Ο ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον Κουμεντάκη

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι αμφίρροπες και απρόπτες.
Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες ενώ με τον ΠΑΟΚ θα κάνει το ντεμποιύτο του ο διεθνής ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης που ξεκίνησε την καριέρα του και ανδρώθηκε στον Εθνικό. (9η αγωνιστική, 16/12, 19.00. Διαιτητές: Τσεπκινλής, Ιωαννίδης).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από τη νίκη επί του Εθνικού Πειραιώς με 3-2 σετ στα μέσα της εβδομάδας που τον ανέβασε στους 12 βαθμούς. Είναι εντυπωσιακό πως σε τρεις εντός έδρας αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχει ισάριθμες ήττες με 3-2 σετ. Υπενθυμίζεται πως στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς ο Εθνικός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ και τον απέκλεισε από το φάιναλ-4. Από τις 21 Οκτωβρίου που έγινε αυτός ο αγώνας στο Αιγίνιο πολλά έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες και ο Εθνικός ενισχύθηκε με τον Παγιάν, αλλά έχασε τον Αντρέι Ρίστιτς.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Δεν σημαίνει πως επειδή νικήσαμε τον ΠΑΟΚ στο Λιγκ Καπ θα τον νικάμε σε κάθε αγώνα. Κάθε αναμέτρηση είναι διαφορετική. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί αλλά μην ξεχνάμε πως είναι δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους και προσανατολισμούς. Εμείς μόνο κέρδος θα έχουμε εάν παίξουμε ελεύθερα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Η παρουσία του Κουμεντάκη και πάλι στην Αλεξανδρούπολη είναι τιμή για τον Εθνικό. Δεν έχει σημασία που θα είναι αντίπαλος μας. Ο Εθνικός και ο Έβρος γενικότερα είναι αιμοδότης του ελληνικού βόλεϊ. Μακάρι κάποτε να μπορέσουμε να φέρουμε πίσω τους αθλητές μας. Εκτός των άλλων ο Κουμεντάκης πρόσφερε στον Εθνικό και γενικά ήταν κύριος με κάπα κεφαλαίο».

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι για πρώτη φορά ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που αποκτήθηκε πρόσφατα από τη γαλλική Ναντ. Ο διεθνής ακραίος έκανε τις πρώτες του προπονήσεις και πιθανότατα να πάρει την πρώτη του συμμετοχή από τον Ντανιέλε Ρίτσι. Ο ΠΑΟΚ σε 8 αγώνες έχει 20 βαθμούς και με νίκη θα μείνει στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ σε τρεις εξορμίσεις μακριά από τηνν έδρα του έχει τρεις νίκες με 3-0 (με Παναχαϊκή, Εθνικό Π. και Φοίνικα).

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Ραφαήλ Κουμεντάκης δήλωσε: «Εχω ανάμεικτα συναισθήματα που γυρίζω στην Αλεξανδρούπολη για να παίξω αντίπαλος του Εθνικού. Είναι μία σεζόν γεμάτη εκπλήξεις αφού ξεκίνησε στη Γαλλία και βρέθηκε στην Ελλάδα και ελπίζω να έχει και ωραίο φινάλε με τον ΠΑΟΚ. Εκανα τρεις προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Η νέα μου ομάδα είναι σε καλό επίπεδο. Έχω έμπειρους συμπαίκτες και με υποδέχτηκαν θερμά. Γνωρίζω φυσικά και τον προπονητή. Ολα αυτά ήταν οι λόγοι που με έκαναν να έρθω στον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να πάρουμε αυτόν τον αγώνα ώστε να μπούμε με καλή ψυχολογία για τον αγώνα με την Χάλκμπανκ για το Τσάμπιονς Λιγκ».

* Σε 30 αγώνες ο ΠΑΟΚ προηγείται του Εθνικού στις νίκες με 24-6.