«Φιλική» Νίκη του Παναθηναϊκού επί του ελλειπή ΑΟΠ Κηφισιά

Σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Ζηρίνειο ο ΑΟΠ Κηφισιάς ηττήθηκε με 1-3 σετ από τον Παναθηναϊκό(25-23, 16-25, 22-25, 23-25). 

O προπονητής της Κηφισιάς  Κώστας Αρσενιάδης είχε την  ευκαιρία να δει την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του.

Στο πρώτο σετ οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 7-7. Σε εκείνο το σημείο η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της και στηριζόμενη στο δυνατό μπλοκ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων 15-10. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 16-16, βελτιώνοντας σημαντικά το σερβίς τους.

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ με δύο συνεχόμενους πόντους έδωσε το προβάδισμα στην Κηφισιά 19-17.  Οι γηπεδούχοι κράτησαν την διαφορά των δύο πόντων και κατέκτησαν το 1ο σετ με 25-23.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο σετ ξεκίνησε δυνατά «χτίζοντας» ένα προβάδισμα τριών πόντων  4-7 και στη συνέχεια 6-9. Σερβίς του Ρανγκέλ και στη συνέχεια μπλοκ  έδωσαν «αέρα» 6 πόντων στους φιλοξενούμενους (6-12).  Ο Παπαγγελόπουλος με επίθεση σε πρώτο χρόνο μείωσε σε 8-14. Οι «πράσινοι» διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας και κατέκτησαν το σετ με  16-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλά και στο τρίτο σετ και στα μισά του βρέθηκαν μπροστά με 6-12. Οι παίκτες της Κηφισιάς πίεσαν στο σερβίς και μείωσαν σε 8-12. Ο Παναθηναϊκός με ένα σερί προηγήθηκε με 10-16. Με τον Χριστοφιδέλη στο σερβίς ο ΑΟΠ Κηφισιάς πλησίασε στο σκορ 14-16.

Πόντος από τον Χαραλαμπίδη έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό 16-21. Οι παίκτες του ΑΟΠ Κηφισιάς έκαναν την αντεπίθεσή τους, μείωσαν σε 22-24 αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε το σετ με 22-25.

Στο τέταρτο σετ  Κηφισιά και  Παναθηναϊκός πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές με την ομάδα των βορείων προαστίων  να αγωνίζονται αρκετοί νεαροί παίκτες . Ο Παναθηναϊκός  προηγήθηκε με 4-7 όμως γρήγορα η Κηφισιά πλησίασε σε 10-11. Με μπλοκ του Μουρούτη η Κηφισιά ισοφάρισε σε 12-12. Άσσος από τον Μπέλλο έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα δύο πόντων 12-14.

Επίθεση από τον Οικονομόπουλο και μπλοκ από τον Μουρούτη έφεραν τις δύο ομάδες στο 14-14. Με ένα σερί 3-0 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-17. Με επίθεση από τον Παπαδόπουλο η Κηφισιά μείωσε σε 16-18. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τέταρτο σετ με 23-25 και πήρε τη νίκη με 1-3 σετ.

* Άπό τον ΑΟΠ Κηφισιά απουσίασαν οι Εφραιμίδης, Λάππας που είναι τραυματισμένοι και κρατήθηκαν εκτός προληπτικά ενώ ο Κάπελλας χρησιμοποιήθηκε σαν ακραίος. Από τον Παναθηναϊκό ο Κάλας.

ΑΟΠ Κηφισιάς: (Αρσενιάδης): Γιορντάνοφ, Νικολάκης, Παπαγγελόπουλος, Μουρούτης, Κάπελλας,  Χριστοφιδέλης, Ταμπουρατζής (λ), / Βελούδης (λ), Καρατζάς, Γαβριήλ, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος, Γιωτάκης

Παναθηναϊκός: (Ανδρεόπουλος): Γκονζάλες, Ράνχελ, Μαρούλης, Πανταλέων, Δημητριάδης, Τσίροβιτς, Δαρίδης (λ), / Ρεζκ, Χαραλαμπίδης, Παλαιολόγος, Μπέλλος, Σύρος (λ),