Αγώνας "αιωνίων" στο "Μελίνα Μερκούρη" με παρουσία της ΕΡΤ

Το τηλεοπτικό ντέρμπι των «αιωνίων» στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη θα κλείσει την αυλαία της κανονικής περιόδου με τον αήττητο Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό που ελπίζει σε ένα θαύμα για να αποφύγει τα πλέι άουτ. (22η αγωνιστική, 24/3, 20.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης).

Ο Ολυμπιακός εκτός από τους λόγους γοήτρου θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί αήττητος στην κανονική περίοδο και να πάρει τρίποντο που θα τον φέρει στους 64 βαθμούς που θα είναι ρεκόρ συγκομιδής πόντων από το 2001 που καθιερώθηκε το τρίποντο στη νίκη. Eπίσης διεκδικεί το ρεκόρ των χαμένων σετ στην κανονική περίοδο. Το ρεκόρ είναι 11 σετ και ο Ολυμπιακός σε 21 αγώνες έχει χάσει 8 σετ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Επιστρέφουμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος μετά την επιτυχία στο Challenge Cup. Ξέρουμε ότι για όλους τους οπαδούς μας και το σύλλογο είναι σημαντικό αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και να ολοκληρώσουμε την κανονική διάρκεια της σεζόν χωρίς να έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι».

Για τον Παναθηναϊκό θεωρητικά υπάρχει σενάριο που μπορεί να τον βάλει στα πλέι οφ. Αυτό είναι να νικήσει τον Ολυμπιακό με τρίποντο στο Ρέντη και παράλληλα να μην πάρουν βαθμό ο Παμβοχαϊκός από την Παναχαϊκή και η Νίκη Αιγινίου από τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός πέφτει στα πλέι άουτ καθώς σε όλες τις διπλές ισοβαθμίες με Εθνικό Πειραιώς (3-1, 0-3), με Παμβοχαϊκό (0-3, 0-3) και Νίκη Αιγινίου (2-3, 2-3) έχει μειονέκτημα. Επίσης έχει μειονέκτημα και σε κάθε σενάριο τριπλής ισοβαθμίας αλλά και σε αυτό της τετραπλής στους 28 βαθμούς με Εθνικό Πειραιώς, Παμβοχαϊκό και Νίκη. Θέλει τη νίκη από τον Ολυμπιακό για το γόητρο αλλά και να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην 9η ομάδα που θα πέσει στα πλέι άουτ για να μην υπάρχει βαθμολογικό μειονέκτημα στη βαθμολογία των πλέι άουτ. Κάθε 3 βαθμοί στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου είναι 1,5 βαθμός στα πλέι άουτ. Επομένως, εάν η Νίκη και ο Εθνικός Πειραιώς πιάσουν τους 30 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός με τον Εθνικό μείνουν στους 24 στα πλέι άουτ θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα τριών βαθμών. 

 

Οι πράσινοι προέρχονται από νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα. «Είμαστε σε καλή κατάσταση και το έχουμε δείξει στους τελευταίους αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ελεύθερα στην έδρα του Ολυμπιακού για να πάρουμε ότι καλύτερο. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, βρίσκεται σε άνοδο μετά και την πρόκριση στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ αλλά και εμείς θα κατέβουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Σερί 5-0 ο Ολυμπιακός

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 58 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 38-20. Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει να νικήσει στον Ολυμπιακό από 3 Μαΐου 2010. Ο Ολυμπιακός μετράει σερί νικών 5-0 για το πρωτάθλημα. Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ήταν στις 21 Μαρτίου 2015 με 3-1 σετ στο Ρέντη.