Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός για την ανατροπή ο ΠΑΟΚ στον αυριανό τελικό

Ο πρώτος τελικός τίτλου θα γίνει στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στον τρίτο τελικό της σειράς των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα. (3ος τελικός, 9/5, 19.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης).

Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και έχει την πρώτη του ευκαιρία να πανηγυρίσει αήττητος τον 28ο τίτλο στην ιστορία του και τον πρώτο από το 2014 σπάζοντας το σερί του ΠΑΟΚ. Επίσης θέλει να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά τον Ηρακλή που θα κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα από το 1999 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει υποψηφιότητα και για το αήττητο ρεκόρ στο πρωτάθλημα που διατηρεί ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» έχει σερί των 32 νικών στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2005-06 (31 αγώνες) και μία αγωνιστική από τη σεζόν 2006-07.

Επίσης, στο παρελθόν οκτώ φορές έχει κριθεί ο τίτλος με 3-0 στους τελικούς των πλέι οφ. Το έχουν καταφέρει ο Ολυμπιακός πέντε φορές (επί του Ηρακλή 1998-99, επί του Ηρακλή 2000-01, επί του Ηρακλή 2002-03, επί του Ηρακλή 2010-11, επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης 2013-14), ο Ηρακλής δύο φορές (επί του Ολυμπιακού 2004-05, επί του Παναθηναϊκού 2007-08) και ο ΠΑΟΚ μία φορά (επί του Ολυμπιακού 2014-15).

Οι «ερυθρόλευκοι» στη σειρά των τελικών έχουν δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ και άλλες δύο στη κανονική περίοδο. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση για την προπώληση και των τελευταίων εισιτηρίων (ΕΔΩ).

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ολυμπιακού.  Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα στην Πυλαία, χωρίς να εφησυχάζουμε αφού μπορούμε να διακρίνουμε από το συγκεκριμένο ματς και κάποια σημάδια αδράνειας που έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο 1ο και στο 3ο σετ.  Θέλουμε υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι και να μπούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε.  Θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και περιμένουμε τη στήριξή του πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που τόσο πολύ το θέλουμε. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει να μας πιέσει, είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και θα αντιμετωπίσουμε τον 3ο τελικό σαν να μην προηγούμαστε με 2-0 στις νίκες».

Στόχος η ιστορική ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ στοχεύει σε μία ιστορική ανατροπή που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία ομάδα στην ιστορία της Volley League Πάμε Στοίχημα. Αυτή δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ βρίσκεται πίσω με 2-0 ήττες στους τελικούς των πλέι οφ. Για να το καταφέρει θα πρέπει να σημειώσει τρεις συνεχόμενες νίκες επί του Ολυμπιακού και οι δύο από αυτές στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη. Περισσότερα: ΕΔΩ.

Αγωνιστικά, όμως, ο Ντανιέλε Ρίτισι και οι παίκτες του αντιμετωπίζουν το όλο εγχείρημα βήμα, βήμα και πιστεύουν πως ενδεχόμενη πρώτη νίκη στο Ρέντη θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του πρωταθλήματος.

O κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης δήλωσε: «Χάσαμε όποια ευκαιρία μας παρουσιάστηκε στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Σε καμία περίπτωση δεν τα παρατάμε πότε. Τακτικά, πλέον, γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο και τι πρέπει να διορθώσουμε στο δικό μας παιχνίδι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γι’αυτό θα δώσουμε το 100% στο γήπεδο για να ξαναφέρουμε, αρχικά, την σειρά στην έδρα μας. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας μέχρι το τέλος για να ανατρέψουμε την σειρά των τελικών».

Πάει για το 10η ο Χριστοφιδέλης

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης θέλει να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο πρωταθλήματος, ο Γιώργος Στεφάνου τον έβδομο τίτλο πρωταθλήματος, ο Ανδρέας Ανδρεάδης τον πέμπτο τίτλο πρωταθλήματος και τον δεύτερο συνεχόμενο μετά από τον τίτλο που πήρε το 2017 με τον ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Πετρέας τον δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Περισσότερα: ΕΔΩ

3ος Τελικός:
Τετάρτη 9 Μαΐου 2018
19.00, ΕΡΤ2, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Κομισάριος: Βαρθαλίτης
Επόπτες: Νικάκης, Γεωργιάδης, Διαμαντής, Κουρπανίδης, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.