CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022: Αφιέρωμα στις Ελληνικές ομάδες αγοριών

Δύο ημέρες έμειναν για το πρώτο σερβίς του CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022 στο Λουτράκι (1-4 Σεπτεμβρίου) και το volleyball.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες αγοριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην άμμο του Sportcamp.


Γιάννης Καρδούλιας - Δημήτρης Καλιόζης



Οι πρωταθλητές Ελλάδας στις κατηγορίες Κ19 και Κ22, Γιάννης Καρδούλιας και Δημήτρης Καλιόζης είναι η μία από τις τρεις ομάδες αγοριών που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Λουτράκι.

Το δίδυμο από τα Δωδεκάνησα συμμετέχει για δεύτερη φορά το 2022 σε διεθνής διοργάνωση, καθώς κατέκτησαν την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 που διεξήχθη πριν ένα μήνα στη Τουρκία.

Ο Γιάννης Καρδούλιας γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 2005 στη Κω, ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 9 ετών στο τοπικό σωματείο του νησιού ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω και ένα χρόνο αργότερα δοκίμασε για πρώτη φορά μπιτς βόλεϊ. Ο Δημήτρης Καλιόζης με καταγωγή από τη Ρόδο, γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 2005 και αγωνίζεται στη σάλα στη Τελχινίδα.

«Ανυπομονούμε για αυτή τη διοργάνωση στο Λουτράκι. Το γεγονός ότι θα είμαστε στη χώρα μας, δίνει ένα παραπάνω βάρος αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα, αν σκεφτείς ότι στο Κ20 βγήκαμε 13οι, ο στόχος μας είναι να βρεθούμε μέσα στη δεκάδα. Κάποιους παίκτες τους είδαμε και στο Κ20, δεν ξέρουμε ακριβώς τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, θα τις δούμε στο Λουτράκι» δήλωσε το νεαρό δίδυμο από τα Δωδεκάνησα.

Ανδρέας Κοντοστάθης - Κυριάκος Κεσκίνης



Από την Αλεξανδρούπολη στο Λουτράκι για τους Θρακιώτες Ανδρέα Κοντοστάθη και Κυριάκο Κεσκίνη, οι οποίοι είναι η δεύτερη ομάδα αγοριών που θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18.

Ο Ανδρέας Κοντοστάθης γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2006 και ο Κυριάκος Κεσκίνης στις 16 Ιουνίου του ίδιου έτους και έχουν καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, μία πόλη με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ και στο μπιτς βόλεϊ. Αμφότεροι αγωνίζονται και στη σάλα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Το 2022 κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας στη κατηγορία Κ17, ενώ στη τελική φάση της κατηγορίας Κ19 πήραν το ασημένιο μετάλλιο. Είναι συμπαίκτες στην άμμο τα τελευταία τρία χρόνια και πέρυσι κατέκτησαν το πρώτο τους μετάλλιο, φτάνοντας στη 3η θέση στη κατηγορία Κ19.

«Είμαστε περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η προετοιμασία μας ήταν δυνατή και είμαστε σε καλή κατάσταση. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για να ξεκινήσουν οι αγώνες» δήλωσε ο Ανδρέας Κοντοστάθης και ο Κυριάκος Κεσκίνης.

Αντώνης Καρύκας - Κωνσταντίνος Βένιος



Ο Αντώνης Καρύκας με τον Κωνσταντίνο Βένιο συμπληρώνουν την τριάδα των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Λουτράκι.

Οι δύο αθλητές έχουν γεννηθεί την 1η Νοεμβρίου του 2005, με τον Καρύκα να έχει καταγωγή από την Αθήνα και τον Βένιο από τη Κρήτη. Ο Αντώνης Καρύκας στη σάλα αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού και ο Κωνσταντίνος Βένιος στον ΟΦΗ.

Στα τελικά της κατηγορίας Κ19, το νεαρό δίδυμο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το χρυσό κατέκτησαν στο τουρνουά Open τζούνιορ στη Βάρκιζα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είναι η πρώτη μας διοργάνωση. Θέλουμε πάνω απ'όλα να το απολαύσουμε. Υπάρχει λίγο άγχος αλλά αυτό που κυριαρχεί η είναι η χαρά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δεθεί ως ομάδα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Θα έρθουν οι οικογένειές μας και φίλοι να μας δουν και είναι πολύ θετικό που γίνεται μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα».