VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου: Μανδηλάρης/Κανέλλος η μοναδική Εθνική μας στα προημιτελικά

Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει πλέον οι αγώνες του κυρίως ταμπλό του VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου σε άνδρες και γυναίκες, με τους διεθνείς Άγγελο Μανδηλάρη και Ιάσωνα Κανέλλο, να αποτελούν πλέον την μοναδική ελληνική ελπίδα για διάκριση.

Παρά τον ασταμάτητο άνεμο, που από την πρεμιέρα του τουρνουά αποτελεί ίσως τον δυσκολότερο αντίπαλο στο γήπεδο, οι διεθνείς μας, αλλά και όλες οι ομάδες  συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην άμμο, με στόχο τη διάκριση.

 Το δίδυμο των πρωταθλητών μας, το πρωί στην άμμο του Μυλοπότα, καλωσόρισε «με το δεξί» τον Ιούλιο κερδίζοντας 2-1 (21-16, 10-21, 15-12) σετ τους Νορβηγούς Ρίνγκοεν/Σόλχαουγκ στο τελευταίο ματς του D’ ομίλου. Με τη 2η νίκη τους σε ισάριθμα ματς του ομίλου οι διεθνείς περάσανε πανηγυρικά  πρώτοι και αήττητοι στα προημιτελικά.

Εκεί, οι Έλληνες πρωταθλητές μας έχοντας εξασφαλίσει ήδη την 5η θέση θα αντιμετωπίσουν σήμερα το απόγευμα στις 17.40 τους Βρετανούς Μπετρέιν/Μπιάλοκοζ για μια θέση στους αυριανούς ημιτελικούς.

 "Είναι η πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά που βγαίνουμε πρώτοι σε όμιλο και περνάμε στην 8άδα. Το πρωί πήγαμε πολύ καλά και είναι ωραία να έχεις χρόνο λίγο να ξεκουραστείς ανάμεσα στα παιχνίδια. Στόχος μας πλέον είναι να προκριθούμε στην 4άδα και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Από τους Βρετανούς αντιπάλους μας, γνωρίζω πολύ καλά τον Ίσα Μπετρέιν, ο οποίος βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και είναι μια μαχητική ομάδα. Οπότε θα πρέπει να παίξουμε με ενέργεια, να διαχειριστούμε σωστά τον αέρα και να έχουμε καλή ψυχολογία, αφού παίζουμε και εντός έδρας" δήλωσε με αισιοδοξία ο Άγγελος Μανδηλάρης, που θέλει να πάρει από τους αντιπάλους του και μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό των διεθνών μας Παπαδημητρίου/ Ιωαννίδη.  

 Μία ανάσα από τις κορυφαίες 8 ομάδες του τουρνουά έφθασαν όμως και οι Θοδωρής Παπαδημητρίου/Παναγιώτης Ιωαννίδης, καθώς στο 2ο ματς του Β’ ομίλου επικράτησαν με 2-0 (21-17, 21-18) σετ των Τσέχων Ντούμεκ/Σέντλακ. H κλήρωση όμως για την είσοδό τους στα προημιτελικά τους έφερε αντιμέτωπους με τους Βρετανούς Μπετρέιν/Μπιάλοκοζ, από τους οποίους ηττήθηκαν με 2-0 (25 - 23, 21 - 15) σετ και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με την 9η θέση.

 Στους άλλους ομίλους των Εθνικών μας οι Στέλιος Τζιουμάκας/Δημήτρης Χατζηνικολάου και Αντιόλ Κόλα/ Σταύρος Ντάλλας με τη δεύτερή τους ήττα σε Α’ και C’ όμιλο αντίστοιχα, αποχαιρέτησαν για φέτος τη διοργάνωση καταλαμβάνοντας την 13η θέση. Οι πρώτοι έχασαν δύσκολα με 1-2 (16-21, 21-17, 10-15) σετ από τους Βρετανούς αδελφούς, με ισπανικές ρίζες, Χοακίν και Χαβιέρ Μπέγιο, ενώ οι Κόλλα/Ντάλλας με το 0-2 (13-21, 16-21) των Αυστριακών, Τρούμερ/ Φριντλ αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

 Δείτε όλα τα αποτελέσματα του κυρίως ταμπλό των ανδρών: 

 Ένατες στην Ίο οι Μαναβή/Καλαμαρίδου, Καραγκούνη/Αγριοδήμου

 Για τις γυναικείες ομάδες μας το όνειρο της διάκρισης σταμάτησε στα προημιτελικά, με τις διεθνείς μας να εξασφαλίζουν την 9η θέση στην τελική κατάταξη. Η κάτοχος του τίτλου του 2019 Δήμητρα Μαναβή με την συμπαίκτριά της Μυρτώ Καλαμαρίδου ηττήθηκαν με 0-2 (13-21,  14-21) από τις Φιλανδές αδελφές Σινισάλο, ενώ οι Δήμητρα Καραγκούνη/ Ηλέκτρα Αγριοδήμου έχασαν με 0-2 (17-21, 16-21) από τις Ντόρμαν/Χάρνετ του Καναδά.

 Δείτε όλα τα αποτελέσματα του κυρίως ταμπλό των γυναικών:

 Το φετινό τουρνουά VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου διοργανώνουν η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία σημαντικών φορέων-οργανισμών, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ. Χορηγοί του φετινού παγκόσμιου τουρνουά της LuxurIOS είναι η Gold Sponsor “Visa”, Unity και ακόμη οι Free Beach Bar, Blue Star Ferries, Iόλη, Under Armour, Pathos Lounge Bar, E-shop.gr, Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης «Θησέας», SUI, Think plus, Black Lemon, Calilo Luxury Suites και Agalia Luxury Suites.