H επιστροφή της Αρβανίτη ξαναζωντανεύει τις ελπίδες για μια θέση στους Ολυμπιακούς

Με την επιστροφή της Βίκυς Αρβανίτη στην αγωνιστική δράση ξεκίνησε η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ για την σεζόν 2020-2021.

H επιστροφή της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης από τον τραυματισμό της και αναμένεται να επανέλθει στο 100% της δυναμικής της μέχρι το ξεκίνημα των παγκόσμιων προκριματικών τουρνουά, δημιούργησε την αισιοδοξία και ζωντανές τις ελπίδες για την διεκδίκηση μίας θέσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2021. Τόσο η Βίκυ όσο και η συμπαίκτρια της Πένυ Καραγκούνη αλλά και όλο το επιτελείο τους, θεωρούν ως πρόκληση αυτή τη δεύτερη ευκαιρία και μπαίνουν με όρεξη στην τελική ευθεία.

Στις προπονήσεις της Αθήνας εντάχθηκε η 19χρονη Έλενα Μπάκα από τη Πρέβεζα που ανήκει τα τελευταία χρόνια στον Εθνικό Σχεδιασμό της Ε.Ο.ΠΕ. στο μπιτς βόλεϊ και μετακόμισε στο κέντρο από τον Σεπτέμβριο για να προπονείται μαζί με τις Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ.. Τον Σχεδιασμό συμπληρώνουν η Δήμητρα Μαναβή και η Μυρτώ Καλαμαρίδου από την Θεσσαλονίκη, ενώ μετά την λήξη του πρωταθλήματος βόλεϊ θα ενταχθούν πλήρως και οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου, Μαρία Κλέπκου και Ιωάννα Παρισάκη, που συμπληρώνουν το γκρουπ των επίλεκτων αθλητριών.

«Πάντα πίστευα ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις υπάρχουν για να μας μαθαίνουν πράγματα και να μας κάνουν πιο δυνατούς. Η επιστροφή στις προπονήσεις με χαροποιεί ιδιαίτερα και ακόμα πιο πολύ που επέστρεψε σε αυτές η Βίκυ Αρβανίτη. Μία επιστροφή που δεν θα μπορούσε να ήταν εφικτή χωρίς το ιατρικό επιτελείο μας που έκανε καταπληκτική δουλειά και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ενώ φαινόταν ότι θα ήταν μία σεζόν εφιάλτης, μετατράπηκε σε μεγάλη αισιοδοξία με την επιστροφή της Βίκυς, της Πένυς Καραγκούνη, την ένταξη στο γκρουπ της νεαρής ταλαντούχας Έλενας Μπάκα, αλλά και τα κορίτσια της Θεσσαλονίκης. Έχουμε αρκετό χρόνο προετοιμασίας μπροστά μας, σε σχέση με τη πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα και είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και την ανάπτυξη νεαρών ταλέντων» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τίε Σαντάνα.

Η νεαρή Έλενα Μπάκα δεν έκρυψε τη χαρά της για το νέο αυτό κεφάλαιο στη καριέρα της. «Η Αθήνα είναι μία καινούργια πόλη για μένα. Τα βλέπω όλα πολύ θετικά. Η συμμετοχή μου στις Εθνικές ομάδες ήταν πάντα το όνειρό μου. Αγαπώ το μπιτς βόλεϊ και μόλις μου δόθηκε αυτη η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα καθόλου. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για κάθε αθλητή να παλεύει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, ειδικά στην ηλικία μου. Είναι σημαντικό που θα προπονούμαι με τη Βίκυ και τη Πένυ και είμαι έτοιμη για νέες εμπειρίες. Ευχαριστώ τον Ομοσπονδιακό προπονητή Τίε Σαντάνα για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνει και υπόσχομαι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον πρώτο μου προπονητή στο μπιτς βόλεϊ Γιώργο Ναζόπουλο, που χωρίς αυτόν δεν θα βρισκόμουν τώρα σε αυτή τη θέση».

Να σημειώσουμε ότι εκτός από την παγκόσμια βαθμολογία, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ένα εισιτήριο και μέσω του Continental Cup αφού οι γυναίκες έχουν προκριθεί στην 2η φάση που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2021, με τον Τελικό να ακολουθεί τον Ιούνιο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η χώρα μας θα πρέπει να έχει δύο τουλάχιστον αξιόμαχες ομάδες για να συμμετέχει με τις καλύτερες συνθήκες και στον θεσμό που δίνει την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το γκρουπ της Αθήνας προπονείται με τον Τιε Σαντάνα και τους συνεργάτες του Θανάση Πανούσο και Φερνάντο Μπιλλήρη, ενώ στην Θεσσαλονίκη με την Μαρία Τσιαρτσιάνη και τους συνεργάτες της Δημήτρη Νιώπα και Νόα Κιμπλ. Το τιμ συμπληρώνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες Γιώργος Βαβέτσης, Κώστας Ψαρογιώργος και Μαρία Ψυχουντάκη. Και φυσικά να αναφερθεί το ιατρικό επιτελείο με τον δρ. Νικόλαο Σούρα και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των κορυφαίων αθλητριών μας.