Ζούνιτς και Νέσοβιτς MVP της 15ης και 16ης αγωνιστικής

Η Μαρίνα Ζούνιτς (ΟΠΕΡ) κι η Ιβάνα Νέσοβιτς αναδείχθηκαν πολυτιμότερες αθλήτριες της 15ης και 16ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές των ομάδων.


Η Ζούνιτς είχε 15 πόντους (12/26 επιθέσεις, 3 άσοι) στην σημαντική νίκη του ΟΠΕΡ επί του ΑΟ Μαρκοπούλου, ενώ η Νέσοβιτς ήταν η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ έχοντας 18 πόντους (16/33 επιθέσεις, 1 άσο, 1 μπλοκ).

Ζούνιτς: «Ευχαριστώ τον ΟΠΕΡ…»
Τον περασμένο Μάιο η Σερβία χτυπήθηκε από καταστροφικές πλημμύρες οι οποίες έπληξαν ιδιαίτερα το Ομπρένοβατς. Την πόλη της Μαρίνα Ζούνιτς, η οποία αγωνιζόταν στην τοπική ομάδα, αλλά είδε τα όνειρα της να γκρεμίζονται με την καταστροφή του γηπέδου… Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα προέκυψε ο ΟΠΕΡ όπου συνεχίζει πλέον την καριέρα της και μετά την ανάδειξη της ως MVP της 15ης αγωνιστικής βρήκε την ευκαιρία να πει το δικό της ευχαριστώ.
«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή τη διάκριση την οποία αφιερώνω στις συμπαίκτριες μου και στην ομάδα μου τον ΟΠΕΡ. Η ομάδα με γεμίζει θετική ενέργεια και με στήριξε από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα εδώ. Μετά από μια δύσκολη περίοδο ο ΟΠΕΡ με στήριξε, μου έδωσε εμπιστοσύνη και εγώ προσπαθώ καθημερινά να το ανταποδώσω».

Η Ζούνιτς ήταν η πρωταγωνίστρια στη μεγάλη νίκη της περασμένης Τετάρτης κόντρα στο Μαρκόπουλο και η ίδια θεωρεί ότι: «πλέον έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας κι από δω και πέρα νομίζω ότι θα παίξουμε και καλύτερο βόλεϊ. Το δείξαμε στον αγώνα με την Νάξο κι είμαι σίγουρη ότι θα το κάνουμε και στα άλλα παιχνίδια».

Κι αν ο ΟΠΕΡ τη γεμίζει θετική ενέργεια, γενικά η ίδια απολαμβάνει την ζωή στο Ρέθυμνο. «Είναι πολύ διαφορετική και όμορφη η ζωή εδώ στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη γενικότερα. Ο καιρός είναι απίστευτος και περνάω πραγματικά υπέροχα».

Νέσοβιτς: «Η νίκη είναι της ομάδας»
Στο πρώτο της μεγάλο ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Ιβάνα Νέσοβιτς κέρδισε και την πρώτη της ατομική διάκριση αν και η ίδια προτίμησε να μιλήσει για τη νίκη της ομάδας.
«Είμαι χαρούμενη που κερδίσαμε το ντέρμπι, αλλά η προσωπική μου διάκριση είναι μια διάκριση όλης της ομάδας γιατί στο βόλεϊ η ομάδα κερδίζει κι όχι τα πρόσωπα», είπε η Ίβανα κι έδωσε το στίγμα της για τη συνέχεια της σεζόν: «Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε σ’ αυτό το ματς, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι και να είμαστε έτοιμες για τα πλέι οφ όπου εκεί κρίνονται όλα».

Κι αν το ζητούμενο για την ομάδα της είναι ο χρόνος προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, η ίδια δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο για να ‘ενσωματωθεί’ στον Ολυμπιακό και την ζωή στην Ελλάδα.
«Διάλεξα τον Ολυμπιακό γιατί ήθελα να ζήσω από κοντά αυτό το πάθος που κυριαρχεί στην ομάδα και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. Νιώθω σαν στο σπίτι μου από την πρώτη μέρα και όλα μοιάζουν υπέροχα».