Φροντιστές, οι αφανείς ήρωες των πρωταθλημάτων


Πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε τα ονόματά τους, αρκετοί δεν ξέρουν ούτε πώς να τους αποκαλέσουν, αλλά χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολο μία ομάδα να μπορέσει να οργανωθεί.

Ο λόγος για τους φροντιστές. Οι φροντιστές είναι εκείνοι που υπάρχουν για να μην ανησυχούν όλοι οι άλλοι. Αυτοί είναι που θα τρέξουν για να υπάρχει νερό στο γήπεδο για να είναι καθαρές οι εμφανίσεις των αθλητών, για να έχουν τις πετσέτες έτοιμες και για πάρα πολλά άλλα.
Γνωστές φιγούρες στον πάγκο των ομάδων όλα αυτά τα χρόνια και όμως πολύ δεν ξέρουν ούτε την ιστορία τους ούτε καν τα ονόματά τους.
Στην κορυφή όλων αυτών ο φροντιστής του Ολυμπιακού Σπύρος Μπλέτσας, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται στον πάγκο των ερυθρόλευκων, σε όλες τις αποστολές πιστός ακόλουθος, ο πατέρας για όλους τους αθλητές. Σε όλες τις πανηγυρικές φωτογραφίες πάντα θα δούμε τη μικροσκοπική φιγούρα του κυρίου Μπλέτσα που πανηγυρίζει στις επιτυχίες των ερυθρολεύκων. Ήταν εκείνος που κουβάλαγε με περίσσια δύναμη τους σάκους με τα ρούχα των αθλητών, αυτός που γυρνάει σαν τρελός μέσα στο γήπεδο για να είναι όλα στην εντέλεια. O Τεό Οσμαλάρι του ΗραΚλή, που ντυμένος στα γαλανόλευκα έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Ηρακλή κι έχει πανηγυρίσει μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες, ο Αντώνιος Ζακχαίος του Φοίνικα Σύρου που βραβεύτηκε πρόσφατα για την προσφορά του στο All Star Game .

Ακόμα μία φιγούρα φροντιστή που όλοι μας γνωρίζουμε αλλά λίγοι ξέρουν το όνομά του είναι ο Νίκος Τσάπος ο οποίος είναι ο φροντιστής των ανδρών της ΑΕΚ. Εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί την ΑΕΚ από τη β εθνική κατηγορία έως την άνοδο στην Α1, στην πτώση ξανά στην Α2 και στην επιστροφή στην Α1 αυτή τη σεζόν.

13237841 10209229811363763 6470174381649734368 n
Ο ίδιος μας είπε:
"Ξεκίνησα σαν έφορος το 2008 στο παιδικό και εφηβικό της ΑΕΚ και μετά από τρία χρόνια ενδιαφέρθηκα να πάω στο αντρικό να βοηθήσω. Στην αρχή βοήθησα σαν έφορος στη Β εθνική και μετά όταν η ομάδα ανέβηκε Α2 και Α1, έγινα φροντιστής. Είναι υπεύθυνη δουλειά, γιατί πρέπει να έχεις όλα τα πράγματα έτοιμα για να ξεκινήσει μία προπόνηση, τα νερά, τις μπάλες κατά κύριο λόγο και τις φανέλες των παιδιών και να είσαι πάντα δίπλα στον προπονητή για να τον βοηθήσεις σε οτιδήποτε σου ζητήσει. Η ομάδα με τη βοήθεια και τη δική μου ανέβηκε στην Α1 και μείναμε στην κατηγορία. Μπορεί να έπεσε την πρώτη χρονιά, αλλά καταφέραμε μετά να ξαναβγούμε με σταθερά βήματα στην Α1. Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου, ότι με βλέπουν σαν τη ψυχή της ομάδας, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμένα. Ελπίζω του χρόνου η ομάδα να εδραιωθεί στην Α1 με τη βοήθεια της διοίκησης, τη δική μου και του κόσμου".

Ακόμα ένας γνωστός φροντιστής, είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος είναι φροντιστής του ΑΟΠ Κηφισιάς, αλλά και της εθνικής ανδρών. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως φροντιστής στην ομάδα του Πανερυθραϊκού στην Α2, στον πάγκο της οποίας καθόταν για αρκετά χρόνια μέχρι που δύο χρόνια πριν μεταπήδησε στην Α1 και στον ΑΟ Κηφισιάς, ενώ τον τελευταίο χρόνο είναι ο στυλοβάτης της εθνικής ανδρών καθώς από τα χέρια του περνάνε όλα. Είναι μία δουλειά που τον ευχαριστεί όπως λέει ο ίδιος και δεν τον κουράζει παρόλο το φόρτο και την υπευθυνότητά της.
"Στην Εθνική ομάδα ήταν μεγάλη τιμή που με κάλεσαν ως φροντιστή, γιατί είναι τιμή για κάποιον να υπηρετεί την εθνική του ομάδα. Με την εθνική ομάδα ξεχωριστό ήταν το ταξίδι στην Εσθονία την πρώτη μου χρονιά, με κόουτς τον Αρσενιάδη και φέτος ήταν η πιο ωραία εμπειρία που ήμουν μέλος της εθνικής που πήρε την πρόκριση για το ευρωπαϊκό μετά από 10 χρόνια και το ταξίδι στο Λουξεμβούργο στον τελευταίο αγώνα της ομάδας. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να είναι το ίδιο ανταγωνιστικό όπως το φετινό και να μας προσφέρει έντονες συγκινήσεις όπως το φετινό πρωτάθλημα της volleyleague".

23032523 10214871947658074 4941473279244099838 n