Νίκη ή θάνατος στην Πάτρα

Ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει στην Πάτρα όπου η Παναχαϊκή που αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα θα υποδεχτεί τον Εθνικό Πειραιώς που προέρχεται από δύο τρίποντα στους αγώνες με τον Ηρακλή και την Κηφισιά την περασμένη Τετάρτη. (12η αγωνιστική, 7/1, 19.00, διαιτητές: Βουδούρης, Νικολόπουλος).

Η Παναχαϊκή την περασμένη Τετάρτη γνώρισε την ήττα με 3-0 στην έδρα της από τον Παμβοχαϊκό στον τελευταίο αγώνα του Α΄γύρου. Έχει μόλις 2 βαθμούς στο ενεργητικό της και ο αγώνας με τον Εθνικό θα είναι καθοριστικός στην προσπάθεια της να ανακάμψει βαθμολογικά και να μειώσει τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο Εθνικός έπιασε το στόχο τον 16 βαθμών και πλασαρίστηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας όμως ο Σάκης Ψάρρας και οι παίκτες του γνωρίζουν πως ο Β΄γύρος θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός και πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί. Σημαντικό ρόλο από εδώ και στο εξής θα παίζουν όχι μόνο οι βαθμοί αλλά και το σκορ σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε ισοβαθμία.

Σημαντική απουσία υπάρχει στον Εθνικό. Ο Νίκος Δελιπρίμης έπαθε θλάση στη γάμπα και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Ψάρρας είπε: «Είναι ένας αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες. Η Παναχαϊκή παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή. Επομένως για τους αντιπάλους μας μπαίνει το "πρέπει" και αυτό πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς και περισσότερο έτοιμους. Θέλουμε τη νίκη. Για να έχει αξία η νίκη μας στην Κηφισιά πρέπει να νικήσουμε στην Πάτρα. Εάν νικήσουμε δεν θα ήθελα να πω πως εξασφαλίζουμε την παραμονή. Ακόμα είναι νωρίς. Εύχομαι περαστικά στο Νίκο Δελιπρίμη και γρήγορα να είναι πάλι κοντάς μας».