"Εμβόλιμα" ο Φοίνικας στη Χαλκίδα

Μετά τη μονομαχία τους στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που κρίθηκε στο τάι μπρέικ για τους συριανούς ο Ηρακλής Χαλκίδας θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου και για το πρωτάθλημα σε ένα από τα ντέρμπι κορυφής της εμβόλιμης αγωνιστικής (8ς αγωνιστική, 13/12, 14.30, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Μουλά Λεμονιά).

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και θέλουν να διατηρηθούν εκεί μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Άλλο κοινό σημείο τους είναι πως και οι δύο προέρχονται από ήττες στην 7η αγωνιστική. Ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και ο Φοίνικας από τον ΠΑΟΚ και τηρουμένων των αναλογιών έκαναν καλές εμφανίσεις. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14.30 ώστε να προλάβει ο Φοίνικας να επιστρέψει στη βάση του με το δρομολόγιο της Τετάρτης διότι την Πέμπτη υπάρχει 24ωρη απεργία της ΠΝΟ.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας θέλει να σημειώσει την 5η νίκη του στο πρωτάθλημα και την και την 4η σε πέντε εντός έδρας αγώνες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ο εορτάζων προπονητής του Ηρακλή Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Οπως και στο Λιγκ Καπ έτσι και τώρα ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες διότι και οι δύο ομάδες είναι δυνατές και ισοδύναμες. Ο Φοίνικας έχει φρεσκαριστεί με την αλλαγή προπονητή. Θέλουμε τη νίκη για να πατήσουμε πιο γερά στην 4αδα και να διατηρηθούμε εντός του στόχου του Α΄γύρου που είναι η 4η θέση. Εχω παράπονο που ο αγώνας γίνεται νωρίς. Κατανοώ πως υπάρχει η απεργία των ναυτικών και πρέπει να εξυπηρετηθεί η Σύρος αλλά πρέπει κάποτε να αποφύγουμε τις εμβόλιμες αγωνιστικές. Τα ίδια και με την αγωνιστική που έχουμε στις 3 Ιανουαρίου. Το θεωρώ λάθος. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Κυριάκο Σπυριούνη για την ανάδειξη του ως MVP της 7ης αγωνιστικής. Το αξίζει αυτό το παιδί. Πέρασε από μας σε μία δύσκολη σεζόν. Είμαι σίγουρος πως θα καταφέρει πιο πολλά στο μέλλον».

Ο Φοίνικας Σύρου ταξιδεύει στην Χαλκίδα με στόχο την 5η νίκη και την 3η νίκη εκτός έδρας, ενώ την Παρασκευή θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Δεν έχει απουσίες και με τον Όσκαρ Κάσμαρτσικ στον πάγκο του έχει δύο στα δύο εκτός έδρας.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας δήλωσε: «Συνεχίζουμε μία δύσκολη σειρά αγώνων εντός και εκτός έδρας σε Ελλάδα, Ευρώπη και με πολλές μετακινήσεις. Αν καταφέρουμε να περάσουμε με νίκη από τη Χαλκίδα θα διατηρηθούμε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. θα μας δώσει αέρα τεσσάρων πόντων από τον Ηρακλή και θα μας τονώσει και την ψυχολογία. Ακολουθεί ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό την Παρασκευή. Είναι ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς για μας γιατί ο Ολυμπιακός μοιάζει άτρωτος. Ξέρουμε και έχουμε μάθει στα δύσκολα. Θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να σταθούμε κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και από τον παιχνίδι αυτό».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας δεν έχει σημειώσει νίκη επί του Φοίνικα σε τρεις αγώνες για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

ΠΡΟΡΓΡΑΜΜΑ (8η αγωνιστική)

Tρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 18.00 (Live Streaming EΡT): Ολυμπιακός - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Νικολόπουλος, Μουλά Ειρ, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Δαλέκου, Κατερλή. Γραμματεία: Μπίτσικα.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο Κανήθου Χαλκίδας 14.30: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Μουλά Λεμ., Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Κουρπανίδης, Οικονομοπούλου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Γυμναστήριο Εσπέρου Καλλιθέας 15.00: Εθνικός Πειραιώς - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Μαύρος, Διαμάντης, Γραμματεία: Παπασιφάκη.

Γυμναστήριο Γ.Τριαντάφυλλος, Βόσχας 19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κυριαλάνη, Μαυρικίδου. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

Γυμναστήριο Κουκούλι, Πάτρα 19.00: Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Χανδρινός, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Πετούσης Ν., Σκριμπώνης, Γραμματεία: Μάμμου.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 19.00: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 

Διαιτητές: Αβραμίδης, Δεληκωστίδης, Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Δρανίτσας, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Καρακούλια.