O Κυριάκος Σπυριούνης MVP και οι καλύτεροι της 7ης αγωνιστικής

Ο ακραίος του Εθνικού Πειραιώς Κυριάκος Σπυριούνης αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής - MVP Βίκος Cola της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

Η βράβευση του θα γίνει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου πριν τον αγώνα με τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης από τον θρυλικό φίλαθλο του Εθνικού Πειραιώς Γιάννη Ματζουράνη.

O 20χρονος Σπυριούνης ήταν κορυφαίος της ομάδας του Εθνικού Πειραιώς στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ στο Μετς. O Σπυριούνης σημείωσε 14 πόντους. Είχε 61% αποτελεσματικότητα στην επίθεση με 14 τελειωμένες επιθέσεις στις 23 προσπάθειες. Επίσης είχε 37% υποδοχή σε 27 προσπάθειες και βοήθησε τα μέγιστα σε σερβίς και άμυνα.

Ο Κυριάκος Σπυριούνης αναδεικνύεται πρώτη φορά MVP Βίκος Cola και είναι ο πρώτος βολεϊμπολίστας του Εθνικού Πειραιώς που λαμβάνει αυτή την ατομική διάκριση στην ιστορία της Volley League «Πάμε Στοίχημα». 

Ο Κυριάκος Σπυριούνης έχει γεννηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1997. Ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 13 ετών στον ΑΟΝΣ Μίλων με τον οποίο κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων το 2014 στη Νέα Σμύρνη και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 2015 στο Καρπενήσι. Και στις δύο διοργανώσεις ο Κυριάκος Σπυριούνης αναδείχτηκε MVP. Μετά το πέρασμα του από τον Ηρακλή Χαλκίδας τη σεζόν 2016-17 βρήκε λιμάνι στον Εθνικό Πειραιώς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Ονειρευόμουν πως κάποια στιγμή θα γινόταν αλλά είμαι χαρούμενος που το πέτυχα», δήλωσε ο Κυριάκος Σπυριούνης μέσα από το λεωφορείο της διαδρομής Καλλιθέα - Νέο Φάληρο. Μόλις είχε τελειώσει την προπόνηση με τον Εθνικό στο γυμναστήριο του Εσπέρου και επέστρεφε στο σπίτι. Είναι η καθημερινή διαδρομή όπου ονειρεύεται και την πορεία στην βολεϊκή του καριέρα. «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη διάκριση σε πολλούς ανθρώπους που τους οφείλω πολλά. Αφιερώνω στη μαμά μου Ελένη και στο μπαμπά μου Στέφανο, στους συμπαίκτες μου που με στηρίζουν, στον προπονητή μου Σάκη Ψάρρα που με εμπιστεύεται και στην διοίκηση του Εθνικού που έχει την ομάδα σαν οικογένεια. Θεωρώ πως μέρα με τη μέρα κερδίζω πολλά πράγματα που θα τα βρω μπροστά μου. Προσπαθώ να αλλάξω την σκέψη μου και τον τρόπο δουλειάς. Πιστεύω πως ωριμάζω καλύτερα στο μυλαό και στο σώμα. Ακόμα θέλω να πετύχω πολλά. Εχω όνειρα και στόχους. Κυρίως θα ήθελα να κάνω περισσότερες ώρες προπόνησης μέσα στην ημέρα αλλά δυστυχώς ο Εθνικός αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη στέγης και τις λίγες ώρες προπονήσεων. Στόχος μου είναι η Εθνική Ελπίδων και η Εθνική Ανδρών. Νιώθω πως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας τα τελευταία χρόνια, έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και πολλές ευκαιρίες αλλά ποτέ δεν ειναι αργά. Νιώθω δυνατός, με αυτοπεποίθηση. Νιώθω πως μπορώ να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο στην γεννιά μου και μαζί και με τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου να πετύχουμε πολλά. Σίγουρα ένα από το όνειρο μου είναι η διεθνή καριέρα αλλά για την ώρα θέλω να καθιερωθώ στον Εθνικό και να κάνω την διαφορά για μένα, για την ομάδα και για το βόλεϊ που τόσο αγαπώ»

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 2017-18

MVP ΒΙKOΣ COLA: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 2017-18
ΜVP: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)
Πασαδόρος: Ματίας Βάλκιερς (ΠΑΟΚ) 
Διαγώνιος: Νίκος Παλέντζας (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)
Λίμπερο: Μπόγιαν Ραΐκοβιτς (Νίκη Αιγινίου)
Κεντρικοί: Νικηφόρος Φωτιάδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση), Μαγκαλάες Γκλαντστόουν (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) 
Ακραίοι: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς), Γέροεν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός)

Δεύτερη 7αδα της 7ης αγωνιστικής 2017-18:
Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Διαγώνιος: Απόστολος Αρμενάκης (Ηρακλής Πετοσφαίρισης)
Λίμπερο: Θάνος Παπαδημητρίου (ΠΑΟΚ)
Κεντρικοί: Θανάσης Ντίνας (Νίκη Αιγινίου), Νίκος Χριστόφας (Εθνικός Αλεξ/πολης)
Ακραίοι: Ζένια Γκόρτσανιουκ (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου), Ανέστης Δαλακούρας (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2017-18:

ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Μπόγιαν Γιορντάνοφ) - ΠΑΟΚ (Ματίας Βάλκιερς)

Ηρακλής Χαλκίδας (Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα) - Ολυμπιακός (Γέροεν Ράουβερντινκ)

Παναθηναϊκός (Ντράγκε Όλιβερ Σιλμπερνάγκελ) - Εθνικός ΟΦΠΦ (Κυριάκος Σπυριούνης)

Ηρακλής Πετ. (Νικηφόρος Φωτιάδης) - ΑΟΠ Κηφισιάς (Τέιλορ Χάντ)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Νίκος Χριστόφας) - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (Νίκος Παλέντζας)

Νίκη Αιγινίου (Ζένια Γκόρτσανιουκ) - Παναχαϊκή Πετοσφαίριση (Μπριζουέλα Οράμας)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18
1η αγωνιστική: Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
2η αγωνιστική: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
3η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4η αγωνιστική: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Τέιλορ Χαντ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
6η αγωνιστική: Μανώλης Δημητριάδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
7η αγωνιστική: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)
8η αγωνιστική:  
9η αγωνιστική:  
10η αγωνιστική:  
11η αγωνιστική:  
12η αγωνιστική:  
13η αγωνιστική:  
14η αγωνιστική:  
15η αγωνιστική:  
16η αγωνιστική:  
17η αγωνιστική:  
18η αγωνιστική:  
19η αγωνιστική:  
20η αγωνιστική:  
21η αγωνιστική:  
22η αγωνιστική:  

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και των δύο κορυφαίων 7αδων

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, εάν η νίκη είναι εντός - εκτος έδρας και το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων από τη σεζόν 2015-16 θα αναδεικνύει και την δεύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής. 

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.