Ο Μενέλαος θυμάται και συμβουλεύει...

Σε ηλικία 15 ετών, ο 29χρονος πλέον διεθνής λίμπερο της Εθνικής ανδρών, Μενέλαος Κοκκινάκης, ήταν ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής που συμμετείχε το 2008 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Λουτράκι.

Με συμπαίκτη τον Ίονα Ρεζκ, το νεαρό δίδυμο είχε ξεχωρίσει στη διοργάνωση πριν 14 χρόνια, κατακτώντας την 7η θέση στην Ευρώπη. Ο Μενέλαος Κοκκινάκης θυμήθηκε και μίλησε για το πρώτο του διεθνές τουρνουά και δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές στους νέους αθλητές και στις νέες αθλήτριες που θα ριχτούν στη μάχη του CEV U18 Beach Volleyball European Championships 2022 στο Sportcamp στο Λουτράκι (1-4 Σεπτεμβρίου).

«Η αλήθεια είναι ότι μόλις μου ζητήθηκε να πω δύο λόγια για τη διοργάνωση του 2008, ξεκίνησαν να μου έρχονται αναμνήσεις. Ήμουν σε μικρή ηλικία, μόλις 15 ετών. Θυμάμαι είχαμε κάνει μία ήττα στον όμιλο από την Ουκρανία που κατέκτησε και τη διοργάνωση αλλά προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο. Νικήσαμε τη Λετονία και χάσαμε από την Ιταλία που έπαιζε ο Νικολάι Λούπο. Στο τελευταίο παιχνίδι που παίζαμε για την 5η θέση χάσαμε από τους Γερμανούς και αυτή η ήττα και ο τρόπος που είχε έρθει θυμάμαι μας είχε πειράξει αρκετά. Με τον Ίονα είχαμε στεναχωρηθεί γιατί αν νικούσαμε εκτός του ότι θα προχωρούσαμε και άλλο, θα μας έδινε και κάποια προνόμια για το μέλλον. Επίσης θυμάμαι ότι παίζαμε στο κεντρικό γήπεδο δίπλα στο καζίνο, έβρεχε, είχε κρύο και ήταν σαν να παίζαμε στην Γερμανία και όχι στην Ελλάδα (γέλια)».

Όντας από τους πλέον έμπειρους αθλητές με παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, ο Μενέλαος Κοκκινάκης έδωσε τη δική του συμβουλή στις έξι ομάδες μας που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λουτράκι.

«Πάνω απ'όλα πρέπει να το απολαύσουν. Είναι σε μικρή ηλικία και μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί πλήρως που θα βρεθούν. Πρέπει να ζήσουν την όλη κατάσταση. Τις στιγμές που θα είναι όλοι μαζί, όταν τρώνε, όταν παίζουν, όταν ξεκουράζονται. Να ζήσουν το αγωνιστικό και το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Θα συναντήσουν παίκτες που μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι οι κορυφαίοι στην Ευρώπη και στον κόσμο και μακάρι και τα δικά μας παιδιά να είναι εκεί μαζί με τους καλύτερους. Μακάρι όταν τελειώσει η διοργάνωση να είναι ικανοποιημένοι με τους εαυτούς τους, να νιώσουν ότι βελτιώθηκαν μέσα από αυτό για να είναι ακόμα καλύτεροι στο μέλλον».