Στη Λαμία παίζονται πολλά

Στο «Χαλκιοπούλειο» ο Γ.Σ.Λαμία θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε μία από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής (10/1, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Μουλά Λ.).

Ο αγώνας έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή και για τις δύο ομάδες. Ο Γ.Σ.Λαμία στον Α΄γύρο δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη και ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα εκμεταλευόμενος τα προβολήματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα της Ρούμελης προέρχεται από την ήττα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό η οποία όμως συνοδεύτηκε με ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λεχ

Για άλλη μια φορά έχει προβλήματα και ο Θανάσης Κατσιγιάννης βάζει όλη του την τέχνη για να μπορέσει να τα καλύψει. Το σημαντικότερο είναι ο τραυματισμός του Γιάροσλαβ Λεχ. Ο Πολωνός στην προθέρμανση του αγώνα με τον Ολυμπιακό έπαθε διάστρεμα και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, διαφορετικά διαγώνιος θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Χήρας.

«Νέα αρχή»

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Θανάσης Κατσιγιάννης είπε: «Όπως δείχνουν τα πράγματα θα παίξουμε όπως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή για να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα. Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για την συμμετοχή του Λεχ. Αν παίξουμε με την αγωνιστικότητα και το πάθος που είχαμε κόντρα στον Ολυμπιακό μπορούμε να κάνουμε κάτι θετικό. Ο Εθνικός έχει τα προβλήματα του αλλά δεν είναι τυχαία ομάδα. Το γεγονός ότι πασαδορος θα είναι ο Σιδηρόπουλος λέει πολλά. Δεν είναι τυχαίος ο Σιδηρόπουλος και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντέδρασε στην ανάγκη της ομάδας του. Δείχνει πολλά η στάση του. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε τα κενά των αντιπάλων μας και δεν ξέρω τι θα γίνει και με τον διαγώνιο τους. Η τακτική μας θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο της Λαμίας να μας βοηθήσει».

Με Σιδηρόπουλο ο Εθνικός

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και πέρυσι βρέθηκε στη Λαμία έχοντας πολλά προβλήματα μετά την τιμωρία του Ανδρέα Ανδρεάδη. Εφέτος πηγαίνει με πασαδόρο τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο ο οποίος γύρισε μετά από επτά μήνες κι έχοντας κάνει μόλις δύο προπονήσεις. Ο Σταύρος Κασαμπαλής βρίσκεται με την Εθνική εφήβων και ο Βόσνιος Ζάρκο Κίσιτς αποχώρησε. Ο Κροάτης διαγώνιος Λεό Άντριτς προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του που του κόστισε τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Φοίνικα στη Σύρο όπου ο Εθνικός ηττήθηκε με 3-0 σετ. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Εθνικός στους πέντε εκτός έδρας αγώνες του Α΄γύρου κατάφερε να νικήσει μόλις έναν αγώνα.

«Μας ανησυχεί»

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Το ότι η Λαμία είναι τελευταία στη βαθμολογία περισσότερο μας ανησυχεί παρά μας εφησυχάζει. Ο Σιδηρόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου και τον ευχαριστώ. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη και μετά, με την επιστροφή του Κασαμπαλή να μπούμε και πάλι στους ρυθμούς μας. Εφέτος πράγματι έχουμε πρόβλημα εκτός έδρας αλλά στον Β΄γύρο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς μακριά από την Αλεξανδρούπολη ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας».

«Επιστράτευση»

Ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος που επιστρέφει στην ενεργό δράση είπε: «Η ομάδα με έχει ανάγκη και ένιωσα πως είναι χρέος μου να βοηθήσω. Είναι κάτι σαν την επιστράτευση. Και πέρυσι πριν τον αγώνα με τη Λαμία είχαμε πολλά προβλήματα και χάσαμε εύκολα 3-0. Ελπίζω εφέτος να πάμε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί και να πάρουμε τη νίκη. Δεν περίμενα πως θα ξαναγύριζα στην ομάδα. Μετά από επτά μήνες οι πρώτες προπονήσεις που έκανα ήταν τις τελευταίες δύο ημέρες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Μόνο μία φορά

Αυτή η αναμέτρηση θα είναι η 19η μεταξύ των δύο ομάδων με τη Λαμία να προηγείται με 12-6 και μάλιστα ο Εθνικός στο «Χαλκιοπούλειο» τα τελευταία δέκα χρόνια έχει νικήσει μόνο μία φορά.

VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο Πανελληνίου 19.30: Παναθηναϊκός - ΜΕΝΤ
Διαιτητές: Βουδούρης, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Οικονόμου, Ράντσιου. Γραμματεία: Μαυρικίδου.
Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχα 19.00 (Novasports): Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός
Διαιτητες: Γεωργουλέας, Χανδρινός. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Γεράνιος, Κτενάς. Γραμματεία: Κτενά.
Γυμναστήριο «Χαλκιούλειο» Λαμίας 19.00: Γ.Σ.Λαμία - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Θεμελής, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Σακελλάρης, Κατσιούλης. Γραμματεία: Σάλτα.
Γυμναστήριο «Μ.Λιούγκας» Γλυφάδα 20.00: ΑΕΚ - Α.Σ.Άρης
Διαιτητες: Μυλωνάκης, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Καραγεωργίου.
Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο «Ζηρίνειο» Κηφισιά 18.00: Α.Ο.Κηφισιάς - Α.Ο.Ορεστιάδας
Διαιτητες: Ονόπας, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Χρηστίδης Αλ., Αντωνόπουλος. Γραμματεία: Παπασηφάκη.
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015
Γυμναστήριο «Δ.Βικέλας» Σύρος 19.00 (Novasports): Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Βρούτσης, Μπαρμπούνης. Γραμματεία: Πιρπίνια.