Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρακουλίδου: «Να αποτελέσω μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών»

 

Η Κωνσταντίνα Δρακουλίδου ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Πανναξιακό πριν λίγες ώρες.

Η Κωνσταντίνα άφησε τη Θεσσαλονίκη πριν ένα χρόνο για ένα νησί, απόφαση που στάθηκε πολύ σημαντική στην καριέρα της καθώς με τον Πανναξιακό βρέθηκε στην τετράδα της Α1 Γυναικών και διέγραψε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Οι Ναξιώτες εκτίμησαν τον χαρακτήρα της και την προσφορά της κι αποφάσισαν να την κρατήσουν ακόμα μια σεζόν στο νησί.

Μίλησε μας λίγο για σένα για να σε γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα.

Που μεγάλωσες κι αν έχεις κάποιο συγγενή στον αθλητισμό και για ποιο λόγο αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σίνδο, σε μια περιοχή λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι στην οικογένεια μου υπήρξαν αθλητές και πλέον συνεχίζουν ως προπονητές στους χώρους του μπάσκετ και το βόλεϊ, οπότε ήταν δύσκολο να ξεφύγω και εγώ από τον αθλητισμό και το βόλεϊ»

Ποιος επέλεξε τη θέση σου; 

«Όσο έπαιζα στις παγκορασίδες – κορασίδες είχα αλλάξει πολλές θέσεις , αλλά τελικά εκείνη που μου ταίριαξε περισσότερο ήταν η θέση της πασαδόρου. »

Ποια είναι η καριέρα σου ως τώρα; Έχεις κάποιες διακρίσεις;

«Το 2010-2011 ανεβήκαμε στην Α1 κατηγορία με την ομάδα των Μακεδόνων Αξιού και αγωνίστηκαν στην Α1 για 3 χρόνια, το 2013-2014 αγωνίστηκα στην ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων και κατακτήσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, και το 2015-16 φορούσα την φανέλα του Πανναξιακού. Τέλος με την Εθνική ομάδα των νεανίδων, η μεγαλύτερη διάκριση ήταν η κατάκτηση της 4ης πανευρωπαϊκής θέσης το καλοκαίρι του 2014».

Ποιόν θες να ευχαριστήσεις για την εξέλιξη σου σαν αθλήτρια;

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που είχα μέχρι τώρα, οι οποίοι με βοήθησαν να προχωρήσω».

Είσαι δεύτερη σεζόν σε ένα νησί, γεννήθηκες ωστόσο σε μια μεγάλη πόλη. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η προσαρμογή;

«Την προσαρμογή μου στην Νάξο θα την χαρακτήριζα αρκετά εύκολη, ήδη από τις πρώτες βδομάδες είχα συνηθίσει στην ιδέα του νησιού. Σε αυτό φυσικά συνέβαλλαν οι άνθρωποι της διοίκησης με την πολύτιμη βοήθεια τους αλλά και οι συμπαίκτριες μου με τις οποίες περνούσαμε μαζί πολλές ώρες εντός και εκτός γηπέδου».

Πριν λίγες μέρες ανανέωσες με την ομάδα σου, πως το αποφάσισες;

«Η συνεργασία μου με την διοίκηση του Πανναξιακού την περασμένη σεζόν ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα αλλα και ο νέος μου προπονητής, ήταν δύο σημαντικοί παράγοντες που έκαναν την απόφαση μου πιο εύκολη».

Πως ήταν η σεζόν με τον Πανναξιακό και τι αποκόμισες από την Ευρωπαϊκή εμπειρία;

«Πιστεύω ότι η πρώτη μου χρόνια στην ομάδα του Πανναξιακού ήταν πολύ καλή από όλες τις απόψεις, καθώς μέσα από σκληρή δουλειά καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους της ομάδας. Από την ευρωπαϊκή εμπειρία αποκόμισα αρκετά, ένα εκ των οποίων ήταν ότι έπαιξα ως αντίπαλη με μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, γεγονός που με βοήθησε πολύ».

Είδαμε το γήπεδο στη Νάξο να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι, τα θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους σας;

«Οι φίλαθλοι του Πανναξιακού γέμιζαν κάθε φορά το γήπεδο και με την βοήθεια τους δίναμε και εμείς το 100% μας. Εύχομαι να συνεχιστεί το ίδιο και την επόμενη χρονιά και να δημιουργούν μια τόσο όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι».

Ξεκίνησες από τους Μακεδόνες Αξιού, μαζί τους αγωνίστηκες και στην Α1, παρακολούθησες την πορεία τους αυτή τη σεζόν που θα ανέβουν ξανά; Πιστεύεις πως θα μπορέσουν να παραμείνουν;

«Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα των Μακεδόνων Αξιού για τις φετινές τους επιτυχίες και για την άνοδο τους στην Α1. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο και κάθε επιτυχία!»

Ποια είναι να σχέδιά σου για το μέλλον και ποιοι οι στόχοι σου;

«Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να αποτελέσω μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών, αλλά και να αγωνιστώ στο εξωτερικό σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ παράλληλα θέλω να τελειώσω και την σχολή μου».

 

 

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.