Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδώρα Φουμάκη: Η 14χρονη αριστούχος που θέλει να γίνει Χριστοδούλου

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στα 14 της η Θοδώρα Φαρμάκη παίζει ήδη στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Λογικό; Τι λένε οι προπονητές της και η Στέλλα Χριστοδούλου;

Αγαπημένο της νούμερο στην τάξη είναι το 20. Αυτό τουλάχιστον βλέπει διαρκώς στον έλεγχο της. Στο γήπεδο πάλι φοράει το 19. Με «δασκάλους» όμως τον Σέρβο κόουτς Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και τον συνεργάτη του Σπύρο Σαραντίτη, αλλά και έχοντας στο πλευρό της την αρχηγό του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου, προσπαθεί από τα 14 της να φθάσει το άριστα ...20 και μέσα στις 4 γραμμές.

Θεοδώρα Φουμάκη, 14 ετών, γεννηθείσα 5 Αυγούστου 2005. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν πρωταγωνίστρια στο «Ελλάδα έχει ταλέντο». Πέρσι, 13 μόλις ετών και έχοντας στα δάκτυλά της μετρημένα μόλις 4 χρόνια βόλεϊ, ακολούθησε την αποστολή του Κυπελλούχου Ευρώπης Ολυμπιακού στη Νάξο. Δεν έπαιξε αλλά ήξερε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ώρα να αντικαταστήσει το ίνδαλμά της, την Στέλλα Χριστοδούλου. Αυτό έγινε φέτος. Αποστολή με τον ΠΑΟΚ, αλλαγή και ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τον Πορφύρα και αλλαγή σε δύο ματς με Ηλυσιακό και Ηλιούπολη.
«Όταν μου είπαν την πρώτη φορά ότι θα ήμουν στην αποστολή χοροπήδαγα μέσα στο σπίτι. Δεν το πίστευα. Ούτε στα όνειρά μου δεν το έβλεπα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσα να είμαι στην ίδια ομάδα με αθλήτριες που έβλεπα και θαύμαζα μόνο από την τηλεόραση. Ένιωσα τεράστια τιμή και περίμενα την ώρα που ο κόουτς θα με έριχνε στο γήπεδο. Όταν έγινε αυτό τι να σας πω ...τρελάθηκα. Κόπηκαν τα πόδια μου, αγχώθηκα αλλά όταν μπήκα μέσα στο γήπεδο ήταν υπέροχα...» λέει η 14χρονη πασέρ του Ολυμπιακού που έσπασε κάθε ρεκόρ ηλικίας στην πρώτη συμμετοχή της στην Volleyleague.

«Το αξίζει. Δουλεύει στις προπονήσεις και δεν βλέπω το λόγο να μην παίζει» λέει για την Θεοδώρα ο κόουτς Κοβάτσεβιτς που για αυτόν, όπως και για κάθε Σέρβο, δεν αποτελεί έκπληξη κορίτσι 14 ετών να παίζει σε γυναικεία ομάδα. «Είναι πειθαρχημένη, ξέρει τι θέλει και δύσκολα θα ...φύγει το κεφάλι της. Μένει στην Κηφισιά, η μετακίνηση στο Ρέντη δεν είναι εύκολη αλλά δεν έχει χάσει μισή προπόνηση. Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και πιστεύω ότι αν δουλέψει έχει όλο το ...πακέτο να βγάλει στο γήπεδο το ταλέντο που διαθέτει» συμπληρώνει ο κόουτς Σαραντίτης που «δουλεύει» την 14χρονη τα τελευταία 5 χρόνια στις ελπιδοφόρες και κερδοφόρες για το ελληνικό βόλεϊ ακαδημίες του Ολυμπιακού.
Η Θεοδώρα έπαιξε βόλεϊ γιατί «...οι γονείς μου παίζουν ακόμη βόλεϊ. Ξεκίνησα να παίζω με τον αδελφό μου στην παραλία και κόλλησα. Πασαδόρος μου είπε να γίνω ο πρώτος μου προπονητής Νίκος Φετζικλάκης». Προτίμησε τις ακαδημίες του Ολυμπιακού γιατί όπως λέει αυθόρμητα και χωρίς να το σκεφτεί «...ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο σωματείο και οι προπονητές ενδιαφέρονται έμπρακτα για να μας μάθουν τα μυστικά του αθλήματος».

Ποζάρει στο φωτογραφικό φακό μαζί με το ίνδαλμά της, την Στέλλα Χριστοδούλου. «Με υποδέχθηκε στην ομάδα, με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια και είναι το ίνδαλμά μου. Μακάρι να της μοιάσω αν και είναι πολύ δύσκολο γιατί η Στέλλα είναι μια και μοναδική. Στο πλάνο μου δεν ήταν να παίξω στα 14 αλλά περίπου στα 25. Θέλω δουλειά στο σερβίς, στην άμυνα, στην πάσα, σε όλα. Έχω όμως πείσμα και από τη μέρα που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω, η θέλησή μου για να πετύχω έγινε ακόμη μεγαλύτερη» μας λέει με τη Στέλλα δίπλα της να φουσκώνει από υπερηφάνεια. «Η Θεοδώρα θα πετύχει γιατί εκτός από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διακρίνω να έχει σαν αθλήτρια, έχει ποιότητα στον χαρακτήρα της. Αγαπάει αυτό που κάνει και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο βόλεϊ. Θέλει όμως υπομονή και πείσμα. Εγώ είμαι δίπλα της και μακάρι κάποια στιγμή να την καμαρώσω να παίζει πρώτη πάσα στον Ολυμπιακό».
Κρατείστε το όνομα λοιπόν Θεοδώρα Φουμάκη και σύντομα τα ξαναλέμε...

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΩΛΗΣ

πηγή www.novasports.gr

 

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.