Ενημερώθηκε ο ΠΑΟΚ

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έγινε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα ο τρίτος σύλλογος της Volleyleague που ενημερώθηκε από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο του προγράμματος “PROtect Integrity” για θέματα χειραγώγησης αποτελεσμάτων και “match fixing”.

Με αφορμή λοιπόν τη συμμετοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο πρόσφατο φιλικό τουρνουά του Ηρακλή Χαλκίδας, ο Διευθυντής του ΠΑ.Σ.Α.Π., Βασίλης Μηνούδης έλυσε όλες τις απορίες των αθλητών επί του match fixing.

Επεξήγηση όρων, αναγνώριση απειλής, αντίσταση κατά του φαινομένου, τρόπος λειτουργίας των κυκλωμάτων, συστήματα αναφοράς,νομοθεσία, εθισμός στο τζόγο, case studies, Κώδικας Δεοντολογίας (Code of Conduct), αποτέλεσαν απλά ένα μέρος του “μενού” της ωριαίας αυτής συνάντησης του κ. Μηνούδη, που σκοπό είχε να εκπαιδεύσει τους αθλητές για τους κινδύνους της σύγχρονης αυτής μάστιγας του αθλητισμού.

Στόχος του Συνδέσμου, που θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τις επαφές του με όλες τις ομάδες πριν από την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, είναι να προστατεύσει το άθλημα κα τους πρωταγωνιστές του με σωστή και έγκυρη ενημέρωση, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος PROtect Integrity 2016 και της EU Athletes.