Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου: Στη μάχη του κυρίως ταμπλό οι ομάδες μας

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών γύρων που άνοιξαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου την αυλαία του φετινού VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου,
καταρτίστηκαν οι όμιλοι του κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, όπου 4 ελληνικές ομάδες στους άνδρες και ισάριθμες Εθνικές μας στις γυναίκες θα ριχθούν από το πρωί (08.30πμ) της Πέμπτης 30 Ιουνίου στη μάχη της διάκρισης του τουρνουά του μαγευτικού Μυλοπότα. 
 
Σε αντίθεση με τις ομάδες μας που θα κάνουν ντεμπούτο στο Παγκόσμιο της Ίου, που διοργανώνει ξανά  έπειτα από τρία χρόνια στο πανέμορφο νησί η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία σημαντικών φορέων-οργανισμών, ανάμεσα στα πολλά νέα πρόσωπα που θα πατήσουν φέτος την άμμο του Μυλοπότα, υπάρχουν και παλιοί… γνώριμοι του νησιού. 
 
Μαναβή: Δεν με αγχώνει η υπεράσπιση του τίτλου του 2019
Για τα ελληνικά «χρώματα» στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης η «χρυσή» νικήτρια του 2019 Δήμητρα Μαναβή θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε προ τριετίας με την Κωνσταντίνα Τσόπούλου, έχοντας φέτος στο πλάι της την Μυρτώ Καλαμαρίδου. 
 
To δίδυμο των πρωταθλητριών από τη Θεσσαλονίκη μάλιστα έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά και την πρόσφατη πρωτιά στο τουρνουά Μαστερς «Thessaloniki Grand Slam», παρά τον πρόσφατο αποκλεισμό  τους στα προκριματικά του Μπιάλιστοκ.

 
Δήμητρα Μαναβή: «Σε αυτό το νησί έχω πολλές χαρούμενες αναμνήσεις από την παρθενική κατάκτηση παγκόσμιου τίτλου του 2019 και από τη στιγμή που έφτασα τα ξαναζώ όλα. Ανυπομονώ να μπω να παίξω και με τη νέα μου συμπαίκτρια, τη Μυρτώ Καλαμαρίδου, είμαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα. Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι καλούμαι να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και για μας στόχος αρχικά είναι η 4άδα.  Μου αρέσει που έχει αέρα στο νησί, γιατί σε αντίθεση με τις ξένες ομάδες έχουμε καλή σχέση, προπονούμαστε συχνά υπό τέτοιες συνθήκες και δε βλέπω την ώρα να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα «παντός καιρού. 
Η φετινή διοργάνωση εκτιμώ πως είναι καλύτερη από του 2019, έχουν έρθει ανταγωνιστικές ομάδες από όλο τον κόσμο και ο βαθμός δυσκολίας αλλά και ποιότητας του τουρνουά είναι πολύ υψηλός».
 
Η Δήμητρα Καραγκούνη επίσης με παρτενέρ την Ηλέκτρα Αγριοδήμου, με τον αέρα του τίτλου του φετινού «ΙOS Μasters» και δεύτερής πρωτιάς για το 2022, ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης, ως μία από 4 «γαλανόλευκες ομάδες του κυρίως ταμπλό. Στόχος μία καλύτερη πορεία από εκείνη του 2019, όπου η Καραγκούνη είχε αποκλειστεί στα προκριματικά με συμπαίκτρια την Θ. Σαρακατσάνη.
 
Δήμητρα Καραγκούνη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Παγκόσμιου της Ίου, αφού πριν από τρία χρόνια με άλλη συμπαίκτρια, αποκλειστήκαμε στα προκριματικά. Σίγουρα οι αντίπαλες ομάδες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε έχουν μεγαλύτερη διεθνή εμπειρία αλλά και περισσότερα παιχνίδια από εμάς. Μας βοηθάει σίγουρα το γεγονός ότι παίζουμε στην Ελλάδα και από την παρουσία μας και στο IOS Major συνηθίσαμε στις καιρικές συνθήκες. Ο αέρας πιστεύω ότι βοηθάει ομάδες σαν εμάς, αφού οι ξένες αθλήτριες υπερτερούν σε σωματικά προσόντα.  
Οι διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Ίος, τόσο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσο και το παγκόσμιο, θεωρώ πως αποτελούν πρότυπο και υπόδειγμα για άλλες διοργανώσεις, η κα Πετρίδου με τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο και τη στήριξη Δήμου, Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ΕΟΠΕ, έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Οι παροχές που έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες, δεν υπάρχουν σε αντίστοιχα τουρνουά τουλάχιστον στην Ελλάδα και τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν για το άθλημα».
 
Παρά τον αποκλεισμό των Μεταξά Μαριάτου /Γεωργοπούλου η Κρήτη δεν θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στη διοργάνωση της Ίου, καθώς η ομάδα των Ιωάννας Περδικάκη και Γεωργίνας Μαρίας Αντωνακάκη (C’ όμιλος, μετά την κατάκτηση του τίτλου του τουρνουά «Athens Golden Cup» στο Σύνταγμα, στο φετινό τους ντεμπούτο σε παγκόσμιο έχουν ως στόχο τη διάκριση.
 
Γεωργίνα Μαρία Αντωνακάκη: «Αν και έχουμε δώσει αρκετά διεθνή παιχνίδια ως ομάδα, το τουρνουά της Ίου είναι το πρώτο μας παγκόσμιο πρωτάθλημα! Οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου, οπότε στόχος μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επειδή δεν είμαστε πολύ ψηλή ομάδα, νομίζω πως ο δυνατός αέρας θα είναι ευνοϊκός για το παιχνίδι μας. Σίγουρα ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν κατακτώντας στο Σύνταγμα τον τίτλο και χαρήκαμε πολύ, αλλά οι συνθήκες είναι διαφορετικές το επίπεδο διαφορετικό, οπότε πάμε πάλι με χαμηλά το κεφάλι και συγκέντρωση.  Θέλουμε να πιάσουμε μία καλή απόδοση εδώ στην Ίο για να ρεφάρουμε τη γεύση» που μας άφησε στο πρόσφατο «ΙOS Major» ο αποκλεισμός από τους ομίλους και αυτό μας πεισμώνει να παίξουμε καλά, αντάξιο του επιπέδου μας. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή, τα γήπεδα είναι εξαιρετικά και παρά τις καιρικές συνθήκες, πιστεύω πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».
 
Το «γαλανόλευκο» κυρίως ταμπλό των γυναικών συμπληρώνουν οι έμπειρες πρωταθλήτριες Λίζα Τριανταφυλλίδη και Άννα Πηγή Μεθενίτη (Α’ όμιλος), που θα μπορούσαν να βρίσκονται και πριν από τρία χρόνια στο παγκόσμιο της Ίου, αλλά ένας τραυματισμός τις ανάγκασε να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, μέχρι φέτος που ξαναέσμιξαν.
 
Λίζα Τριανταφυλλίδη: «Ό,τι δεν κατάφερα λόγω τραυματισμού το 2019 με την Πηγιάνα (σ.σ Μεθενίτη), να αγωνιστώ δηλαδή στο παγκόσμιο της Ίου, το κατάφερα φέτος και αν και πρωτάρα είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Ανυπομονώ να παίξουμε και μολονότι θα ήθελα να είμαστε καλύτερα προπονημένες, στόχος μας είναι να περάσουμε τους ομίλους, να κερδίσουμε βαθμούς που έχουμε ανάγκη, αλλά κυρίως να το ζήσουμε και να το ευχαριστηθούμε. Ο αέρας αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στο μπιτς βόλεϊ, μπορεί να σε βοηθήσει και παράλληλα όμως μπορεί να σε εκνευρίσει πολύ! Επομένως το θέμα είναι να «παίξεις» μαζί του, να έχεις υπομονή και να μπορέσεις να διαχειριστείς κάθε κατάσταση ανά πάσα στιγμή, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα του αγώνα υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις. Η διοργάνωση εδώ είναι υπέροχη, τα παιδιά όλα εδώ φαίνεται ό,τι αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και εύχομαι να γίνει θεσμός στην Ίο και στο καλεντάρι της FIVB».
 
 
 
«Φορμαρισμένοι» ήρθαν από Πολωνία οι Κανέλλος/Άγγελος Μανδηλάρης
 
Για τρεις από τις 4 ανδρικές ομάδες μας που συμμετέχουν στο κυρίως ταμπλό αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία τους σε διοργάνωση του παγκόσμιου σιρκουί της Ίου. 
 
Με εξαίρεση τους Ντάλλα/Κόλα (Γ όμιλος), οι πρωταθλητές των φετινών τουρνουά «Athens Golden Cup» & «Thessaloniki Grand Slam» Ιάσωνας Κανέλλος/Άγγελος Μανδηλάρης, που στο πρώτο τουρνουά της Ίου είχαν καταλάβει την 5η και 13η θέση με συμπαίκτες τους Στέλιο Τζιουμάκα και Βασίλη Μανδηλάρη αντίστοιχα, θα διεκδικήσουν από τον D’ όμιλο, μία θέση στο βάθρο του Μυλοπότα. 
Πρόσφατα μάλιστα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Futures του Μπιάλιστοκ οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις και κατέλαβαν την 9η θέση.
 
Αντιόλ Κόλα: «Με τον συμπαίκτη μου Σταύρο Ντάλα, αποκτήσαμε φέτος μια διεθνή εμπειρία και ήρθαμε εδώ στην Ίο με στόχο να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θεωρώ ότι, παρά το δυνατό αέρα, που για μας πιστεύω θα είναι  σύμμαχος στο παιχνίδι μας θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου, αντίστοιχα με το υψηλό οργανωτικό επίπεδο των τουρνουά στην Ίο».
 
Άγγελος Μανδηλάρης: «Τρία χρόνια πριν ήμουν εδώ με τον αδελφό μου Βασίλη. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός, έχω βελτιωθεί ως αθλητής και είμαι εδώ με άλλον συμπαίκτη, με τον οποίο έχουμε παίξει σε αρκετά τουρνουά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θεωρώ πως είμαστε σε καλή φόρμα και έχουμε ως στόχο να μπούμε στην 4άδα» δήλωσε ο διεθνής μας άσος που πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως αυτές της Ρόδου και της Ίου όσο πιο συχνά μπορούμε, για να παίρνουν οι ομάδες μας περισσότερες εμπειρίες αλλά και βαθμούς και ευχαριστώ πολυ τους διοργανωτές».
 
Με στόχο τη διάκριση ήρθε και φέτος στην Ίο ο Στέλιος Τζιουμάκας. Ο Θεσσαλονικιός άσος  μαζί με το νέο συμπαίκτη του, Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα προσπαθήσουν με την εμπειρία από την παρθενική τους ευρωπαϊκή συμμετοχή στα προκριματικά του FIVB Beach Volleyball World Tour 1* της Τουρκίας (16 - 19 June 2022), να ανέβουν από τον Α’ όμιλο, στο βάθρο. 
 
Στέλιος Τζιουμάκας: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το νησί, γιατί στο πρώτο μου παγκόσμιο που είχα παίξει το 2019 με συμπαίκτη τον Κανέλλο, είχαμε πάει πολύ καλά. Σίγουρα ο αέρας δυσκολεύει όλες τις ομάδες πολύ, αλλά είμαστε εδώ από την προηγούμενη εβδομάδα, παίξαμε στο «IOS Major» και νομίζω πως συνηθίσαμε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για ένα ακόμη τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου, με πολύ ανταγωνιστικές ομάδες που πιστεύω θα προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα.»
 
Επίσης ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, που πριν μια τριετία με συναθλητή το Δ. Νιώπα κατέλαβε την 9η θέση, φιλοδοξεί στον Β’ όμιλο με την εμπειρία του και τον ενθουσιώδη Παναγιώτη Ιωαννίδη, να ζευγαρώσει μέσα σε μία εβδομάδα τις επιτυχίες του στον Μυλοπότα, έπειτα από το πρώτο τους φετινό χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο σιρκουί μπιτς βόλεϊ, πριν από λίγες μέρες στην άμμο της Ίου. 
 
Θοδωρής Παπαδημητρίου: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε ένα ακόμη παγκόσμιο τουρνουά που φιλοξενείται στη χώρα μας και στόχος μας είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις και από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθω. Είναι καλό που γίνονται αυτά τα τουρνουά, τέτοιο επιπέδου στην Ελλάδα, για να κερδίσουν τα παιδιά και η χώρα μας εμπειρίες και βαθμούς. Ως εθνικές ομάδες πιστεύω πως είμαστε ανταγωνιστικές, αλλά ο αέρας που πνέει, θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες, πιθανώς θα κλείσει την ψαλίδα διαφοράς που υπάρχει και θα δούμε πολύ αμφίρροπα ματς».
 
 
«Οικογενειακή υπόθεση» η διάκριση
Για μια ακόμη χρονιά πάντως η φετινή διοργάνωση θα έχει έντονο «οικογενειακό» χαρακτήρα, καθώς στο κυρίως ταμπλό επιστρέφουν δριμύτερες οι αδελφές Ντορίνα/Ρόνια Κλίνγκερ  από την Αυστρία και οι αδελφές Σουζάνα/ Κριστίνα Τουρίν από τη Σουηδία, που στην πρώτη τους επίσκεψη στο Μυλοπότα  κατετάγησαν 9ες και 13ες αντίστοιχα. 
 
Οι άλλες δύο πρωτοεμφανιζόμενες στην Ίο ομάδες δίδυμων αδελφών είναι οι Βρετανοί με ισπανικές ρίζες Χαβιέρ/Χοακίν Μπέγιο και οι Φινλανδέζες, Ίντα/Σάρα Σινισάλο. 
 
Με το βλέμμα ξανά στο βάθρο
Τέλος στη «Νιο», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το νησί τους, θα αγωνιστούν και τρεις ομάδες που σκαρφάλωσαν σε βάθρο φετινών τουρνουά Futures Volleyball World Beach Pro Tour της FIVB: Στους άνδρες οι Ελαζάρ/Οχάνα από το Ισραήλ, ήταν 2οι στο Κλαϊπέδα της Λιθουανίας και «χάλκινοι στην Σέρβια της Ιταλίας, ενώ στις γυναίκες οι Σλοβένες Κότνικ/Λόβσιν (2ες Κλαϊπέδα της Λιθουανίας) και οι Καναδές Ντόρμαν/Χάρνετ (3ες στη Σόνγκλα της Ταϊλάνδης).
 
Αξίζει  να αναφερθεί δε πως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Ίου, που το 2019 βραβεύτηκε από τα βραβεία Sports Marketing Awards ως καλύτερη καλοκαιρινή διοργάνωση, για μια ακόμη χρονιά θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, happenings και πολλές εκπλήξεις για το κοινό.
 
Χορηγοί του φετινού παγκόσμιου τουρνουά της LuxurIOS είναι η Gold Sponsor “Visa”, Unity και ακόμη οι Free Beach Bar, Blue Star Ferries, Iόλη, Under Armour, Pathos Lounge Bar, E-shop.gr, Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης «Θησέας», SUI, Think plus, Black Lemon, Calilo Luxury Suites και Agalia Luxury Suites.
 
 
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.