Παύλος Κουζούνης: «Είμαι fan του Ξενάκη»

Μετά από μια δύσκολη και συνάμα πετυχημένη χρονιά στον Ολυμπιακό, ο Παύλος Κουζούνης, αποφάσισε να ακολουθήσει όλο το καλεντάρι των εφετεινών Masters, μαζί με τον συμπαίκτη του στους «ερυθρολεύκους», Δημήτρη Σουλτανόπουλο.

- Μετά από μια κοπιαστική και ευτυχή κατάληξη με τον Ολυμπιακό, μαζί με τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο, αποφασίσατε να ακολουθήσετε κανονικά το πρόγραμμα των εφετεινών Masters και όχι να ξεκουραστείτε. Ποιοί είναι οι στόχοι σας;

-  «Δεν έχω μάθει να κάθομαι ποτέ. Στο μπίτς βόλεϊ δεν υπάρχει θέμα κούρασης, αλλά ευχαρίστησης. Μαζί με τον Σουλτανόπουλο, κάνουμε κάποιες προπονήσεις την εφετεινή χρονιά και θέλουμε πάντα να νικάμε. Από κει και πέρα, όμως, οι στόχοι  μας είναι γενικοί. Θέλουμε να χαιρόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν έρθει και η επιτυχία δεν θα πούμε όχι».

 

- Το επίπεδο των φετινών διοργανώσεων πώς το κρίνεις;

«Πολύ βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι οι μικροί αθλητές παρουσιάζονται βελτιωμένοι, με ξεκάθαρο στόχο στο παιχνίδι τους. Αυτό οφείλεται κατά πολύ στο γεγονός πως όλες οι ομάδες κάνουν προπόνηση οργανωμένα, με κάποιο προπονητή».

 

- Παύλο, πως σου φαίνεται το τουρνουά στο Πόρτο Χέλι;

«Είναι όλα εξαιρετικά. Η τοποθεσία που αγωνιζόμαστε είναι από τις ωραιότερες που έχω αγωνιστεί ποτέ. Μακάρι όλα τα τουρνουά να διεξάγονται σε τόσο όμορφα μέρη. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός απέναντι μας και αυτό μας αναγκάζει να παίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη».

 

- Ποιές είναι οι διαφορές για σένα ανάμεσα στο μπίτς βόλεϊ και το βόλεϊ;

«Είναι δυο τελείως διαφορετικά αθλήματα. Στο μπίτς είσαι εσύ και ο συμπαίκτης σου, ενώ στην σάλα είναι άλλοι 11 παίκτες. Στο μπίτς βόλεϊ δεν υπάρχει προπονητής, είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα και εγώ όταν παίζω ελεύθερος, έχω καλύτερη απόδοση. Ανάμεσα στα δυο αθλήματα πάντως, μου αρέσει πιο πολύ το μπίτς βόλεϊ».

 

- Αφού σου αρέσει πιο πολύ το μπίτς βόλεϊ, για δεν ασχολείσαι αποκλειστικά με το μπίτς;

«Το έχω πει και στο παρελθόν. Αν ήταν πιο επαγγελματικά τα πράγματα στο μπίτς βόλεϊ, σίγουρα θα έπαιζα αποκλειστικά μπίτς. Κάτι το οποίο έχω κάνει άλλωστε στο παρελθόν, καθώς έχω παίξει με την Εθνική σε Under18 και Under20. Πριν λίγα χρόνια έκανα όλο το Χειμώνα προπονήσεις. Πάντως, αν υπάρξει ποτέ η ευκαιρία αυτή, και να ασχολούμαι χειμώνα-καλοκαίρι με το άθλημα της άμμου, θα το κάνω αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη».

 

- Από τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό σιρκουΐ, ποια είναι αυτή που ξεχωρίζεις;

«Είμαι fan του Μάνου Ξενάκη. Είναι πολύ φίλος μου και θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω μαζί του. Όποιος παίκτης και να παίξει μαζί του, του μεταφέρει τα δικά του στοιχεία, πάνω στην ιδεολογία του παιχνιδιού και στο τρόπο σκέψης και αυτομάτως τον ανεβάζει επίπεδο».

 

Πηγή: ΕΟΠΕ www.volleyball.gr