Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Από την Ορεστιάδα στον "ευρωπαίο" ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ στη θέση του λίμπερο.

Ο νεαρός Εβρίτης μεγάλωσε με εικόνες από το βόλεϊ σε μια πόλη που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει και αναπνέει για το βόλεϊ, την Ορεστιάδα.

Στη σκιά μεγάλων άσων όπως του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, ο μικρός Δημήτρης κατάφερε να εξελιχθεί και να ανοίξει τα φτερά του στην Ευρώπη με τα “ασπρόμαυρα” του ΠΑΟΚ.

Το Greekvolley σας παρουσιάζει τον Δημήτρη.

IMG 9939

GV:Πού γεννήθηκες, πότε και που μεγάλωσες;

Δ.Κ.: Γεννήθηκα στην Ορεστιάδα στις 5/8/1993 όπου και μεγάλωσα.

GV: Προέρχεσαι από αθλητική οικογένεια; Ασχολείται κάποιος με κάποιο άθλημα;

Δ.Κ.:Ναι, στην οικογένειά μου έπαιζαν βόλεϊ και ο πατέρας μου και ο θείος μου στην Ορεστιάδα και σε άλλες ομάδες.

GV: Έχεις αδέρφια;

Δ.Κ.:Ναι, έχω μια μικρότερη αδερφή τη Δέσποινα.

GV: Πότε ξεκίνησες το βόλει και πως;

Δ.Κ.:Ξεκίνησα το βόλεϊ όταν ήμουν 10 ετών στις ακαδημίες της Ορεστιάδας. Ο πατέρας μου μια μέρα μου πρότεινε να πάμε για να δω αν μου αρέσει και τελικά έμεινα εκεί!

GV: Η θέση του λίμπερο είναι αυτή που είχες από την αρχή; Ποιός την επέλεξε;

Δ.Κ.:Στα αναπτυξιακά τμήματα είχα ξεκινήσει ως ακραίος, αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια και οι απαιτήσεις μεγάλωναν, έβλεπα πως λόγω και του ύψους δε θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε πιο μεγάλο επίπεδο, έτσι λοιπόν άλλαξα και γύρισα σε λίμπερο.

GV: Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο αθλητής ; Τι θυσίες αναγκάστηκες να κάνεις;

Δ.Κ.:Όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και αυτό απαιτεί τις δικές του θυσίες. Στην εφηβική ηλικία κυρίως, πολλές ήταν οι φορές που περιόριζα τις εξόδους μου, γιατί είχα αγώνες ή γιατί έπρεπε να ξεκουραστώ. Επίσης σχεδόν ποτέ δε πήγαινα σε εκδρομές με το σχολείο, γιατί δεν υπήρχε κάποιο ελεύθερο τριήμερο λόγω του βόλεϊ αλλά δε με πείραζε καθόλου, γιατί το έκανα συνειδητά και γιατί έχω κερδίσει πολλά άλλα πράγματα χρήσιμα από τον αθλητισμό.

GV: Σπουδάζεις κάτι; Εάν ναι τι είναι αυτό; Εάν όχι τι σχέδια σπουδών έχεις για το μέλλον;

Δ.Κ.:Έχω σπουδάσει Ειδική Αγωγή με ειδικότητα στη λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία.

GV:: Πιστεύεις πως ένας αθλητής μπορεί να συνδυάσει βόλεϊ, σπουδές και προσωπική ζωή ή πρέπει να θυσιάσει κάτι από αυτά για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του; (σε αθλητικό ή επαγγελματικό επίπεδο);

Δ.Κ.:Σίγουρα είναι δύσκολο να συνδυαστούν όλα μαζί, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος. Πρέπει να βάλεις προτεραιότητες στη ζωή σου και στόχους. Εγώ προσωπικά όπως προανέφερα σπούδασα στη Φιλιππούπολη και έτσι λοιπόν επειδή ήταν κοντά, κατάφερα τα χρόνια που έπαιξα στην Ορεστιάδα να πάρω και το πτυχίο μου και να ξεμπερδέψω με αυτό. Από τη χρονιά όμως που ήρθα στον ΠΑΟΚ, δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικά με τη λογοθεραπεία, καθώς εδώ οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και δεν προλάβαινα.

GV: Με ποιον θα ήθελες να είσαι συμπαίκτης και με ποιον αντίπαλος ; (Ελλάδα ή κόσμος)

Δ.Κ.:Στον ΠΑΟΚ είχα την τύχη να υπάρξω συμπαίκτης με πολύ έμπειρους και μεγάλους αθλητές και να κερδίσω πολλά από την προσωπικότητα τους και το χαρακτήρα τους. Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον.

GV: Ξεκίνησες το βόλεϊ στην Ορεστιάδα, σε μια ιστορική ομάδα. Αυτό ήταν για εσένα κίνητρο;

Δ.Κ.:Όπως είναι γνωστό, η Ορεστιάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία σαν ομάδα και έχει βγάλει πολύ σπουδαίους και γνωστούς αθλητές στο χώρο του βόλεϊ. Έτσι λοιπόν εκείνα τα χρόνια όλους αυτούς τους είχαμε σαν πρότυπα και σχεδόν όλα τα παιδιά της περιοχής περνούσαμε από τις ακαδημίες της ομάδας. Αυτό έγινε και με μένα και ασχολήθηκα περαιτέρω με το άθλημα

GV: Ο ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη ομάδα σου. Γιατί την επέλεξες; 

Δ.Κ.: Ποιος νέος αθλητής δεν θα ήθελε να αγωνιστεί στον πρωταθλητή Ελλάδος; Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν μου έγινε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Πολύ μεγάλο ρόλο όμως έπαιξε και η προσέγγιση που μου έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ τότε, ο κύριος Καλμαζίδης τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα σαν προπονητή αλλά και σαν άνθρωπο και ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του. Ο συνδυασμός αυτών των δυο παραγόντων λοιπόν με έκανε να πάρω πολύ γρήγορα την απόφασή μου.

GV: Τι εμπειρίες έχεις κερδίσει αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ;

Δ.Κ.:Αρχικά το να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ είναι μια εμπειρία από μόνο του. Από κει και πέρα είμαι 4 χρόνια στην ομάδα και έχω ζήσει μεγάλες χαρές αλλά και λύπες μέσα σε αυτήν. Όλα αυτά είναι καταστάσεις που με έχουν ωριμάσει στη ζωή μου και αθλητικά αλλά και προσωπικά.

GV: Ποια όνειρά σου (σε αθλητικό επίπεδο) δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί;

Δ.Κ.:Με τον ΠΑΟΚ έχουμε κατακτήσει 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα Ελλάδος. Αυτές οι επιτυχίες ήταν από τα μεγαλύτερα παιδικά μου όνειρα και είμαι τυχερός και ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να τα ζήσω. Παρόλα αυτά σαν αθλητής ποτέ δεν εφησυχάζω και φυσικά θέλω περισσότερους τίτλους και διακρίσεις. Το επόμενο όνειρο που θα ήθελα να πραγματοποιηθεί είναι το να αγωνιστώ με την εθνική μας ομάδα, κάτι που θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή.

GV: Θα ήθελες να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

IMG 9940Δ.Κ.:Ποτέ δε θα έλεγα όχι στο να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Πιστεύω πως θα ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για εμένα. Γνωρίζουμε βέβαια πως η θέση του λίμπερο δεν έχει τόσο μεγάλη ζήτηση έξω, καθώς ο αριθμός των ξένων είναι περιορισμένος και οι ομάδες προτιμούν να τους χρησιμοποιήσουν για άλλες θέσεις. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι θα γίνει στο μέλλον! Όσο περνάνε τα χρόνια βέβαια και βρίσκομαι στο ΠΑΟΚ, είναι κάτι που με ικανοποιεί και με κάνει πολύ χαρούμενο καθώς είναι ένας Σύλλογος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις αλλά και τους στόχους που μπορεί να έχει ένας επαγγελματίας αθλητής και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ.

Ο Δημήτρης μέσα από 5 μικρές απαντήσεις:

1. Αγαπημένο χρώμα: Άσπρο

2. Αγαπημένο φαγητό: Παστίτσιο

3. Αγαπημένη μουσική: Έντεχνα κυρίως Χαρούλης

4. Που θα ήθελε να πάει : Ένα roadtrip στην Αμερική, στην Καλιφόρνια.

5. Το μεγαλύτερο ελάττωμα: αρκετά ξεροκέφαλος

ΕΔΩ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ