Νίκες για τις νεάνιδες στο Κ22

Δύο νίκες και μία ήττα περιλάμβανε για τις ελληνικές ομάδες των Νέων Γυναικών το απογευματινό πρόγραμμα της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ U22, το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του “Avant Garde Sports Club” στην Καρδία Θεσσαλονίκης και προσφέρει πλούσιο θέαμα και αμείωτη δράση.

Το σημερινό «μενού» περιλάμβανε συνολικά 48 αναμετρήσεις, που καθήλωσαν επί 12 και πλέον ώρες τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Χωριό της Ειρήνης».

Οι Δήμητρα Μαναβή / Ιωάννα Παρισάκη ζευγάρωσαν τις νίκες τους και παρέμειναν αήττητες, κερδίζοντας τις Ουκρανές Σουλίμα / Ουντοβένκο με 2-1 σετ (17-21, 21-18, 15-9). Έτσι, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο «τοπ 24» και θα «κονταροχτυπηθούν» αύριο το μεσημέρι (Παρασκευή 26/08, 12:40) με τις Φινλανδές Σινισάλο / Αχτιάινεν, με έπαθλο την πρωτιά στον Α’ Όμιλο και την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Την πρώτη τους νίκη στο θεσμό, αλλά και συνολικά ως ζευγάρι πανηγύρισαν οι Τατιάνα Μολδοβανίδη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου, οι οποίες υπέταξαν τις Νορβηγίδες Χέλαντ-Χάνσεν / Λούντε με 2-0 σετ (21-18, 21-16), παρουσιάζοντας σημάδια βελτίωσης συγκριτικά με τον πρωινό αγώνα τους. Επόμενες αντίπαλοί τους θα είναι οι Γιάντσαρ / Τσάλτσινα από την Σλοβενία, την Παρασκευή (26/08, 13:30).

Αντίθετα, οι «μικρές» Μαρία Κλέπκου / Βούλη Κουρτίδου δεν τα κατάφεραν απέναντι στις Αυστριακές Ν. Στράους / Τ. Στράους, από τις οποίες έχασαν με 2-1 σετ (19-21, 21-14, 15-7), παρότι έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκαν στα σετ. Πλέον, θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί κόντρα στις Ισραηλινές Ζίλμπερμαν / Ντέεφ (Παρασκευή 26/08, 15:10), με στόχο να αποφύγουν την τελευταία θέση του Ε’ Ομίλου και να μπουν στο «τοπ 24».

Δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών:

Δήμητρα Μαναβή: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από το πώς εξελίχθηκε η πρεμιέρα για μας. Πήραμε τις δύο νίκες που θέλαμε και αύριο θα παίξουμε με την θεωρητικά ισχυρότερη αντίπαλό μας στον όμιλο για την 1η θέση. Γνωρίζουμε τις Φινλανδές και πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί σ’ αυτό το επίπεδο».
Ιωάννα Παρισάκη: «Στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα, να φτάσουμε ψηλότερα από ό,τι κάναμε στο περσινό ευρωπαϊκό U20, αν και η φετινή διοργάνωση είναι δυσκολότερη, γιατί συμμετέχουν μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες».

Τατιάνα Μολδοβανίδη: «Στο πρώτο παιχνίδι μας, που ήταν και το εναρκτήριο του τουρνουά, είχαμε λίγο περισσότερο άγχος από ό,τι έπρεπε. Ήταν και το πρώτο μας ματς ως ζευγάρι, αφού κάνουμε προπόνηση μαζί εδώ και μερικές εβδομάδες. Το απόγευμα παρουσιαστήκαμε καλύτερες και τώρα βάζουμε ως στόχο μια νέα νίκη, αύριο, ώστε να πάρουμε τη 2η θέση στον όμιλό μας και να έχουμε μία καλύτερη διασταύρωση στους νοκ άουτ αγώνες. Θέλουμε να δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, σε κάθε πόντο, σε κάθε παιχνίδι».

Αλίκη Σπηλιωτοπούλου: «Θέλαμε πολύ τη νίκη στο απογευματινό ματς, κόντρα στις Νορβηγίδες. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και την τακτική που μας είπε ο προπονητής μας, μειώσαμε τα λάθη μας και έτσι μπορέσαμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Μαρία Κλέπκου: «Στο πρωινό ματς παίξαμε πολύ καλά, αλλά σε κάποια σημεία ‘κολλήσαμε’ και τελικά χάσαμε από δικά μας λάθη, αλλά το απόγευμα ήμασταν βελτιωμένες, δείξαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ωριμότητα. Είναι τιμή για μας και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενες το να εκπροσωπούμε τα ελληνικά χρώματα σε άλλο ένα μεγάλο τουρνουά».

Βούλη Κουρτίδου: «Το να παίζουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και μάλιστα εντός έδρας, μπροστά σε Έλληνες φιλάθλους, κάνει αυτή την εμπειρία ξεχωριστή. Ο κόσμος μας δίνει μεγάλη βοήθεια και οι εγκαταστάσεις εδώ είναι εξαιρετικές. Ελπίζουμε ότι την Παρασκευή θα μπορέσουμε να νικήσουμε την ομάδα από το Ισραήλ, έτσι ώστε να μπούμε στην 24άδα. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε, όλα θα πάνε καλά».

Το αυριανό πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

2η αγωνιστική
Α’ Όμιλος (08:30): Α. Μανδηλάρης / Β. Μανδηλάρης - Ρουμσεβίτσιους / Καζντάιλις (Λιθουανία)
Δ’ Όμιλος (10:10): Ντουλάι / Μάροβτ (Σλοβενία) - Κανέλλος / Ζήσης
Β’ Όμιλος (11:50): Μετσκάροφ / Κόλεφ (Βουλγαρία) - Μπανιώτης / Τερζόγλου

3η αγωνιστική
Α’ Όμιλος (16:50): Α. Μανδηλάρης / Β. Μανδηλάρης - Ντραπτσίνσκι / Βαούτσκεβιτς (Λευκορωσία)
Δ’ Όμιλος (19:20): Ουέρτα / Χιμένεθ (Ισπανία) - Κανέλλος / Ζήσης
Β’ Όμιλος (21:00): Α. Μασούρι / Ο. Μασούρι (Ισραήλ) - Μπανιώτης / Τερζόγλου

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

3η αγωνιστική
Α’ Όμιλος (12:40): Μαναβή / Παρισάκη - Σινισάλο / Αχτιάινεν (Φινλανδία)
Β’ Όμιλος (13:30): Γιάντσαρ / Τσάλτσινα (Σλοβενία) - Μολδοβανίδη / Σπηλιωτοπούλου
Ε’ Όμιλος (15:10): Ζίλμπερμαν / Ντέεφ (Ισραήλ) - Κλέπκου / Κουρτίδου

Τα πλήρη αποτελέσματα όπως και τις βαθμολογίες των ομίλων μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ