Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντέρμπι-γιορτή στην Αλεξανδρούπολη

Ακριβώς δέκα μήνες μετά την τελευταία αναμέτρησης τους που ήταν για τον τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στην Σύρο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό σε ένα από τα ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Volley League (8η αγωνστική, 1/12, 16.30, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Ιωαννίδης).

Η ακριτική ομάδα είναι αήττητη στην έδρα της μετά από τρεις αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός είναι αήττητος μετά από 6 αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα και 36 συνολικά στην Volley League.

Ο Εθνικός έχει νικήσει στην έδρα του με 3-2 σετ τον Παμβοχαϊκό και τον Ηρακλή και 3-0 την Κηφισιά ωστόσο στην τελευταία εμφάνιση του ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ.

Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και χαρακτήρισε τον αγώνα γιορτή για την Αλεξανδρούπολη: «Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό για δεκαετίες είναι μία γιορτή για το βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη. Θέλουμε να αναμετρηθούμε με ένα από τα φαβορί για τον τίτλο όπως κάναμε και την προηγούμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη δεν παίξαμε καλά και περιμένω από τους παίκτες και όλη την ομάδα να βγάλουν αντίδραση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δε νιώθουμε μεγάλη βαθμολογική πίεση και θέλω να παίξουμε ελεύθερα. Να πιέσουμε στο σερβίς μας και να κάνουμε ένα γρήγορο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από καλή ευρωπαϊκή νίκη και έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία. Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

O πρωτοπόρος Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του και στην Αλεξανδρούπολη και να αναχωρήσει με ανεβασμένη ψυχολογία για την Λευκορωσία και τη ρεβάνς με την Σολιγκόρσκ. Ο Ολυμπιακός εκτός από το 36-0 έχει δημιουργήσει καλή παράδοση με τον Εθνικό με 12 συνεχόμενες νίκες συν δύο στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Ο Γιώργος Στεφάνου δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Το παιχνίδι με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη θέλει προσοχή. Είναι δυο μέρες μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι και σε μια έδρα που ξέρουμε ότι είναι δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που είναι ενθουσιώδης όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε σε καλή κατάσταση και σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να παρουσιαζόμαστε όλο και πιο δυνατοί».

Η αυριανή αναμέτρηση μεταξύ του Oλυμπιακού και του Εθνικού είναι η 37η των δύο ομάδων στη Volleyleague από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 33-3. Και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14 και δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στο Ρέντη αυτό το διάστημα. O Eθνικός νίκησε τελευταία φορά στις 21 Δεκεμβρίου 2013 και από τότε ο Ολυμπιακός έχει 12 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Γυμν. Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 16.30: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Βασιλάκης, Τονονίδης. Γραμματεία: Xειμώνας.

Γυμν. Ζηρίνειο Κηφισιάς 17.00 (ΕΡΤ3): Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Ονόπας, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Πατεράκης, Νικάκης. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Γυμν. Δ.Βικέλας, Ερμούπολη 16.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Παπακοσμάς. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Μπαρμπούνης Παπαδημητρίου. Γραμματεία: Πιρπινιά.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Γυμν. Γιώργος Τριαντάφυλλος Βόχας 17.30 (ΕΡΤ-2): Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης. Παρατηρητές: Ιορδανίδης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Μαριδάκης. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

Ρεπό ο Ηρακλής Πετοσφαίριση και ο Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.