Κηφισιά και Παναθηναϊκός αντιμέτωποι στο ντέρμπι της Παρασκευής

Το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ της Κηφισιάς και του Παναθηναϊκού που θα μεταδοθεί από το EΡT Sports ξεχωρίζει στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο οι δύο ομάδες να ανανεώσουν το ραντεβού τους στα πλέι οφ και αυτό θα συμβεί εάν η Κηφισιά πάρει την 6η θέση. (22η αγωνιστική, 29/3, 18.30, Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας).

Η Κηφισιά έρχεται από δύο νίκες με 3-1 σετ επί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που την έχουν απογειώσει βαθμολογικά σε σημείο να διεκδικεί ακόμα και την 5η θέση κυριολεκτικά πάνω στο νήμα από τον Παμβοχαϊκό. Η ομάδα του Βραχατίου έχει 28 βαθμούς και η Κηφισιά έχει 25 βαθμούς.

Εφόσον η Κηφισιά πάρει τρίποντο θα ισοβαθμήσει με τον Παμβοχαϊκό και με πλεονέκτημα στην ισοβαθμία θα πάρει την 5η θέση. Σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα στο πλέι οφ. Αν η Κηφισιά πάρει την 6η θέση θα πέσει πάνω στον Παναθηναϊκό και οι δύο ομάδες θα ανανεώσουν το ραντεβού τους.

Ο Καναδός διαγώνιος της Κηφισιάς Τέιλορ Χαντ είπε: Είναι η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου η οποία και θα καθορίσει την τελική κατάταξη της ομάδας μου. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί που έχουμε στον δεύτερο γύρο και να πάμε στα play off με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο και θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας. Προσωπικά δεν έχω ξεχάσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο οποίο ηττηθήκαμε με 3-0. Οι συμπαίκτες μου και εγώ θέλουμε να αποδείξουμε ότι στο Ζηρίνειο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από εκείνο το παιχνίδι είμαστε μία διαφορετική ομάδα η οποία έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Έχουμε άλλη φιλοσοφία και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση».

Ο Παναθηναϊκός την τελευταία φορά που νίκησε στην Κηφισιά ήταν στις 9 Δεκεμβρίου 2011 και θέλει να σπάσει την κακή παράδοση. Οι «πράσινοι» μετά από μία δύσκολη εβδομάδα γεμίζουν πάλι τις μπαταρίες τους για τα πλέι οφ περιμένοντας τον αντίπαλο τους που θα είναι είτε η Κηφισιά, είτε, ο Παμβοχαϊκός, είτε ο Ηρακλής.

Ο φορμαρισμένος κεντρικός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Δεν είναι κάποιος τελικός αλλά για τον Παναθηναϊκό όλοι οι αγώνες είναι τελικοί. Οπως και με τον Εθνικό που δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη σε κάθε αγώνα. Δεν κοιτάμε την βαθμολογία, δεν παρακολουθούμε σενάρια. Θα παλέψουμε να πετύχουμε μόνο νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Η Κηφισιά είναι σε καλή περίοδο, θα παίξουν ελεύθερα και οι δύο ομάδες και θα γίνει ωραίος αγώνας».

Σε 23 αγώνες πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός προηγείται της Κηφισιάς με 13-10 νίκες.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δημήτρης Βικέλας, Ερμούπολη 18.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Παπαδημητρίου, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Κούτρα.

Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 18.30: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταματόπουλος, Τονονίδης, Γραμματεία: Σκαρλατούδη.

Ζηρίνειο 18.30: Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Παναθηναϊκός Α.Ο. (ΕΡΤ-Sports)
Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Κυργιαλάνη, Τόλιος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

PAOK Sports Arena, Πυλαία 18.30: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Δρανίτσας, Λούμσι, Γραμματεία: Καρακούλια.

Ρεπό έχουν Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός