Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Colpo Grosso των ομάδων με τα δελτία των αθλητών

Έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία διάφορες ομάδες να παρακρατούν τα δελτία των αθλητών χωρίς την άδειά τους και να τους δηλώνουν στα ρόστερ τους τη νέα σεζόν.

Μερικοί θα πείτε «μα γίνονται αυτά;». Εμείς θα απαντήσουμε «φυσικά και γίνονται».

Οι ομάδες δουλεύουν μεθοδικά, με τακτική και μερικές το επαναλαμβάνουν κάθε σεζόν ανενόχλητες στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα χωρίς να ιδρώνει αφτί! Οι αθλητές συνήθως είναι οι τελευταίοι που το μαθαίνουν καθώς αφού δεν υπάρχουν συμβόλαια αλλά συμφωνίες όταν πάνε να πάρουν το δελτίο τους συνειδητοποιούν πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια ομάδα με την οποία συνήθως δε θέλουν να έχουν και πολλά πάρε – δώσε καθώς η χρονιά που προηγήθηκε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή είτε οι διοικήσεις φάνηκαν εντελώς αναξιόπιστες και δεν κράτησαν τα συμφωνηθέντα.

Παίζοντας η μεγάλη πλειοψηφία δωρεάν για την εν λόγω ομάδα αντιμετωπίζονται τη νέα σεζόν σα να είναι περιουσιακό τους στοιχείο. Αρνούνται να τους δώσουν τα δελτία παρακρατώντας τα παρανόμως, τα καταθέτουν στην ΕΟΠΕ με όλα τα νόμιμα.

Οι αθλητές αν δε καταφύγουν στα δικαστήρια για να πάρουν το δελτίο, αχρηστεύοντας στην κυριολεξία την καριέρα τους για μια σεζόν ώσπου να βρει απόφαση, έχουν την επιλογή είτε να βάλουν κάτω το κεφάλι και να αγωνιστούν με μεγάλη δυσαρέσκεια για να μη μείνουν εκτός μια σεζόν ή να γυρίσουν την πλάτη και να κάτσουν στα σπίτια τους προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν.

Όλη η μεταγραφική «πιάτσα» βουίζει κάθε χρόνο από τέτοιες ειδήσεις και δεν είναι και λίγες φορές που οι υποθέσεις οδηγούνται στο ΑΣΑΕΔ χωρίς να έρθουν στη δημοσιότητα. Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί κάθε χρόνο «εξαφανίζονται» από τα γήπεδα αθλητές που είτε είναι αρκετά γνωστοί είτε λιγότερο γνωστοί στην βολεϊκή κοινότητα. Πως θα σταματήσει όμως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αφού κανείς δεν βγαίνει στον «αέρα» να την καταγγείλει γιατί φοβάται πως θα είναι ο «δακτυλοδεικτούμενος» και αυτός «που δε θα ξαναβρεί ομάδα» ; Η σιωπή δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση κι όσο σιωπούν όσοι γνωρίζουν είναι το ίδιο συνένοχοι.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.