Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξάνδρα Ψωμά: «Ένιωσα ρίγος κρατώντας την Φλόγα»

Για τη μοναδική εμπειρία που έζησε στην Αφή της Φλόγας για το 12ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που θα γίνει στην Ουτρέχτη το διάστημα 14-19 Ιουλίου, μίλησε η αθλήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Αλεξάνδρα Ψωμά στο volleyball.gr.
Η διεθνής αθλήτρια της Θέτιδας Βούλας και βασικό στέλεχος της εθνικής Κορασίδων ήταν η μοναδική λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο και εκπροσώπησε το ελληνικό βόλεϊ.
Την αθλήτρια συνεχάρη η πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Βαρβάρα Λάγιου, η οποίοα εκπροσώπησε την Ομοσπονδία στην τελετή.
Η Ψωμά μετά την 5η τιμητική θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχει μπροστά της τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Oλυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και την παρουσία στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης (26/7- 4/8).
Όσο για την εμπειρία στο Καλλιμάρμαρο, τόνισε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Αυτό που ένιωσα ήταν κάτι το μοναδικό και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΕ και την ΕΟΠΕ που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να κρατήσω και να μεταφέρω την Φλόγα του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας της Ουτρέχτης».
Είχες άγχος; Καθώς ήσουν η μοναδική λαμπαδηδρόμος…
«Στις πρόβες δεν υπήρχε καθόλου άγχος, αλλά από το πρωί όταν ξεκίνησε να έρχεται ο κόσμος και οι κάμερες ένιωσα λίγο στρες, η καρδιά άρχισε να χτυπάει λίγο πιο γρήγορα και πιο δυνατά, αλλά, θέλω να πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Ειδικά, όταν παρέλαβα την Φλόγα και την σήκωσα ψηλά με έπιασε ρίγος. Το μόνο αυτό ένιωθα εκείνη τη στιγμή, ήταν απέραντη τιμή και υπερηφάνεια για το άθλημά μου, την ομάδα μου και εμένα την ίδια».
Σου έπεσαν πολλές χαρές μαζεμένες, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Λαμπαδηδρομία, Ολυμπιακό Φεστιβάλ, Παγκόσμιο...
«Ναι είναι ένα πολύ έντονο διάστημα για εμένα με πολλά χαρούμενα γεγονότα. Αυτό που προέχει, όμως, είναι να πάμε καλά στο Παγκόσμιο. Έχουμε πέσει σε έναν δύσκολο όμιλο, με την Κίνα, την Ιαπωνία, την Αργεντινή και τη Σερβία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία».
Ποιο θα είναι το «όπλο» σας στην Ταϊλάνδη;
«Νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερη. Μέσα από τους αγώνες γινόμαστε καλύτερες και... σκληραίνουμε ως ομάδα».
ΠΗΓΗ ΕΟΠΕ
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.