1992-2022 τριάντα χρόνια beach volley

Τριάντα χρόνια ζωής συμπληρώνουν εφέτος τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διοργανώνονται υπό την σκεπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και η επετειακή σεζόν σε συνδυασμό με την επιστροφή από την καραντίνα λόγω της πανδημίας, δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη αρχή από την πανηγυρική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 24/5 στην αίθουσα ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος υποδέχθηκε τους τέσσερις συνδιοργανωτές των τουρνουά MASTERS για το 2022, την Πρόεδρ ο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Νίκη Αραμπατζή, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης Νίκο Ζεϊμπέκη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αγίου Νικολάου Χάρη Αλεξάκη.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. αναφέρθηκε στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες που έχει κάνει η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια διατηρώντας το άθλημα σε εγρήγορση μέσα στη καραντίνα αλλά και την έκρηξη που σημειώθηκε τη φετινή σεζόν στις αιτήσεις των Δήμων όλης της χώρας να συνδιοργανώσουν τουρνουά όλων των κατηγοριών. Στάθηκε επίσης και στους νέους αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται με το μπιτς βόλεϊ και ευχαρίστησε τους χορηγούς και τη Δημόσια Τηλεόραση που θα μεταδώσει τους αγώνες των τεσσάρων κορυφαιών τουρνουά του σιρκουϊ 2022 και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα (2-5 Ιουνίου), στην Αριστοτέλους (16-19 Ιουνίου), στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη (15-17 Ιουλίου) και στον Άγιο Νικόλαο (29-31 Ιουλίου).

Επίσης ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος έκανε δημόσια πρόταση στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να αγωνιστεί στον αγώνα επίδειξης των celebrities που θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό στο MASTERS της Αθήνας (2-5 Ιουνίου). Ο Υφυπουργός αποδέχθηκε με χαρά τη πρόταση και θα έχει στο πλευρό του για συμπαίκτη τον αρχηγό της Εθνικής ανδρών βόλεϊ Γιώργο Πετρέα.

Επίσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο κατασκευής μόνιμης εγκατάστασης μπιτς βόλεϊ στο ΟΑΚΑ, ο Αυγενάκης εξεπλάγην θετικά και υποσχέθηκε να διερευνήσει την πρόταση για να κάνει την σχετική εισήγηση.

Τη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν αθλητές και ομοσπονδιακοί προπονητές, ο Τίε Σαντάνα και ο Κωνσταντίνος Ποθητάκης, ενώ την παρουσίαση έκανε η αθλήτρια του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ Αγάπη Μπρουκς, κόρη του Φρέντι Μπρουκς και της Ντίνας Λαμπράκη.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους:

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ): «Ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλουν στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα»

«Σας καλωσορίζω στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος είναι να ευχαριστεί όλους όσοι συμβάλλουν στο να προχωρά το έργο της Ομοσπονδίας του. Σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή της πανδημίας συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, αρνήσεις αλλά τις ξεπεράσαμε κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Υφυπουργό και τον πρόεδρο της ΕΟΕ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Αγίου Νικολάου και όλους τους Αντιδημάρχους και τους Αθλητικούς Οργανισμούς των Δήμων για την προσπάθεια που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες.

Πριν από 12 χρόνια το ανάλογο τουρνουά στο Σύνταγμα είχε κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ στην ΕΟΠΕ και τώρα ίσως να μην χρειαστεί να βάλουμε ούτε ένα ευρώ. Γι' αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μας που μας στηρίζουν.

Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού: «Το μπιτς βόλεϊ συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού»

«Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Μου έχετε δώσει το δικαίωμα κύριε πρόεδρε, μέλη της διοικήσεως να νιώθω κομμάτι της βολεϊκής οικογένειας και αυτό μου αρέσει. Το βόλεϊ είναι είναι άθλημα εξελισσόμενο. Είχατε κάποια προβλήματα, τα οποία κληρονομήσατε, ωστόσο δεν είναι ώρα να μιλάμε για το παρελθόν αλλά να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία όπως αρμόζει στο άθλημα. Η στόχευση μας είναι να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τον αθλητικό τουρισμό κι αυτό θέλει πρωτοβουλίες. Θέλω να συγχαρώ τους τέσσερις Δήμους, με τους οποίους συνδέομαι στενά, γιατί συμβάλλεται κι εσείς στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, όπως βέβαια και η ΕΟΕ. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια με τις διοργανώσεις και στους τέσσερις δήμους. Με οποιονδήποτε τρόπο θα κληθούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε και επειδή ασχολούνται μικρές ηλικίες είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

Επίσης θέλω να πω στον κ. Καραμπέτσο ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα χρήματα γιατί στις πρώτες ημέρες Ιουνίου θα κατατεθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην ΕΟΠΕ από το ποσοστό του στοιχήματος.

Όσον αφορά τον Καρτερό, όπου θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Juniors του μπιτς βόλεϊ, είναι η εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει τους αγώνες των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το 2023 όπου έχοντας το παράδειγμα της Πάτρας τρέξαμε πολύ γρήγορα προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες. Ήδη ετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε μια διεθνή διοργάνωση μπιτς χάντμπολ, ακολουθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα juniors και στόχος μας είναι οι εγκαταστάσεις εκεί να εξελιχθούν στη μεγαλύτερη εγκατάσταση μπιτς στην Ελλάδα και φυσικά είναι ανοικτή σε όλες τις ομοσπονδίες.

Επίσης θέλω να σταθώ στη μεγάλη σημασία που έχει ο ιδιωτικός τομέας. Είχε δημιουργηθεί κάποτε η εντύπωση ότι η κάθε Ομοσπονδία κάνει ότι θέλει και δεν συνεργάζεται με κανέναν. Όλα αυτά έχουν αλλάξει. Η συνεργασία μεταξύ των Ομοσπονδιών, της ΕΟΠΕ, των Δημοτικών αρχών αλλά και του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ σημαντική. Κι αυτό έχει αποδειχθεί με τις άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, όπως είναι το EKO Ράλι Ακρόπολις ή ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Γι΄ αυτό θέλω να συγχαρώ τους χορηγούς γιατί μαζί με αυτούς μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Εύχομαι όλοι να απολαύσουμε μοναδικό θέαμα στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ».

-Σε ερώτηση για την κατασκευή γηπέδου μπιτς βόλεϊ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα από τις εθνικές ομάδες ο κ. Αυγενάκης τόνισε:

«Όταν ανέλαβα το Υφυπουργείο Αθλητισμού κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα κουφάρι. Μεταξύ αυτών που αντιλήφθηκα γρήγορα ήταν η έλλειψη μόνιμης έδρας των εθνικών ομάδων σε πολλά αθλήματα. Αυτό όμως το ερώτημα δεν απαντάται σε διάστημα 2-3 λεπτών. Σίγουρα είναι στο μυαλό μας και στον σχεδιασμό μας... Δεν είμαι μάγος, δεν έχω αστείρευτο πουγκί αλλά προσπαθούμε με πρακτικές λύσεις να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει συμπεριληφθεί στο μάστερ πλαν του ΟΑΚΑ γήπεδο μπιτς βόλεϊ».

Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος ΕΟΕ): «Πάντα στο πλευρό του μπιτς βόλεϊ»

«Καταρχάς είμαι χαρούμενος γιατί η ΕΟΠΕ πάντα προτιμά την ΕΟΕ για να ανακοινώνει τα μεγάλα γεγονότα και πάντα θα είμαστε στο πλευρό σας για να βοηθάμε.

Το μπιτς βόλεϊ μας έχει δώσει μεγάλες συγκινήσεις και χαρές κι έχουμε εδώ μαζί μας μεγάλα ονόματα όπως είναι η Έφη Σφυρή, αλλά κι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τίε Σαντάνα ο οποίος με την αγάπη και τις γνώσεις του θα βγάλει καινούργια ονόματα και θα φέρει νέες επιτυχίες. Γιατί αυτό που θέλουμε σαν ΕΟΕ είναι ομάδες ανδρών και γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ΕΟΕ θα είναι πάντα στο πλευρό σας γιατί οι μεγάλες επιτυχίες τραβούν τα νέα παιδιά, τους μελλοντικούς πρωταθλητές».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: «Σημαντικές συνεργασίες μεταξύ Δήμων και Ομοσπονδιών»

«Είναι σημαντικό να βλέπουμε τέτοιες συνεργασίες μεταξύ Δήμων και Ομοσπονδιών γιατί είναι ο μόνος δρόμος κι ελπίζω αυτή η σπορά να αποδώσει καρπούς. Όλα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς»

Νίκη Αραμπατζή (Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ): «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μπιτς βόλεϊ στο Σύνταγμα»

«Το Athens Golden Cup επιστρέφει στην πόλη της Αθήνας μετά από 12 χρόνια. Αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός το αγκάλιασε με ενθουσιασμό ο Δήμος και ο ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και θέλουμε να σας καλέσουμε όλους σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή. Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός με τους καλύτερους αθλητές και πολλές εκπλήξεις. Είμαστε έτοιμοι να στήσουμε τα γήπεδα μπιτς βόλεί στην Πλατεία Συντάγματος και εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάνη θέλω να συγχαρώ την ΕΟΠΕ για την πρωτοβουλία της, αλλά και να τονίσω ότι είμαστε δίπλα σας για όλα τα μελλοντικά δρώμενα που θέλετε να συνδιοργανώσουμε».

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θεσσαλονίκης): «Δύο γήπεδα στην πλατεία Αριστοτέλους»

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και είναι τιμή μου να βρίσκομαι σ' αυτό το πάνελ. Είναι η τρίτη φορά που φιλοξενείται στην Πλατεία Αριστοτέλους ένα τέτοιο γεγονός και γενικά είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση. Συνεργαζόμαστε άψογα με την κυρία Χαριτίδου και τον κύριο Παρασκευόπουλο και φέτος, έχοντας πλέον μεγαλύτερη εμπειρία, θα έχουμε δύο γήπεδα στην πλατεία Αριστοτέλους».

Μανώλης Φανουράκης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ξάνθης): «Η Ξάνθη επενδύει στις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες»

«Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ξάνθης προς όλους. Είναι τιμή για την ακριτική Θράκη και την Ξάνθη που βρισκόμαστε εδώ. Πριν από δυο χρόνια η πόλη της Ξάνθης ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε από την πανδημία και μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, αλλά τώρα στην μετά Covid εποχή έρχεται η δημοτική αρχή να επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό. Μπορεί η Ξάνθη να μην έχει παραλία αλλά επενδύει στις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες κι είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε μεγάλο κίνημα εθελοντών. Έχουμε πέντε αθλητικά κέντρα και θέλουμε να φιλοξενούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι μεγάλη τιμή αυτή η διοργάνωση και θα την ανταποδώσουμε σε όλους τους επισκέπτες».

Χάρης Αλεξάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αγ. Νικολάου): «Τιμή μας να είμαστε δίπλα στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ»


«Ευχαριστώ για την τιμή να βρισκόμαστε εδώ. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι πιστός στο ραντεβού του με το μπιτς βόλεϊ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μια μικρή πόλη έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες διοργανώσεις των τελικών. Από την πρώτη φορά το 2017 είπαμε ότι θέλουμε να συμμετέχουμε στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ που ήταν και ο στόχος της Ομοσπονδίας. Σήμερα βλέποντας και τους υπόλοιπους Δήμους νιώθω χαρά γιατί βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι. Έχουμε ένα γήπεδο, δεν εχουμε πολλά, αλλά ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας μέσα από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας έχουμε όλους στους τελικούς».