Μοναδικό ρεκόρ... για την Άρτα


Και μαθηματικά μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι Γυναίκες της Άρτας προκριθήκανε στα 
play-off, επικρατώντας του Λιάκατα Αιτωλικού με 3-0 σετ.

Μάλιστα το 2ο σετ το πήραμε 25-00!!! δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ, με την πασαδόρο μας Νεφέλη Σωτηρίου να σερβίρει 25 φορές!!!
Το παιχνίδι στερείται κριτικής, με την διαφορά δυναμικότητας να είναι χαώδης. Η ομάδα της Άρτας  στο 1
ο σετ μπήκε πολύ νωχελικά, υποτίμησε τον αντίπαλο, με τον προπονητή  μετά τα μισά να κάνει τρεις αλλαγές και ταυτόχρονα να βάζει τις φωνές. Φωνές που πιάσανε τόπο και κερδίθηκε το σετ  25-18. Το 2ο αξίζει μόνο για το ρεκόρ 25-00, ενώ στο 3ο προηγήθηκε  10-1 και 13-2 με τον προπονητή να αλλάζει όλη την εξάδα και τελικά το σετ το κέρδισε με  25-13.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Χαρακλιάς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μιχάλης Κοτσαρίνης. Μάλιστα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ευχήθηκαν στις αθλήτριες και των δύο ομάδων Καλή Επιτυχία!!!
Αναλυτικά το παιχνίδι
Νωχελικά και υποτιμώντας τον αντίπαλο μπήκε η ομάδα στο 1ο σετ με τον Λιάκατα να προηγείται 0-4 με τέσσερις (4) συνεχόμενους άσσους της  Μάρκου. Η Άρτα αντέδρασε ισοφάρισε 4-4, όμως συνεχόμενα χαμένα σέρβις και πολλά  επιθετικά λάθη κρατούσαν τον Λιάκατα στο σετ που μέχρι τον 18ο πόντο είχαμε ισοπαλίες. Μάλιστα ο προπονητής Γιάννης Σταμούλης βλέποντας την κάκιστη εικόνα προσπάθησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις- άλλαξε τις Πραμαγκιούλη, Μπίκα, Ρίζου με τις Κιτσοπάνου, Πορτοβάρα, Νταούλια και ζητώντας ηρεμία και συγκέντρωση με ένα σερί 7-0 κατακτήθηκεντο 1ο σετ 25-18.
Στο 2ο έγινε κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο, που σίγουρα από ότι γνωρίζουμε σε πρωτάθλημα Εθνικών κατηγοριών αποτελεί ρεκόρ. Η πασαδόρος Νεφέλη Σωτηρίου ξεκίνησε από την θέση 1 και το σέρβις και έμεινε μέχρι το τέλος, σερβίροντας 25 φορές, κερδίζοντας το σετ 25-00.
Στο 3ο σετ με την  βασική εξάδα στο γήπεδο η Άρτα προηγήθηκε 10-1 και 13-2, με τον προπονητή να αλλάζει σχεδόν όλη την ομάδα, αποσύροντας Πραμαγκιούλη, Ρίζου, Σωτηρίου, Μπίκα, Κουρκούτα, βάζοντας τις Κιτσοπάνου, Νταούλια, Λαινά, Πορτοβάρα, Παπαδημητρίου. Στη  εξάδα αυτή υπήρξε έλλειψη χημείας, όμως δεν κατέστη δυνατό η φιλοξενούμενη ομάδα να διεκδικήσει κάτι, μιας και η ανωτερότητά της Άρτας  ήταν εμφανής και με 25-13 τελείωσε  και το 3ο σετ και συνάμα το παιχνίδι με 3-0.
Η Κουρκούτα ήταν αυτή που ξεχώρισε για την Άρτα , ενώ από τον Λιάκατα η Μάρκου με τα σέρβις της.
Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Μπαλτζώη, Φλούδα.
Έπαιξαν για την Άρτα: 
Σωτηρίου, Μπίκα, Πραμαγκιούλη, Κουρκούτα, Ρίζου, Βαρέλη, Ι. Δημοθεόδωρου λ./ Πορτοβάρα, Λαινά, Κιτσοπάνου, Νταούλια, Παπαδημητρίου.
Με την νίκη αυτή, την 6
η στο πρωτάθλημα  εξασφάλισε η Άρτα  θέση στα play-off ανόδου προς την Α2 μαζί με τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, ενώ από τον άλλο όμιλο Ηρακλής και Φ.Ε. Ιωαννίνων έχουν πάρει το εισιτήριο.