Δαρίδης: Ένας Εβρίτης στον Παναθηναϊκό

 Ο Άκης Δαρίδης θα είναι ο καινούργιος λίμπερο του Παναθηναϊκού. Ο Εβρίτης αθλητής γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1991 και αγωνίστηκε από το 2001-2006 με την Ορεστιάδα και στη συνέχεια με τα χρώματα του Φοίνικα Σύρου. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Μίλωνα.

DARIDIS1

Μεγάλωσε σε μια πόλη που πρωταγωνιστούσε πάντα το βόλεϊ και όπως ήταν φυσικό ο Θεολόγος (Άκης) ακολούθησε το άθλημα. Από μικρός υποστήριζε την Ορεστιάδα καθώς ήταν η πόλη στην οποία ανδρώθηκε. Επέλεξε το βόλεϊ γιατί είναι άνθρωπος που λειτουργεί καλύτερα μέσα σε μια ομάδα και γι' αυτό δε θα μπορούσε να αγωνιστεί σε κάποιο ατομικό αγώνισμα.

Όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες του τόσο στην Εθνική όσο και στις DARIDIS5ομάδες που αγωνίστηκε και ο αγώνας της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό ενάντια στη Σερβία ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του.

Ο Άκης ομολογεί πως δεν αντέχει την κίνηση στην Αθήνα αλλά δε θα έχει άλλες επιλογές πλέον, αφού ο Παναθηναϊκός αναμένεται, εάν δε βρεθεί λύση, να αγωνιστεί στο Μετς ή στη Λεωφόρο.

Τον ρωτήσαμε πως ένιωσε για τη μεταγραφή του και γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του:

«Από τη στιγμή που έμαθα ότι θα είμαι την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό, μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, ένιωσα ευχαρίστηση και ικανοποίηση για τις προσπάθειες και τη δουλειά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό που με έκανε να δεχτώ περισσότερο την πρόταση, είναι η εμπιστοσύνη που μου έχουν κάποιοι άνθρωποι, όπως ο κύριος Αγραπιδάκης και ο πρόεδρος της ομάδας – χωρίς να τον γνωρίζω - και φυσικά ο νέος μου προπονητής που τον γνωρίζω από την Εθνική Εφήβων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους και ελπίζω να έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας στο μέλλον».

- Θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της νέας σου ομάδας;

«Γενικότερα στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι για το καλύτερο, οπότε πιστεύω πως θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας».

- Προέρχεσαι από τη φουρνιά αθλητών που αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ, από την Εθνική Παίδων στην Εθνική Εφήβων. Πιστεύεις πως οι Εθνικές μας ομάδες των Παίδων και των Εφήβων έχουν κάτι που δεν έχει η τωρινή Εθνική Ανδρών;»

«Οι Εθνικές ομάδες Παίδων και Εφήβων έχουν δουλέψει χρόνια μαζί και δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στα ρόστερ, οπότε υπάρχει και συνοχή. Η σημερινή Εθνική Ανδρών είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα από τις άλλες χρονιές. Έχουν προστεθεί νέα πρόσωπα και ψάχνει την ταυτότητά της. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Δεν γίνεται να μπορέσεις να φέρεις επιτυχίες από τη μια στιγμή στην άλλη. Τα παιδιά που απαρτίζουν τώρα τις ομάδες των Παίδων και των Εφήβων δείχνουν πως έχουν τις δυνατότητες να αποτελέσουν ένα DARIDIS3δυνατό σύνολο στο μέλλον».

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον Άκη Δαρίδη του κάναμε μερικές ερωτήσεις:

1. Είσαι προληπτικός; Αν ναι, θα μας πεις το γούρι σου;
Πιστεύω πως ένα γούρι σου δίνει την ψευδαίσθηση ώστε να έχεις καλή ψυχολογία και πίστη για κάτι που προσπαθείς να καταφέρεις. Όταν το καταφέρεις γιατί υπάρχει πίστη από το "γούρι", το αποδίδεις σε αυτό. Οπότε δεν θα αποκαλούσα κάτι ως γούρι παρά μόνο την όρεξη και πίστη για να φτάσεις στο στόχο σου.

2. Ποιο είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο που έχεις;

Αυτά που μου θυμίζουν καλές στιγμές του παρελθόντος.

3. Το μεγαλύτερο σου ελάττωμα;
Το ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω τα ελαττώματά μου.

4. Το μεγαλύτερό σου όνειρο;

Να έχω χρόνο και χρήματα για ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

5. Ποια είναι η μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή;
Η ευτυχία. Όπως την έχει ο καθένας.

6. Έχεις μετανιώσει για κάτι που έχεις κάνει ή που δεν έχεις κάνει;

Όχι, γιατί δεν έχει νόημα. Αν δεν έκανες λάθος επιλογές, δε θα γινόσουν καλύτερος.
7. Ποια θεωρείς σημαντικότερη αξία στη ζωή;

Τον σεβασμό.

8. Τι έμαθες και κράτησες από τους γονείς σου;

Υπομονή και επιμονή. Ό,τι κι αν γίνει μου δείχνουν πως έτσι έπρεπε να γίνει. Καλό ή κακό.

9. Ποια είναι η μεγαλύτερη αταξία σου;
Πολλές και ριψοκίνδυνες.

10. Ποιος είναι ο ήρωας των παιδικών σου χρόνων;
Ο πατέρας μου.

11. Ποιος αθλητής από το χώρο του βόλεϊ είναι το είδωλό σου;
Ο Ντάντε.

12. Παρακολουθείς άλλα σπορ;

Ποδόσφαιρο.

13. Ποιον αθλητή άλλου σπορ θαυμάζεις και θα ήθελες να γνωρίσεις;
Ροναλντίνιο με χίλια!

14. Με τι χαλαρώνεις;

Μουσική και παρέα με φίλους.

15. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
"Losing my religion" των REM.

16. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Παστίτσιο.

17. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;

Η ζωή είναι ωραία

18. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός;
Αλ Πατσίνο.

19. Σε ποια πόλη θα ήθελες να μένεις;
Βαρκελώνη.

20. Ποιο μέρος του κόσμου θα ήθελες να επισκεφθείς;
Αμερική και ειδικότερα τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Για το Greekvolley.com: Μαίρη Σαμιώτου