο ιδρώτα θα χρειαστεί να ρίξουμε φέτος. Ξεχνάμε την άτυχη χρόνια πέρσι.. Βάζουμε τα πάντα στο 0 και προχωράμε σαν μια γροθιά να φτάσουμε στο τέρμα».

Είσαι στην ΑΕΚ απο τις ακαδημίες, πόσο σε ωθεί αυτό να τη βοηθήσεις να ανέβει ξανά;

«Το να ξέρω ότι βρίσκομαι σε μια τόσο ιστορική ομάδα τόσα χρόνια με κάνει να έχω το διπλάσιο πάθος και την διπλάσια δύναμη αλλά και ενέργεια να βοηθάω την ομάδα μου σε κάθε στόχο της και συγκεκριμένα φέτος στο να ανέβει».

ΑΕΚ γυναίκα προπονήτρια, πως το βιώνεις ως τώρα;

 

«Ακόμα δεν έχει χρειαστεί να παίξει τον ρόλο που έχει λόγω του ότι έχουμε ξεκινήσει με τον στίβο και η περισσότερη δουλειά γίνεται από την κ. Μαρίνα (σ.σ. Καλαϊτζίεβα). Αλλά φυσικά θα φανεί την επόμενη εβδομάδα μέσα στο γήπεδο. Από θέμα ότι είναι γυναίκα μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο άνετα».

Τί έχεις να πεις στους φιλάθλους της ομάδας;

« Περιμένουμε τον κόσμο φυσικά όπως χρόνο. Παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σε κάθε αγώνα. Χαιρόμαστε να ξέρουμε πως έχουμε τον κόσμο για την στήριξη και την ενέργεια που μας δίνει και τους προσκαλώ και αυτή την χρονιά να παλέψουμε παρέα!»

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο στίβο αυτή την εβδομάδα και την επόμενη και στη συνέχεια θα μπει στο παρκέ. Στις προπονήσεις συμμετέχουν όλες οι αθλήτριες εκτός από την Σία Τοτσίδου η οποία αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού.

Η ΑΕΚ φέτος:

Κεντρικές: Αγγέλα Καββαδία (από Αιγάλεω), Ιωάννα Εικοσπεντίδου (από Πετρούπολη), Μελίνα Ζίγκα

Πασαδόροι: Αρετή Τέζα (αρχηγός) (από Άρτεμη Κορυδαλλού), Μαρία Ντόνα (από Βριλήσσια), Ευαγγελία Βυζαντινού

Ακραίες: Έφη Χρήστου (από Θέτιδα Βούλας), Σία Τοτσίδου (από Πανναξιακό), Μελίνα Ζίγκα, Βάσια Αντωνιάδη, Μελίνα Σουβαλιώτη

Λίμπερο: Αθηνά Σκυθιώτη( από Ηλιούπολη), Μαριάννα Μπελιά

Διαγώνια: Μάρβη Γιοβάνη (από Ηλιούπολη), Σεβαστή Μπανίκα (από Πανιώνιο)

Προπονήτρια: Ελένη Μεμετζή

Β Προπονήτρια: Μαρίνα Καλαϊτζίεβα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΜΕΤΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ