Φιλίποφ: «Δεν μετανιώνω για τίποτα, είμαι εδώ για το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ!»

Σε μια συνέντευξη χωρίς ταμπού και δισταγμούς, ο Ντίμα Φιλίποφ, μιλά αποκλειστικά στο SDNA για όλους και για όλα: Τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, τον Ολυμπιακό και τις... κατηγορίες!

Του Γιάννη Παρασκευαΐδη στο sdna.gr:

Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ συζητήθηκε έντονα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Ο Ντίμα Φιλίποφ, άνοιξε νέο κεφάλαιο στη ζωή του και μέσω του SDNA δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα... καυτά ερωτήματα.

Ο διεθνής πασαδόρος του ΠΑΟΚ δεν μάσησε στιγμή τα λόγια του και δίχως τον παραμικρό δισταγμό δέχτηκε να μιλήσει για όλα χωρίς υπεκφυγές, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για όλα...

Μια συνέντευξη-ποταμός με πολλές αποκαλύψεις και... υποσχέσεις!

Ξεκίνημα με το: Κεφάλαιο Ολυμπιακός και συνέχεια με πολύ... ΠΑΟΚ.

Απολαύστε τον...

«Ο Μπόσκαν με έβγαλε έξω από την βασική ομάδα!»

Πήγες στον Πειραιά, έδωσες πολλά, πήρες πολλά, έγινε αρχηγός. Τι έχεις να μας πεις;

«Είναι ένα κεφάλαιο για μένα στη ζωή μου γιατί ήμουν πολλά χρόνια εκεί. Ξεκίνησα, έπαιξα, κέρδισα πολλά. Αυτά δεν σβήνονται όσο και να προσπαθούν κάποιοι. Είναι κάτι σημαντικό και για μένα γιατί εκεί ξεκίνησα να παίζω σαν αθλητής. Σίγουρα θα κρατάω κάτι από εκεί, είναι λογικό αυτό, δεν μπορούμε να κρυφτούμε από αυτά. Από εκεί και πέρα για μένα ξεκινάει κάτι καινούργιο στη ζωή μου. Είναι λογικό ο άνθρωπος να συνεχίζει όσο και να τον τραβάνε πίσω ή να του... κόβουν τα πόδια».

Η καλύτερη σου στιγμή, ποια ήταν στα χρόνια που αγωνίστηκες στους «ερυθρόλευκους»;

«Ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισα σαν Ντίμα στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα του 2010-11, αυτό μου έχει μείνει, είπα μέσα μου ότι κέρδισα».

Ενώ όσον αφορά την πιο δύσκολη...

«Ο χαμένος τελικός με τον ΠΑΟΚ, ο 5ος μέσα στο Ρέντη. Για μένα είναι ένα βαρύ πράγμα που μένει μέσα μου».

Γιατί αυτό; Επειδή σε είχαν κατηγορήσει για μειωμένη απόδοση τότε;

«Ποια μειωμένη απόδοση; Να σας πω ακριβώς τι έγινε. Μετά από 12 συνεχόμενες νίκες, ο προπονητής (σ.σ. Μπόσκαν) με έβγαλε έξω από την βασική ομάδα. Εγώ ήμουν αρχηγός και σαν αρχηγός δεν μπορούσα να κάνω θέμα στην ομάδα γιατί θα δημιουργούνταν μια αναταραχή.

Έβαλα την ομάδα πάνω από εμένα και τον εγωισμό μου και δεν δημιούργησα κανένα θέμα. Στον 5ο τελικό αυτοί που λένε ότι είχα μειωμένη απόδοση, μάλλον δεν είδαν το παιχνίδι, γιατί όταν με έβαλε ο κόουτς άλλαξε το ματς και έγινε 1-1 στα σετ. Στη συνέχεια δεν με έβαλε, άρα ποια μειωμένη απόδοση; Πως μπορώ να έχω μειωμένη απόδοση όταν με εμένα η ομάδα κερδίζει και μετά με βγάζουν; Άρα σημαίνει ότι ήταν θέμα καθαρά προπονητή... Δεν τα έχω πει αυτά και μου έδωσες την ευκαιρία να τα πω και αυτοί οι άνθρωποι που το λένε θεωρώ πως δεν έχουν καμία σχέση με το βόλεϊ. Δεν έχουν ιδέα από το άθλημα. Εγώ κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, αυτοί άραγε μπορούν;»

Πήρες μηνύματα από κόσμο που γνωρίζεις όταν πήγες στον ΠΑΟΚ που να σε στεναχώρησαν;

«Θέλω να ξεκινήσω από τους ανθρώπους που δέχτηκα καλά μηνύματα. Είναι αρκετοί αυτοί που καταλαβαίνουν και ξέρουν ποιος είμαι. Δέχθηκα αρκετά μηνύματα στήριξης. Είναι δύσκολο σε τέτοια φάση, αλλά εγώ έχω μάθει στην ζωή μου ότι άμα δεν έχω κάτι νέο στη ζωή μου, δεν μπορώ να ζω. Αυτό μου δίνει κίνητρο να κάνω νέα πράγματα, αυτά έχω μέσα μου.

Δέχθηκα φυσικά και μηνύματα που η αλήθεια είναι ότι με στεναχώρησαν. Ωστόσο έχω μάθει να τα σβήνω αυτά και πιστεύω με το καιρό θα καταλάβουν και αυτοί ότι κάνουν λάθος. Όχι ότι με πλήγωσαν, αυτά με κάνουν πιο δυνατό. Θα τα ξεπεράσω και κατάλαβα τους αληθινούς ανθρώπους που είναι δίπλα μου.

Εγώ την ομάδα την στήριξα σε πολλές δύσκολες στιγμές, αυτά βέβαια, οκ, τα ξεχνάνε. Δυστυχώς. Ότι ήμουν εκεί, παρέμεινα εκεί... Έβαλα πλάτη στην ομάδα δεκάδες φορές, αλλά γιατί να βγαίνει αυτό προς τα έξω; Σε μια επιτυχία είσαι θεός, σε μια αποτυχία γίνεσαι το εξιλαστήριο θύμα. Έπρεπε να βρουν κάποιον και ήμουν ο πιο εύκολος σε αυτό, γιατί ίσως κάποιους δεν τους βόλευε.

Όταν έφυγα στην Ρουμανία δεν είχα καν πρόταση από τον Ολυμπιακό. Περίμενα κάποιο καιρό αλλά δεν δέχτηκα κάποιο τηλέφωνο. Κατάλαβα ότι δεν με ήθελαν και πήγα στην Ρουμανία. Εγώ νιώθω μέσα μου καλά. Μέχρι το τέλος τίμησα την υπόσχεση μου».

Η περιβόητη παρουσία του Φιλίποφ στην Τούμπα και το «δεν μετανιώνω!»

Στο ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ με την Ολιμπίκ Ντονέτσκ, εμφανίστηκες στην Τούμπα στην σουίτα του Γιώργου Σαββίδη. Το γνωρίζεις καλύτερα πως η παρουσία σου εκεί, σου δημιούργησε αρκετά θέματα...

«Ήταν σημαντικό για εμένα γιατί ήταν μια ομάδα από το Ντονέτσκ όπου γίνεται ο πόλεμος. Εγώ είμαι από εκείνη την περιοχή και ήταν για μένα συναισθηματικά πολύ βαρύ μπορώ να πω. Μιλήσαμε, με ρώτησε εάν θέλω να παρακολουθήσω μαζί του το παιχνίδι και πράγματι δέχτηκα την πρόταση γιατί το ήθελα. Βρέθηκα στην Τούμπα μαζί του και παρακολούθησα το παιχνίδι, εκείνη την σεζόν ήμουν παίκτης σε ρουμανική ομάδα, όχι του Ολυμπιακού».

Μετανιώνεις που πήγες;

«Εγώ δεν έδωσα κανένα δικαίωμα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν στον Ολυμπιακό. Ποτέ. Κανένα δικαίωμα. Ήμουν σε ρουμανική ομάδα και με την ιδιαιτερότητα που ανέφερα παραπάνω, θεώρησα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και για μένα δεν υπάρχει κανένα θέμα, εγώ είμαι νορμάλ μέσα μου».

Μήπως έπρεπε να σκεφτείς ότι κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν αυτό ώστε να σου... επιτεθούν;

«Κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει. Εγώ το σκέφτηκα διαφορετικά μετά ίσως αποδείχθηκε διαφορετικά. Εγώ σαν Ντίμα, δεν το μετανιώνω!».

Δηλαδή αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο και να αποφύγεις όσα έγιναν, θα ξανά πήγαινες στην Τούμπα;

«Ναι. Θα ξαναπήγαινα. Αυτό πιστεύω».

Ναι αλλά ήταν μια ευκαιρία αυτό για κάποιους...

«Σίγουρα! Μα αφού μόνος μου έριξα... λάδι στην φωτιά. Μόνος μου. Δεν το μετανιώνω. Εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να μην μετανιώνω για τίποτα. Προχωράμε...».

Γράφτηκαν πολλά όμως...

«Ναι. Για εμένα, για την οικογένεια μου, πολλά... Απλά καταλαβαίνω ότι τους πείραξε αυτό. Αν γινόταν όλο αυτό πριν δέκα χρόνια δεν θα έδινε κανείς σημασία.

Εγώ έχω πει στον ΠΑΟΚ δυο φορές... όχι. Όταν έχασα το πρωτάθλημα με τον Ρομπέρτο Πιάτσα, είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ αλλά είπα όχι γιατί ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα.

Αν ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ θα μπορούσα από πριν, αλλά εγώ σαν χαρακτήρας μου αρέσει να κερδίσω και να μην αφήνω κάτι στην άκρη και παρέμεινα τότε στον Ολυμπιακό ώστε να κερδίσω το πρωτάθλημα. Δυστυχώς το χάσαμε στον 5ο τελικό εκεί που με κατηγόρησαν κιόλας».

Δηλαδή θα βγάλεις το... 7άρι από το όνομα σου στο instagram τώρα;

«Βλέπετε τι γίνεται; Εμείς σαν αθλητές οκ δίνουμε... τροφή ώστε να ασχολούνται όλοι. Ακούστε όμως γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα ρωτήσετε για αυτό.

Το "7" στην φανέλα το έχω πολύ καιρό. Ο πατέρας μου έπαιζε με το "7" στην Εθνική. Έπαιζε και στην ΑΕΚ με το "7", εγώ πιτσιρικάς ξεκίνησα να παίζω με αυτό τον αριθμό. Από πριν το φορούσα. Είναι ένα προσωπικό νούμερο για μένα που με συνδέει με τον πατέρα μου και για αυτό το κρατάω».

Κεφάλαιο ΠΑΟΚ, επαφές, Ιβάν Σαββίδης και το πολυπόθητο... ναι

Και ξαφνικά, εμφανίζεται ξανά το όνομα σου στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ. Τι ακριβώς έγινε το καλοκαίρι;

«Εγώ είχα υπογράψει σε γαλλική ομάδα. Από εκεί και πέρα με ρώτησε η οικογένεια Σαββίδη ξεκάθαρα αν θα ήθελα να έρθω στον ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ο κ. Θανάσης Κατσαρής.

Εγώ είπα ότι θέλω, αλλά υπάρχει αυτό το πρόβλημα με την γαλλική ομάδα που είχα υπογράψει. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του κ. Σαββίδη, προσωπικά τον κ. Θανάση Κατσαρή αλλά και τον μάνατζερ μου τον κ. Καλλιμάνη. Η ομάδα έδειξε πόσο εμπιστεύεται εμένα αγωνιστικά και επέστρεψα σε μια πόλη που αγαπάω.

Η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ καλή για εμένα, ήθελα να γυρίσω πίσω, είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους στόχους και ήταν μια πολύ καλή επιλογή για μένα. Η δουλειά μου είναι στο γήπεδο, εκεί θέλω να απαντήσω σε όλους, σε αυτούς που με στηρίζουν αλλά και σε αυτούς που βάζουν κάποια... ερωτηματικά. Θέλω να παίξω καλά και ο ΠΑΟΚ να πάρει το νταμπλ φέτος.

Οι πρώτες επαφές άρχισαν τον περασμένο Μάρτιο όπου είχα έρθει ένα ταξίδι... αστραπή και βρεθήκαμε με τον γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον κ. Αχιλλέα Τζήκα, που πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως προς την μεταγραφή μου στον Δικέφαλο. Ευχαριστώ την οικογένεια του ΠΑΟΚ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Η γνωριμία με την οικογένεια Σαββίδη, πως έγινε;

«Γνωριζόμαστε κάποια χρόνια με την οικογένεια Σαββίδη. Όπως ξέρετε εγώ είμαι από μια πόλη που έχει εμπόλεμη ζώνη. Εγώ είμαι από την Ρωσία, εκεί μεγάλωσε και η οικογένεια Σαββίδη, οι πόλεις μας είναι πολύ κοντά. Έπαιζα στον Ολυμπιακό όταν γνωριστήκαμε στην Ελλάδα. Αρχίσαμε να κρατάμε επαφή κάτι που είναι λογικό όταν είσαι με τον άλλον από διπλανό χωριό. Κρατήσαμε και επαφή εδώ, όπως και στην Ρουμανία όταν ήμουν».

Το συμβόλαιο με την γαλλική ομάδα πως... έσπασε;

«Ο ΠΑΟΚ και η οικογένεια Σαββίδη ήξεραν ότι υπάρχει αυτό το προσύμφωνο. Για να... σπάσει έπρεπε να γίνει κάποια κίνηση από τον ΠΑΟΚ, δηλαδή να πληρώσουν την ρήτρα. Η οικογένεια Σαββίδη το έκανε αυτό, βοήθησε και έδειξε ότι με ήθελε στον ΠΑΟΚ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Εγώ από την πλευρά μου θα αποδείξω ότι αξίζω να φοράω αυτή την φανέλα».

Το τηλεφώνημα στον Βασιλή Κουρνέτα και ο κόσμος του ΠΑΟΚ

Έφτασες λοιπόν να είσαι κοντά στον ΠΑΟΚ. Με ποιον μίλησες ώστε να πάρεις μερικές συμβουλές;

«Πρώτα από όλους το έμαθε η οικογένεια μου. Δεν σου κρύβω ότι μίλησα και με τον Βασιλή (σ.σ. Κουρνέτα). Ρώτησα τα πάντα στον Βασίλη. Όταν έπαιζε, εγώ τον θαύμαζα πάντα. Δεν το κρύβω, του έστειλα μήνυμα, πήρα κάποιες συμβουλές και τον ευχαριστώ πολύ. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά αποτελεί κεφάλαιο για το ελληνικό βόλεϊ και τον θαυμάζω, σαν παίκτη και σαν άνθρωπο».

Σου είπε ότι έκανες καλή επιλογή;

«Κοιτάξτε, κανείς δεν μπορεί να μου πει εάν είναι σωστή ή λάθος η επιλογή μου, γιατί κανείς δεν ξέρει τη ζωή μου. Ότι κάνω το κάνω πάντα μόνος μου, βέβαια έχω ανθρώπους που ίσως ακούσω την άποψη τους, επαναλαμβάνω, ίσως να ακούσω και πάντα αποφασίζω μόνος μου. Κανείς δεν μπορεί να με κρίνει για τις αποφάσεις μου γιατί κανείς δεν ξέρει τι έχω ζήσει και ζω...».

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πως σε υποδέχτηκαν;

«Με υποδέχτηκαν με πολλά μηνύματα, αρνητικά δεν έχω λάβει ούτε ένα μήνυμα. Μόνο θετικά μηνύματα υπήρξαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Το ξέρω και εγώ ότι δεν είναι εύκολο να υποδεχτούν έναν παίκτη που ασχολούνταν διαφορετικά με εμένα αυτά τα τελευταία χρόνια. Τους ευχαριστώ και τους περιμένω στο Παλατάκι, όπως αυτοί ξέρουν... Είναι ωραίο για κάθε αθλητή να παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο. Τώρα σαν αντίπαλος, είναι δύσκολο, δεν είναι εύκολο... Θέλω να το ζήσω σαν παίκτης του ΠΑΟΚ, να έρθει ο κόσμος να κάνει την δουλειά του και εμείς θα κάνουμε την δική μας μέσα στο τάραφλεξ.

Μπορώ να κάτσω να γράψω βιβλίο για την ζωή μου, με αυτά που έχω περάσει και δεν κολλάω σε τίποτα, ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Τόσα προβλήματα που είχαμε σαν οικογένεια, έχουμε περάσει πολέμους... Το βόλεϊ είναι ευχαρίστηση και έτσι πρέπει να είναι.

Όσα λόγια και να πούμε, η απάντηση θα φανεί στο γήπεδο, εκεί θα απαντήσω και η καλή απάντηση θα είναι τον Μάιο. Εγώ πιστεύω ότι θα πετύχουμε, με την ομάδα που έχουμε θα πετύχουμε!».

Ναι αλλά όταν... έκλεισε η μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ, «εμφανίστηκαν» δημοσιεύματα που έλεγαν ότι έχεις πρόβλημα στην μέση και για αυτό έφυγες από τον Ολυμπιακό...

«Στην Ρουμανία την τελευταία σεζόν τώρα, βγήκα καλύτερος πασαδόρος του πρωταθλήματος. Όπως ξέρετε, αυτά τα προβλήματα, είναι για να γράψουν... για να πούνε... Κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Βγήκα καλύτερος πασαδόρος, τι άλλο να απαντήσω σε αυτούς;».

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος, θεωρείται «εκρηκτικός» χαρακτήρας όταν αφορά τα συμφέροντα της ομάδας, τελικά πως είναι;

«Εγώ σαν αντίπαλος έβλεπα έναν άνθρωπο ιδιαίτερο, πολύ παθιασμένο με την ομάδα του. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί πραγματικά είναι ένας κύριος με Κ κεφαλαίο, ένας άνθρωπος που αγαπάει υπερβολικά τρελά την ομάδα».

Στο Παλατάκι έχεις ζήσει σαν αντίπαλος δυνατές ατμόσφαιρες, σου έμεινε κάποιο σύνθημα που περιμένεις να το... ακούσεις τώρα σαν παίκτης του ΠΑΟΚ;

«Ξέρω, έχω ακούσει αλλά δεν είναι για να τα λέω... (σ.σ. γέλια). Όπως έχω πει στη ζωή είναι να μαθαίνεις, μαθαίνω και εγώ, μαθαίνω... Ξέρω κάποια αλλά δεν θέλω να τα πω. Θυμάμαι τότε στο Παλατάκι που μπήκε ο οπαδός μέσα με το τύμπανο για το σύνθημα που φωνάζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ με τα χέρια, δηλαδή ρυθμικά το όνομα του συλλόγου. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τους ξένους αθλητές, εγώ τα έχω ζήσει. Την ομάδα τους προετοίμαζα για αυτό τρεις μήνες, σαν αρχηγός του Ολυμπιακού τότε. Οι ξένοι αθλητές που έφυγαν και παίζουν αλλού, θα μιλάνε για τα γεμάτα γήπεδα στους τελικούς, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ήταν μια εικόνα που βοήθησε το ελληνικό βόλεϊ, στο εξωτερικό έπαιξε παντού αυτό και ήταν μεγάλη επιτυχία.

Εμείς σαν αθλητές και σαν παίκτης του ΠΑΟΚ τώρα, θέλουμε το Παλατάκι πάντα γεμάτο. Καταλαβαίνουμε ότι δεν γίνεται αυτό σε κάθε παιχνίδι, αλλά όσοι περισσότεροι θα έρθουν να μας στηρίξουν θα είναι καλό. Ο στόχος μας είναι το νταμπλ, αυτό θέλουμε όλοι και τους περιμένουμε».

Πες μου δυο πράγματα για το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ...

«Η ομάδα είναι φτιαγμένη από νικητές. Από παίκτες με εμπειρία που έχουν κερδίσει Πρωταθλήματα, Κύπελλα, αυτό είναι σημαντικό και αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να το κάνει αυτό φέτος».

Ήξερες τι κινήσεις που ήθελε να κάνει ο ΠΑΟΚ όταν σου ήρθε η πρόταση;

«Δεν είχα την παραμικρή εικόνα. Το μόνο που ήξερα και μου είχαν πει, είναι ότι ήθελαν να κάνουνε μια δυνατή ομάδα που θα επιστρέψει στους τίτλους. Τους εμπιστεύτηκα και ήρθα στον ΠΑΟΚ».

Είναι από τα καλύτερα ρόστερ το φετινό του ΠΑΟΚ;

«Η δυνατή ομάδα θα φανεί στο τέλος, τον Μάιο που θα κριθούμε όλοι. Έτσι είναι ο αθλητισμός, πρέπει να αποδείξεις μέσα στο γήπεδο ότι έχεις ομάδα για μεγάλα πράγματα. Αυτή τη στιγμή λείπουν κάποιοι παίκτες, κάναμε ένα φιλικό και σιγά σιγά ανεβαίνουμε. Δουλεύουμε τις τακτικές τώρα, όπως είναι λογικό είμαστε στο στάδιο που μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον».

Για τον Τζούριτς που τον ξέρεις αρκετά καλά, τι μπορείς μας πεις;

«Επικοινωνήσαμε κατευθείαν όταν υπέγραψε ο Τζούριτς στον ΠΑΟΚ. Χαρήκαμε και οι δυο, πιστεύω ότι θα έχουμε μαζί του και με όλα τα παιδιά μια καταπληκτική συνεργασία. Πιστεύω ότι από αυτό που ζω στις πρώτες εβδομάδες, το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό, μας βοήθησαν και τα παιδιά που έμειναν στην ομάδα ώστε να εγκλιματιστούμε άμεσα. Όλοι μαζί θα κάνουμε ένα δυνατό σύνολο μέσα και έξω από το γήπεδο».

Φέτος θα είσαι και συμπαίκτης με τον Σαφράνοβιτς, τον οποίο αρκετοί θεωρούν πρόσωπο-κλειδί στον ΠΑΟΚ....

«Είναι ήρεμη δύναμη! Μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε δημιουργήσει μια καλή παρέα. Είναι όλα αυτά που άκουγα πριν έρθω στον ΠΑΟΚ».

Για το νέο πρωτάθλημα που αναμένεται πιο ανταγωνιστικό με βάση τις κινήσεις που έκαναν πέρα από τον Ολυμπιακό, οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ηρακλής;

«Είναι σημαντικό πρώτα από όλα να γίνουν οι ομάδες όπως τα παλιά χρόνια. Να υπάρχουν αυτές οι ιστορικές ομάδες στο άθλημα και να είναι δυνατές. Δημιουργείται ένα πρωτάθλημα πιο ισχυρό, με καλούς ξένους παίκτες, με έλληνες παίκτες και θεωρώ πως θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της τελευταίας πενταετίας. Πέρα από τις ομάδες που ανέφερες, είναι και ο Φοίνικας που προσπαθεί, όπως και η Κηφισιά που κάνει πάντα καλή ομάδα. Όλα αυτά είναι σημαντικά αλλά και για μένα το πιο σημαντικό, είναι που γυρνάνε μεγάλοι Έλληνες αθλητές και πάλι στην ομάδα».

«Οι παίκτες κρατήσαμε τον Ανδρεόπουλο, άλλαξε όλο το κλίμα ο κόουτς!»

Πρέπει όμως να σταθούμε και στην Εθνική. Η «γαλανόλευκη» πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2009, ωστόσο υπήρξαν πολλά προβλήματα. Είτε με την παραίτηση του κόουτς Δημήτρη Ανδρεόπουλου που τελικά έμεινε, είτε για αυτά που ακούστηκαν για τους παίκτες...

«Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Μάιο, δεν ξεκίνησε τον Ιούλιο... Μαζευτήκαμε 30 άτομα όλοι μαζί, κάναμε καλή δουλειά, πήραμε το μετάλλιο στους Μεσογειακούς. Από τότε πιστεύω ότι η φιλοσοφία του προπονητή άρχισε να περνάει σε εμάς, ένας νέος κόουτς με την δική του φιλοσοφία.

Αλήθεια είναι ότι κάποιοι παίκτες δεν ήρθανε, τους έδωσε άδεια και είπαμε ότι τον Ιούλιο θα μαζευτούμε όλοι μαζί, αυτοί που θέλουν να πάνε στα προκριματικά. Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο, υπήρχαν κάποια προβλήματα από την αρχή, αλλά αυτά είναι θέμα προπονητή και όχι δικά μας... Μετά βγήκε το θέμα με τον προπονητή που ούτε εμείς το ξέραμε...

Μαζευτήκαμε σε μια συνάντηση όπου μας είπαν ότι παραιτείτε ο προπονητής μας. Ήταν λίγο σοκ για εμάς. Δεν το περιμέναμε, όλα ήταν νορμάλ. Ωστόσο πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες από την Εθνική, ήμουν και εγώ μέσα σε αυτούς, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον κόουτς γιατί ήδη περάσαμε πολλά και ήταν ο μοναδικός που μας έκανε να παίζουμε για αυτόν τα τελευταία χρόνια που είμαι στην Εθνική. Προσωπικά αυτό ένιωσα, ότι έπαιζα και για τον προπονητή, κάτι που είχα να νιώσω πολλά χρόνια στην Εθνική. Άλλαξε όλο το κλίμα ο κόουτς. Μετά από δέκα χρόνια ήταν καιρός να πάρουμε την πρόκριση. Αν δεν περνάγαμε και τώρα πιστεύω εμείς θα φεύγαμε από την Εθνική γιατί θα ήταν μεγάλη αποτυχία.

Αυτές οι αναταραχές είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά και με την κλήρωση που έγινε, είπαμε ότι αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ. Το αξίζαμε και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε. Έχουμε την ομάδα και μπορούμε θεωρώ να κάνουμε την έκπληξη, πιστεύω στην ομάδα μας».

Πηγή: sdna.gr - Δημοσιογράφος: Γιάννης Παρασκευαΐδης