Ο Βόλος ΑΠΑΞΙΩΣΕ την Εθνική Παίδων

Η Εθνική παίδων έδινε σήμερα τον πρώτο της αγώνα ενώπιον του ελληνικού κοινού, μόνο που το κοινό του Βόλου απουσίασε από αυτό το ραντεβού.

 

Τη μάχη για μία σπουδαία πρόκριση δίνει η Εθνική ομάδα παίδων στο Βόλο και για πρώτη φορά αγωνίζεται μπροστά στο ελληνικό κοινό. Με το καλημέρα αυτή η παρέα των 17χρονων που φορούν το εθνόσημο και συνθέτουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βίωσαν την σκληρή πραγματικότητα. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας αυτοί που βρέθηκαν στο πλευρό τους δεν πρέπει να πλησίαζαν το τριψήφιο νούμερο. Η κοινωνία του Βόλου ήταν ηχηρά απούσα αναδεικνύοντας την έλλειψη αθλητικής παιδείας, που φυσικά για να μην παρεξηγηθούμε δεν χαρακτηρίζει μόνο την κοινωνία της θεσσαλικής πόλης αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι βολιώτες μπορεί να δέρνονται για τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, δεν διαθέτουν όμως δύο ώρες από το χρόνο τους για να σταθούν στο πλευρό των νεαρών, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Πρόκειται για παιδιά που στερούνται πράγματα για τον αθλητισμό, που ωριμάζουν νωρίτερα από άλλους συνομίληκούς τους, που εν μέσω εορτών έκαναν προπονήσεις για να είναι έτοιμα στους αγώνες και να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αξίζουν ένα ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθεια.
Φυσικά το παράδειγμα θα έπρεπε να δώσει ο πρώτος δημότης. Ο δήμος Βόλου μπορεί να ήταν άξιος οικοδεσπότης και σε οργανωτικά ζητήματα να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η φυσική παρουσία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου ήταν επιβεβλημένη. Παρόντες έπρεπε να είναι όλοι οι τοπικοί φορείς και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Μία πόλη που έχει δύο Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία και αγωνιστική δραστηριότητα σε ένα πλήθος αθλημάτων είναι ανεπίτρεπτο να παραμένει ακόμα εγκλωβισμένη στο ποδόσφαιρο. Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο κι επειδή η Εθνική μας ομάδα έχει άλλους δύο αγώνες μπροστά της, η τοπική αρχή και η τοπική κοινωνία έχει άλλες δύο ευκαιρίες για να επανορθώσει. Στα δύο επόμενα παιχνίδια θα πρέπει η κερκίδα να δίνει τον παλμό και όχι οι παίκτες που είναι στον πάγκο και να ακολουθεί ο κόσμος.

 

 Άκης Ιωακείμογλου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.