Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή με το μυαλό στα θύματα της Θύρας 7

Oταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση είναι ένα παραδοσιακό ντέρμπι. (Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 15η αγωνιστική, 9/2, 18.30, ΕRT Play, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Τζεπκινλής)

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα που ήδη μετράει 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα και 42-0 συνολικά. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.

O προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ είπε: «Αύριο επιστρέφουμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κόντρα στον Ηρακλή ο οποίος προσπαθεί να επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα απόδοσης και για αυτό το λόγο σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη για να τιμήσουμε τους φιλάθλους μας που μας άφησαν το 1981. Τους φιλάθλους που είναι η ψυχή του συλλόγου, και είναι στον ουρανό για να μας προστατεύουν. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ και η ομάδα μας θα δώσει όλη την «ερυθρόλευκη» καρδιά της για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι». 

Ο Ηρακλής προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κλίντι Ρίου λόγω προβλήματος στη μέση. Ο «γηραιός» με 13 βαθμούς βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Συνεχίζεται η σειρά των δύσκολων αγώνων για την ομάδα μου αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας αλλά κι εμείς έχουμε τα πλάνα μας αλλά και πολλές δυνατότητες για να κάνουμε καλή και ανταγωνιστική εμφάνιση. Η ομάδα μου είναι σαφώς βελτιωμένη και οι προοπτικές που δημιουργούνται για να βρεθούμε στο φάιναλ-4 του κυπέλλου μας κάνει να παίζουμε πιο ελεύθερα».