Ο Εθνικός θέλει τη νίκη στο Αιγίνιο που μετράει τρεις σερί

Στο Αιγίνιο θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες που το περασμένο καλοκαίρι ανέβηκαν από την Α2.
Η Νίκη μετά τις τρεις σερί νίκες και το επιτυχημένο πέρασμα από το Βραχάτι υποδέχεται τον Εθνικό Πειραιώς που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. (9η αγωνιστική, 16/12, 19.00. Διαιτητές: Βασιλειάδης, Θεμελής).

Η Νίκη Αιγινίου κάνει την καλύτερη πορεία της στην κατηγορία έχοντας ήδη 12 βαθμούς μετά από 8 αγωνιστικές. Στόχος της να πετύχει την 6η νίκη της και την τρίτη στον τέταρτο εντός έδρας αγώνα.

«Εχουμε ξεπεράσει κάθε αισιόδοξο υπολογισμό στη συγκομιδή βαθμών αλλά αυτό δεν πρέπει να μας χαλαρώσει. Οι διαφορές των ομάδων σε αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο δεν είναι πολύ μεγάλες. Για αυτό εάν καταφέρουμε να νικήσουμε αυτόν τον αγώνα θα ξεφύγουμε για τα καλά και θα κοιτάμε θέση μέσα στην 8αδα. Οι φίλαθλοι μας έχουν χαρεί πολύ με τις νίκες μας και αναμένεται να μας στηρίξει. Ο Εθνικός έχει ιδιαίτερο αγωνιστικό προφίλ, παλεύει όλα τα σετ. Τώρα που δεν έχουμε πίεση περιμένω να παίξουμε πιο απελευθερωμένα και πιο ποιτικά», δήλωσε ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Θανάσης Στράντζαλης.

Ο Εθνικός στοχεύει στην τέταρτη νίκη του και στην τρίτη εκτός έδρας. Εχει αποδείξει πως εκτός έδρας παίζει πιο απελευθερωμένα και είναι ικανός για όλα. «Η ομάδα μου έχει πράγματι ενθουσιασμό αλλά δεν έχει εμπειρία για αυτό υπάρχουν και αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Οι διαφορές από την περσινή σεζόν που είχαμε νικήσει στα μπαράζ ανόδου είναι μεγάλες οπότε δεν γίνεται σύγκριση. Η Νίκη έχει καλούς και έμπειρους παίκτες και θα πρέπει να πιέσουμε στο σερβίς για να γίνουμε ανταγωνιστικοι», δήλωσε ο τεχνικός του Εθνικού Πειραιώς Σάκης Ψάρρας.

Στο τουρνουά ανόδου που έγινε στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας στις 28 Απριλίου ο Εθνικός Πειραιώς νίκησε τη ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου 3-1 (26-24, 25-23, 30-32, 25-14).