Συνέντευξη Τύπου Xanthi Masters: Η Ξάνθη φέρνει το μπιτς βόλεϊ στη Θράκη (video)

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ξάνθης μπροστά από την εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ στη πλατεία Δημοκρατίας έγινε το πρώτο... σερβίς του Xanthi Masters, το οποίο ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου και θα κορυφωθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου με τους τελικούς σε άνδρες και γυναίκες.
Ο οικοδεσπότης του τρίτου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22 Δήμος Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μανώλη Φανουράκη, καθώς λόγω ενός προβλήματος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη δεν κατέστη εφικτή η παρουσία του. Ο κ. Φανουράκης υποδέχθηκε τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας κ. Ειρήναρχο Κεμανετζή, τον εκπρόσωπο του κύριου χορηγού του Xanthi Masters The Espressonist κ. Κώστα Καραμπάση, καθώς και τους Θρακιώτες αθλητές Γιώργο Τερζόγλου, Ραφαήλ Μπανιώτη και τις Αθηναίες αθλήτριες Πωλίνα Τριγωνίδου και Άντζελα Παπά.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης αφού απηύθυνε το χαιρετισμό του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη αναφέρθηκε στη βούληση του Δήμου Ξάνθης στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων στη πόλη και δεσμεύτηκε μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Καραμπέτσο το Xanthi Masters να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να γίνεται όλο και πιο αναβαθμισμένο.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους:

Μανώλης Φανουράκης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ξάνθης): «Ο Δήμος Ξάνθης επενδύει σε μεγάλες διοργανώσεις, ακόμα καλύτερα του χρόνου»



«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για τη μεγάλη τιμή που έκανε στη πόλη της Ξάνθης και στην ευρύτερη Θράκη για αυτή τη διοργάνωση. Η βούληση του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και η προώθηση αυτού του είδους διοργανώσεων. Επενδύουμε στις μεγάλες διοργανώσεις και έχουμε ένα μεγάλο εθελοντικό κίνημα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη της πόλης μας. Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην εξωστρέφεια της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τον μηχανισμό του Δήμου Ξάνθης και τους υπαλλήλους που προσφέρουν τα μέγιστα για την διοργάνωση. Χαίρομαι που οι Ξανθιώτες υποδέχονται με χαρά καινούργιες και καινοτόμες προτάσεις, όπως αυτό το τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, τους αθλητές, την ΕΡΤ, τους εργαζομένους, τους εθελοντές, την μοναδική ομάδα βόλεϊ της πόλης μας τον Ερμογένη Ξάνθης, τον Ερυθρό Σταυρό και αισθάνομαι τυχερός που αυτή η δημοτική αρχή ξεκινάει μία μεγάλη διοργάνωση στη Θράκη.  

Ευχαριστώ πολύ και τον κ. Παρασκευόπουλο γιατί οφείλουμε πολλά σε αυτόν. Με τις οδηγίες του στήθηκε ένα γήπεδο σε μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Καραμπέτσος δεσμεύτηκε ότι η πόλη της Ξάνθης και του χρόνου θα είναι στο καλεντάρι του μπιτς βόλεϊ και είναι μεγάλη τιμή για τη πόλη μας. Μας φορτώνει με μία υπευθυνότητα έτσι ώστε να δώσουμε τις εξετάσεις που πρέπει και του χρόνου να το κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο, πάντα με τη στήριξη των χορηγών. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσουμε από νωρίς του χρόνου και θα έχουμε όμορφα αποτελέσματα».

Ειρήναρχος Κεμανετζής (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ και Πρόεδρος της Ένωσης Θράκης και Αν. Μακεδονίας): «Το Xanthi Masters να γίνει η αφορμή για να μπει η Θράκη και πάλι στο χάρτη του αθλήματος»
«Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στο τουρνουά Masters στη Ξάνθη, σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του προέδρου κ. Καραμπέτσου προς τον Δήμο Ξάνθης, τους χορηγούς και όλους όσοι κατέβαλαν αυτή τη προσπάθεια για να γίνει στη Ξάνθη αυτή η διοργάνωση. Ως πρόεδρος της Ένωσης σωματείων βόλεϊ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, μίας μεγάλης περιφέρειας είμαι ευχαριστημένος και συγκινημένος που ύστερα από πολλά χρόνια ένα τέτοιο γεγονός λαμβάνει χώρα σε μία πόλη της Θράκης, τη Ξάνθη. Είναι αφορμή να μπει πάλι η Θράκη στο χάρτη του αθλήματος. Όλοι λένε ότι η Θράκη είναι η μητρόπολη του βόλεϊ και στόχος της Ομοσπονδίας είναι να το δείξει και στη πράξη με τέτοιες διοργανώσεις».

Κώστας Καραμπάσης (Εκπρόσωπος κύριου χορηγού The Espressonist): «Υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα»
«Είναι ξεχωριστή τιμή για εμάς να συμμετέχουμε ως μεγάλοι χορηγοί στο μεγαλύτερο γεγονός της Ξάνθης. Υποδεχόμαστε στη πόλη μας τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες. Ως εκπρόσωπος της The Espressonist, μίας εταιρείας που ξεκίνησε πριν 11 χρόνια στη Ξάνθη και τα τελευταία 4 αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει όμως χωρίς την αγάπη του κόσμου. Ανταποκρινόμαστε στην αγάπη αυτή, το θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε ενεργά σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα συμβάλουν στον αθλητισμό και στην οικονομία της πόλης μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».

Πωλίνα Τριγωνίδου (Αθλήτρια): «Συγχαρητήρια στον Δήμο Ξάνθης και στην Ομοσπονδία για αυτή τη διοργάνωση»
«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Ξάνθη, μία ιστορική πόλη που τις επόμενες μέρες θα φιλοξενήσει τις κορυφαίες ομάδες στο μπιτς βόλεϊ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη και στον Αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη για την διοργάνωση. Χωρίς τη βοήθεια και της Ομοσπονδίας δεν θα είχε γίνει τίποτα και όλοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να γίνουν τα τουρνουά με τον καλυτερο τρόπο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και προσκαλούμε όλο το κόσμο στη πλατεία Δημοκρατίας για να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Άντζελα Παπά (Αθλήτρια): «Περιμένουμε να γεμίσει ο κόσμος της Ξάνθης το γήπεδο»

«Δεν είχα έρθει ξανά στη Ξάνθη και χαίρομαι που αφορμή να έρθω είναι το μπιτς βόλεϊ. Οι εγκαταστάσεις είναι υπέροχες και όλο το στήσιμο είναι εξαιρετικό. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Είναι μεγάλη μας χαρά όταν γεμίζουν τα γήπεδα και παίζουμε. Ευχαριστώ και τον δικό μας χορηγό, η εταιρεία Skipper και τον Δημήτρη Φιντιρίκο. Ευχαριστώ τον Δήμο Ξάνθης και την ΕΟΠΕ για αυτό που θα ζήσουμε αυτό το τριήμερο».

Γιώργος Τερζόγλου (Αθλητής): «Ξεχωριστό τουρνουά στη πόλη μου»
«Προσωπικά είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι εδώ. Η Ξάνθη είναι η πόλη που μεγάλωσα και αγαπάω και χαίρομαι που διοργανώνει αυτό το μεγάλο τουρνουά στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος θα την αγκαλιάσει και θα δώσει δυναμικό παρών στις κερκίδες. Με τον συμπαίκτη μου Ραφαήλ θα δώσουμε όπως και σε κάθε τουρνουά τον καλύτερό μας εαυτό. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό για όλους όσοι έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ξάνθης που μου δίνει προσωπικά την δυνατότητα να παίξω μπροστά σε συγγενείς και φίλους, και ένα ευχαριστώ και στην εταιρεία The Espressonist για τη στήριξη που μας παρέχει σε αυτή τη διοργάνωση».

Ραφαήλ Μπανιώτης (Αθλητής): «Να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της Θράκης το παράδειγμα της Ξάνθης»
Για μένα η χαρά είναι διπλή. Αγωνιζόμουν στη τοπική ομάδα της Ξάνθης τον Ερμογένη και χάρηκα που επέστρεψα εδώ και είδα το γήπεδο μπιτς βόλεϊ στη πλατεία Δημοκρατίας. Είμαι χαρούμενος επίσης που για άλλη μία χρονιά είμαστε στο Νο1 της πανελλήνιας βαθμολογίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ξάνθης για αυτή τη πρωτοβουλία που πήρε και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της Θράκης. Είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη περιοχή, καθώς για πολλά χρόνια δεν είχαμε τέτοιες διοργανώσεις. Φυσικά ευχαριστούμε και την Ομοσπονδία για τα τουρνουά που διοργανώνει σε πολύ όμορφες τοποθεσίες».
Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2022 είναι η Lipton Ice Tea, το δίκτυο διανομέων της Jeep® και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών BEFON.

Κύριος χορηγός του XANTHI MASTERS είναι το The Espressonist Coffee Company και επίσημοι χορηγοί είναι το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας Vodafone Shop-Καρολίδου Χριστίνα και η βιοτεχνία αθλητικών ενδυμάτων Figli Sports.
 

 

 

Πολυμέσα