Οριστική η ακύρωση των φετινών Masters

Μετά την ακύρωση του Παγκοσμίου τουρνουά Beach Volley στην Ίο, οριστική είναι πλέον και η ακύρωση των φετινών MASTERS, δηλαδή των μεγάλων Εθνικών διοργανώσεων του Beach Volley για το 2020.

Ο σχεδιασμός της Ε.Ο.ΠΕ. περιελάμβανε εντυπωσιακές διοργανώσεις σε Αθήνα (Σύνταγμα), Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους) και άλλες κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων και δημοφιλείς προορισμούς, με στόχο να κορυφωθεί το ενδιαφέρον στο τριετές πλάνο αναβάθμισης των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη μετά από αξιολόγηση των συνθηκών και κρίθηκε ότι η αναστολή για εφέτος και ο επανασχεδιασμός των μεγάλων διοργανώσεων για το 2021 θα προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού, αλλά και του αθλήματος που τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε πολλές νέες ομάδες ανδρών και γυναικών, φιλάθλους, αλλά και πόρους από χορηγούς, τηλεόραση και υποστηρικτικούς φορείς.

Επιπροσθέτως και προκειμένου οι αθλητές να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε τουρνουά για εφέτος το καλοκαίρι, η Ε.Ο.ΠΕ. θα εγκρίνει κατά περίπτωση ανεξάρτητες διοργανώσεις που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και με βασική προϋπόθεση την εγγύηση εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν κατά την περίοδο τέλεσης τους.

Για τον λόγο αυτό αναστέλλονται (μόνο για την περίοδο 2020) οι περιορισμοί συμμετοχής των αθλητών σε ανεξάρτητες διοργανώσεις όπως προβλέπονται στους σχετικούς κανονισμούς του αθλήματος.