Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία ανάσα πριν τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Μία ανάσα πριν τον τίτλο ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι 3-1 του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι.

Οι "ερυθρόλευκο"ι παρόλο που έκαναν πολλά λάθη στο σερβίς με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμους πόντους, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους ξένους αθλητές τους Ράουβερντινκ, Αλεξίεφ και Σμιτ, μπροστά σε ένα ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να βρεί για άλλο ένα αγώνα τον ρθυμό του, κατάφεραν και πήραν το τρίποντο.
Έτσι οι αγώνες τώρα μεταφέρονται στο Μελίνα Μερκούρη την ερχόμενη Πέμπτη όπου ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει να κάνει το 3-0 στους αγώνες και να πάρει το πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αλλά τα πολλά λάθη στο σερβίς του στέρησαν πολύτιμους πόντους, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να τον απειλεί συνέχεια και να πάρει το σετ με 25-23 με πόντο του Κλάπβαϊκ.
Τα επόμενα τρία σετ ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στο σερβίς, ο Ράουβερντινκ που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, πήρε πολλούς πόντους, η άμυνα του Ολυμπιακού "έδωσε ρέστα" σε δύσκολα σημεία και οι "ερυθρόλευκοι"λύγισαν τον ΠΑΟΚ που παρά την αλλαγή του πασαδόρου στο τέλος του τρίτου σετ, δεν κατάφερε να επανέλθει απειλητικά στο παιχνίδι.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Ράουβερντινκ και ο Κλαπβάικ από τον ΠΑΟΚ.
Το δεύτερο σετ άργησε να ξεκινήσει καθώς ακούγονταν υβριστικά συνθήματα από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ. Επιπλέον ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για παρουσία κάποιων ατόμων πίσω από τον πάγκο του, ωστόσο ο ΠΑΟΚ διαυκρίνισε ότι επρόκειτο για αστυνομικούς με πολιτικά που βρίσκονταν εκεί για την ασφάλεια του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Α' σετ: 2-3 με λάθος σερβίς από Ολυμπιακό, ισοφάρισε με άσσο ο Κλάπβαϊκ, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 10-13 από τον Αλεξίεφ (ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού). Η διαφορά έκλεισε λίγο με πόντο του Κλάπβαϊκ και στη συνέχεια με πόντο του Σμιτ από τον Ολυμπιακό και του Μουαγκουτούτια από τον ΠΑΟΚ το σκορ πήγε στο 12-14. Από κεί και πέρα συνεχίστηκε με συνεχόμενες ισοπαλίες, μέχρι που ο ΠΑΟΚ με Ocolic και Γάτση, αλλά και με συνεχόμενα λάθος σερβίς του Ολυμπιακού, βρέθηκε μπροστά στο σκόρ και με πόντο του Κλάπβαϊκ πήρε το σετ με 25-23.

Β' σετ: Το σετ ξεκίνησε και πάλι πόντο-πόντο, μέχρι που ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 3-6 με λάθος σερβίς από πλευράς ΠΑΟΚ και άουτ του Ocolic. Το σετ συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με ένα-δύο πόντους, ενώ ο ΠΑΟΚ με απανωτούς άσσους από Ocolic και Φιλίποφ και πόντους από Μουαγκουτούτια και Κλάπβαϊκ προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στο 13-14 πήρε τ/ο και το παιχνίδι συνεχίστηκε με αυτή τη διαφορά με πόντους από Μουαγουτούτια, Κλάπβαϊκ και Ocolic από πλευράς ΠΑΟΚ και των Σμιτ, Ράουβερντινκ από τον Ολυμπιακό, μέχρι το 18-21 που πήρε τ/ο ο ΠΑΟΚ. Με άουτ του Ocolic το σκορ πήγε στο 19-23 και με άουτ σερβίς του Σμιτ στο 20-23. Το 20-24 ήρθε με πόντο του Αλεξίεφ και στη συνέχεια το 21-24 απο τον Μουαγκουτούτια ο οποίος στη συνέχεια με λάθος σερβίς έκανε το 21-25 και πήρε το σετ ο Ολυμπιακός.

Γ' σετ: Και αυτό το σετ ξεκίνησε με μικρή διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού, και με πόντους από Μουαγκουτούτια, Κλάπβαϊκ, Σαφράνοβιτς και Τακουρίδη από ΠΑΟΚ και Σμιτ και Ράουβερντινκ από Ολυμπιακό, έφτασε έτσι μέχρι το 12-14 που ζήτησε τ/ο ο ΠΑΟΚ. Με λάθος σερβίς του Μουαγκουτούτια, το σκορ διαμορφώθηκε σε 13-16 ενώ ο Τερζής μείωσε σε 14-16. Το 14-17 ήρθε από τον Αλεξίεφ, το 16-21 με Α χρόνο του Τακουρίδη αλλά και λάθος του Κλάπβαϊκ και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά ανοίγοντας τη διαφορά μέχρι που ο Ανδρεάδης έκανε το 17-25.

Δ' σετ: Σε αυτό το σετ ξεκίνησε ο Τερζής αντί για τον Φιλίποφ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ από την αρχή παρά τα άουτ του Ράουβερντινκ και του Πετρέα και το μπλοκ του Ocolic στον Σμιτ μέχρι το 8-11 με άσσο του Ράουβερντινκ. Από το σημείο αυτό, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και με πόντους του Αλεξίεφ και Σμιτ βρέθηκε στο 12-16. Ο Ολυμπιακός παρόλο που έβγαλε δύο καλές άμυνες, δεν μπόρεσε να κόψει τον Σαφράνοβιτς που πήρε τελικά τον πόντο. Εύκολα ο Τερβαπόρτι πήγε το παιχνίδι στο 13-19, με Α χρόνο του Ανδρεάδη πήγε στο 15-23 και με παικ του Ράουβερντινκ τελείωσε το σετ και το παιχνίδι με 15-25.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης. Αναπληρωματικός: Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Aντωνούλης. Κομισάριος: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Δρανίτσας, Τοσουνίδης, Κακάτσιου, Λούμσι. Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ. 

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 7 άσσοι, 42 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν: 3 άσσοι, 58 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 1-3 (25-23, 21-25, 17-25, 15-25).

ΠΑΟΚ (Γιούρι Φιλίποφ): Οκολιτς 10 (4/11επ., 5 μπλοκ, 1 άσσος), Μουαγκουτούτια 9 (8/24επ., 65%υπ., 44%αρ.), Φιλίποφ 1 (1 άσσος), Τακουρίδης 8 (7/12επ., 1 μπλοκ), Κλαπβάικ 23 (18/36επ., 1 μπλοκ, 4 άσσοι), Σαφράνοβιτς 4 (4/15επ., 58%υπ., 52%αρ.) / Εφραιμίδης (λ. – 43%υπ., 29%αρ.), Κωνσταντινίδης (λ), Τερζής 1 (1/2επ.), Καπετανίδης, Γάτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Μπενίτεθ Μουνιόθ): Πετρέας 4π. (2/6επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (6/11επ., 2 μπλοκ), Σμιτ 16 (13/27επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Τερβαπόρτι 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Αλεξίεφ 17 (17/26επ., 26%υπ., 9%αρ.), Ραουβέρντινκ 22 (18/33επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. -44%υπ., 28%αρ.), Στιβαχτής, Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Σμαραγδής, Δαρίδης (λ).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, νίκησε δίκαια. Μας πίεσε πολύ στο σερβίς και χάσαμε τη μάχη στις άκρες. Το θέμα είναι πως τα παιδιά πιστεύουν στην ανατροπή. Πιστεύουν πως μπορούν να νικήσουν στην έδρα του Ολυμπιακού για να έρθουμε πάλι εδώ σε τέταρτο αγώνα».

 

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Θάνος Τερζής είπε: «Κομβικό ήταν το 2ο σετ. Χαλάσαμε την υποδοχή του Ολυμπιακού αλλά δε μπορέσαμε να πάρουμε και τους πόντους που χρειάζονταν. Ο Ολυμπιακός απέκτησε πλεονέκτημα αλλά η σειρά δεν έχει τελειώσει. Η υποδοχή μας σήμερα δεν ήταν καλή όπως και το μπλοκ – άμυνα και στους δύο τελικούς δεν πήγαμε καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι για τα δύσκολα. Θα ανασυγκροτηθούμε, θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε στην έδρα του Ολυμπιακού για να πάρουμε τη νίκη». 

 

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου είπε: «Aργήσαμε να μπούμε στον αγώνα αλλά βρήκαμε ρυθμό. Κάναμε το δεύτερο βήμα. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Ανταπεξήλθαμε και προσαρμοστήκαμε μετά τις αλλαγές που έγιναν. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου Αλεξίεφ και Κουμεντάκη που τα έδωσαν όλα».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.