Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ19: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Καλιόζης, Καρδούλιας

Οι Γιάννης Καρδούλιας, Δημήτρης Καλιόζης έκαναν το... νταμπλ στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ καθώς μετά τον τίτλο στο Κ22, κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Κ19 που ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.
Στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πρωταθλητές Ελλάδας Κ17 Κυριάκο Κεσκίνη, Ανδρέα Κοντοστάθη τους οποίους νίκησαν με 2-0 (21-12, 21-17) επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.
 
Ο τελικός των αγοριών δεν είχε ανάλογο σασπένς με αυτόν των γυναικών αν και στο δεύτερο σετ είχαμε μια μεγάλη ανατροπή.
 
Στο πρώτο σετ με τα σερβίς του Καλιόζη το 5-4 έγινε 11-4 και η διαφορά έφτασε στο 14-6. Εκεί οι Θρακιώτες έβγαλαν αντίδραση και με δικό τους σερί μείωσαν σε 14-9, ωστόσο η αντεπίθεση τους δεν είχε συνέχεια με τη διαφορά να ανοίγει ξανά και το πρώτο σετ να κλείνει στο 21-12.
 
Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο σετ με το 4-4 να γίνεται 7-4 (Καρδούλιας στο σερβίς, Καλιόζης κυρίαρχος στο μπλοκ) και  φάνηκε πως όλα κρίθηκαν στο 8-6. Ο Κοντοστάθης έχασε την κόντρα επίθεση για να ρίξει τη διαφορά στον πόντο και με τον Καρδούλια πάλι στο σερβίς το σκορ έφτασε στο 14-6. 
Στο 15-7 όμως ήρθε η πρώτη μείωση του σκορ (15-11) και λίγο αργότερα το 18-13 έγινε 18-17 με τον τελικό να παίρνει φωτιά. Εκεί όμως οι Καλιόζης, Καρδούλιας έτρεξαν ένα νεό σερί 3-0 και με 21-7 πήραν το σετ και τον τίτλο.
 
Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το συγκεκριμένο ζευγάρι που ξεκίνησε την κοινή του πορεία τον περασμένο Ιούνιο και παρόλο που ο Γιάννης ζει στην Κω κι ο Δημήτρης στη Ρόδο κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες για να φτάσουν στην κορυφή.
 
«Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση πραγματικά γιατί έχουμε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτό το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης σχεδόν κάθε μέρα ερχόταν στην Κω για να κάνουμε προπόνηση κι αυτό σήμαινε ότι ξόδευε 4 ώρες στο καράβι. Θυσίασε το χρόνο του, στερήθηκε την οικογένεια του κι εγώ διαμόρφωσα τον δικό μου πρόγραμμα ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων για να μπορούμε να προπονηθούμε σωστά», είπε ο Γιάννης.
 
Από την πλευρά του ο Δημήτρης δήλωσε: «... ανακουφισμένος! Γιατί όλες αυτές οι θυσίες τελικά άξιζαν τον κόπο με αυτούς τους δύο τίτλους που κατακτήσαμε».
 
Αμφότεροι δήλωσαν αφοσιωμένοι στο μπιτς βόλεϊ με «... βραχυπρόθεσμο στόχο το ευρωπαϊκό Κ18 στο Λουτράκι και μακροπρόθεσμο το να πρωταγωνιστούμε στα τουρνουά masters. Είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα σε επίπεδο νέων γιατί όχι και σε επίπεδο ανδρών».
 
Γιάννης και Δημήτρης δήλωσαν γοητευμένοι από την εγκατάσταση στον Καρτερό... «Στην Κω έχουμε δύο γήπεδα σε μια παραλία και το να έρθουμε εδώ σε αυτή την εγκατάσταση Ολυμπιακών διαστάσεων ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς αλλά το απολαύσαμε»
 
Τέλος κι οι δύο αφιέρωσαν τον τίτλο τους στις οικογένειες τους «που μας αγαπάνε και μας στηρίζουν υλικά και ηθικά, στους προπονητές Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, με τον οποίο κάνουμε προπόνηση στην Κω και Φαίη Μίχου με την οποία προπονείται ο Δημήτρης στη Ρόδο και σ' όλα τα παιδιά που ήρθαν μαζί μας από την Κω, με τα οποία προπονούμαστε, αλλά ήρθαν κι εδώ για να μας στηρίξουν»
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.