Σταύρος Σταυρίδης: «Όλα εξαρτώνται από εμάς»

Ο Σταύρος Σταυρίδης, ακραίος, ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε στο φάιναλ φορ της ΕΠΕΣΘ.

Ο Σταύρος αγωνίζεται στον Πήγασο Πολίχνης εδώ και τέσσερα χρόνια τόσο στο εφηβικό όσο και στο αντρικό τμήμα.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μιλήσαμε μαζί του γι’ αυτό το φάιναλ φορ που αποδείχτηκε για τον Πήγασο «χρυσό».

«Η ομάδα μου στο φάιναλ φορ θεωρητικά μπήκε σαν ένα από τα δύο φαβορί αλλά δεν το βλέπαμε έτσι, βλέπαμε ότι παίζαμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή με τον Άρη και μετά θα προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Κερδίσαμε και περάσαμε στον τελικό που ήταν ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι, φαίνεται κι από το σκορ. Η εικόνα της ομάδας μου και στα δύο παιχνίδια ήταν πάρα πολύ καλή. Δείξαμε ομαδικό πνεύμα και αποφασιστικότητα σε όλα τα κρίσιμα σημεία και τις δυσκολίες που βρήκαμε μπροστά μας».

Προετοιμαστήκατε περισσότερο για το παιχνίδι με τον Άρη;

«Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία ήταν περισσότερο για το παιχνίδι με τον Άρη καθώς, μπορώ να πω πως φοβόμασταν λίγο αυτό το παιχνίδι, χωρίς αυτό να ακουστεί αρνητικό. Πιστεύαμε φυσικά ότι θα κερδίζαμε, προετοιμαστήκαμε τόσο όσο έπρεπε κι έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Είσαι στην ομάδα αρκετά χρόνια, τι άλλαξε και μπορέσατε αυτή τη φορά να πάρετε το πρωτάθλημα;

«Η ομάδα πάντα τα τελευταία χρόνια είναι σε φάιναλ φορ, διεκδικεί τίτλους άσχετα που δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιον. Φέτος έγιναν κάποιες προσθήκες με κάποια παιδιά που ήρθαν, δημιουργήσαμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και μέσα από τη δουλειά που έγινε από τότε που ξεκινήσαμε φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Πως είδες τον Ηρακλή στον τελικό; Όλοι έλεγαν πως ήταν το φαβορί γι’ αυτό ξαφνιάσατε πολλούς.

«Σίγουρα θεωρούσαν ότι ο Ηρακλής που είναι πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια είναι και το φαβορί, είναι λογικό. Πολλοί έλεγαν πως υπήρχαν πολύ αξιόμαχες ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση και οι 4 ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές. Ο Ηρακλής στον τελικό ήταν όπως κι εμείς, πάρα πολύ αγχωμένος, πιστεύω πως ήταν περισσότερο αγχωμένος κι από εμάς καθώς είχε πάνω του το βάρος του φαβορί ενώ εμείς δεν θεωρούμασταν φαβορί σε αυτόν τον τελικό. Οπότε, νομίζω είχε πολύ άγχος.

Νομίζω οι ομάδες είχαν σίγουρα από δύο σετ η κάθε μια, τα σετ που πήραν, πριν το τάι μπρέικ. Το πρώτο και το τρίτο ήταν καθαρά του Ηρακλή καθώς όλα τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά κι εμείς παίξαμε στο δεύτερο και στο τέταρτο σετ πάρα πολύ καλά. Στο τάι μπρέικ δε μπορώ να ξέρω για τα παιδιά του Ηρακλή, απλά εμείς μπήκαμε τόσο αποφασισμένοι που νομίζω δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον Ηρακλή να αντιδράσει».

Έχετε μπροστά τους ομίλους θα μπορέσετε να πάτε στο φ4; Τι γνωρίζεις για τις άλλες ομάδες;

«Έχω μια μικρή εικόνα από όλες τις ομάδες και πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα σαν ομάδα να περάσουμε στο τέλος στο φάιναλ φορ. Βέβαια πολλά μπορούν να γίνουν σε αυτούς τους αγώνες αλλά νομίζω έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε.

Δεν ξέρω τη δυναμικότητα των ομάδων από Πρέβεζα και Λαμία. Αν θεωρήσουμε ωστόσο πως και η Αλεξανδρούπολη έχει πολύ καλή ομάδα και το Αιγίνιο επίσης, εμείς πιστεύω έχουμε την πιο πλήρη ομάδα σε όλες τις θέσεις».

Θα καταφέρετε να κάνετε το μεγάλο βήμα, την κατάκτηση του Πανελληνίου;

«Πιστεύω ότι όλα εξαρτούνται από εμάς, τις εμφανίσεις που θα κάνουμε, να είμαστε όλοι υγιείς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Ποιους ξεχώρισες από την ομάδα σου; Είσαι ικανοποιημένος από την προσωπική σου εμφάνιση;

«Μέσα από την ομάδα πιστεύω πως όλοι ξεχωρίσαμε, μπορεί ο Κώστας Καπετανίδης να βγήκε MVP αλλά αυτός είναι απλά ένας τίτλος, αυτή ήταν πιστεύω ομαδική δουλειά. Εγώ έκανα ότι έπρεπε, ό,τι μου είπε ο προπονητής μου και ελπίζω να τον έβγαλα ασπροπρόσωπο και πιστεύω αυτό φαίνεται κι από το αποτέλεσμα. Ξέρω ότι ήταν ένα από τα καλύτερά μου τουρνουά και με τη φανέλα του Πήγασου και με τη φανέλα του Ηρακλή που έπαιζα παλιά, νομίζω πως ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά της καριέρας μου».

Ποιους ξεχώρισες από το τουρνουά;

«Σίγουρα ο Νίκος Μήλης και Βασίλης Μούχλιας από τον Άρη, ο Κώστας Καπετανίδης, ο Τζιάβρας Δημήτρης, ο Σπύρος Αντύπας από τον Πήγασο, από τον Ηρακλή ο Αντώνης Μπουράκης. Γενικά παίξαμε όλες οι ομάδες καλά κατά διαστήματα, αλλά αυτοί νομίζω ότι ξεχώρισαν».

Είσαι στο εφηβικό και το ανδρικό ταυτόχρονα, όπως και άλλοι συμπαίκτες σου, δεν είναι δύσκολο και κουραστικό αυτό; Που σας ωφελεί;

«Τυχαίνει να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί, εφηβικό και ανδρικό. Μερικά παιδιά από το εφηβικό είναι και στο παιδικό και μερικοί κάνουν εξ’ ολοκλήρου με το εφηβικό. Εμάς όλους που είμαστε στο εφηβικό μας βοηθάει πάρα πολύ που κάνουμε προπόνηση και με το ανδρικό καθώς βελτιωνόμαστε γιατί παίζουμε με μεγαλύτερους παίκτες κι όταν φτάνουμε να παίζουμε με συνομήλικους μας νομίζω πως έχουμε ένα προβάδισμα σε αυτούς γιατί μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Νομίζω δεν κουραζόμαστε γιατί κάνουμε καλή διαχείριση κι εμείς και ο προπονητής μας, οπότε εξαρτάται πόσο καλή διαχείριση κάνουμε μέσα στη χρονιά με τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Σε είδαμε να ανεβαίνεις στην κερκίδα και να αγκαλιάζεις την αδερφή σου στο τέλος του πρώτου ημιτελικού. Μίλα μας γι’ αυτό…

«Ήταν μια κίνηση για να της δείξω πως όλες αυτές οι κακές στιγμές που πέρασε και περάσαμε όλοι μέσα στα Χριστούγεννα έχουν περάσει και πάμε για άλλες πολύ καλύτερες και για αυτό της αφιέρωσα τη νίκη στον ημιτελικό αλλά και τον τίτλο.

Έχεις πάρει πρωταθλήματα με τον Ηρακλή την προηγούμενη ομάδα σου;

«Με τον Ηρακλή έτυχε να είμαι σε περιόδους που είχαμε την τύχη να έχουμε συμπαίκτη τον Γιώργο Τζιουμάκα κι άλλους καλούς παίκτες, οπότε έχω πάρει πολλά τρόπαια, παμπαιδικά, παιδικά εφηβικά, τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα».

Με τη φανέλα του Πήγασου ήταν το 1ο κύπελλο, που το αφιερώνεις;

«Θα ήθελα να το αφιερώσω στην οικογένειά μου και ιδιαίτερα στην αδερφή μου γιατί τον τελευταίο καιρό περάσαμε δύσκολα σαν οικογένεια και νομίζω σαν ομάδα, θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με αυτή την ομάδα και μας εμψύχωναν, ήταν δίπλα μας σε ότι κάναμε και νομίζω τους αξίζει το κύπελλο αυτό καθώς είναι η ανταμοιβή γι’ αυτό που έκαναν. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας (διοίκηση και γονείς) που στάθηκαν δίπλα μου».