Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΑΠ

Η 112η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών έγινε το Σάββατο 31 Iανουαρίου στο ξενοδοχείο Coral (Λ.Ποσειδώνος 35, Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο).

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

 

1.Αρχίζει κι επίσημα ο διάλογος μεταξύ των ΤΑΑ για την περίπτωση μείωσης των ομάδων από 12 σε 10 για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

2.Μόλις ολοκληρωθεί ο διάλογος των ΤΑΑ θα ενημερωθεί η διοίκηση της ΕΟΠΕ και εφόσον υπάρξει συμφωνία θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το επόμενο βήμα είναι η επέκταση της συμφωνίας με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

3.Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις μελλοντικές διοργανώσεις του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

4.Αποφασίστηκε η διοργάνωση του πρώτου τουρνουά ομάδων νέων ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί μετά το τέλος του Πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

5.Έγινε συζήτηση για το θέμα των αδειών λειτουργίας των γυμναστηρίων που αποτελούν έδρες των ομάδων των ΤΑΑ.

6.Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με το νέο Υπουργό Αθλητισμού για να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις που ειχαν συμφωνηθεί απο τους τρεις φορείς του αθληματος (ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ).

7.Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΣΑΠ με την ΕΟΠΕ μετά και την πρόσφατη επιστολή της ομοσπονδίας. Αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς την ΕΟΠΕ ζητώντας να ενημερώσει επίσημα την ΕΣΑΠ και τα ΤΑΑ για τα νεα δεδομενα που έχουν προκύψει σε αλληλογραφία με την FIVB και την CEV και αφορούν ορισμένα ΤΑΑ.

8.Η ΕΣΑΠ προτίθεται να παρασταθεί στους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς φορείς για να εκθέσει τις απόψεις των ΤΑΑ με σκοπόι να προσπαθησει να αλλάξει τα νέα δεδομένα για τα οποία ουδέποτε η ΕΟΠΕ ενημέρωσε την ΕΣΑΠ και τα μέλη της.

9.Έγινε ενημέρωση από το νομικό εκπρόσωπο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη για νομικές εκκρεμότητες των ΤΑΑ.

10.Συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα των ΤΑΑ και ιδιαίτερα οργανωτικά θέματα όπως οι το θέμα των στατιστικολόγων που επηρεάζει την στατιστική κάλυψη του πρωταθλήματος.

11.Έγινε συζήτηση για τη συμμετοχή των ΤΑΑ στο Κύπελλο Ελλάδος.

12.Παρέμεινε ως εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ στη νέα σύνθεση της ΕΕΟΔΕΑΠ ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ Άρης, Χρήστος Γρόλιος και αναπληρωματικό μέλος ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ ΑΟ Κηφισιάς Θεοδωρος Δεληγιαννάκης.