Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τατιάνα Χοτζ: "Μου λείπουν οι προπονήσεις"





Η Τατιάνα Χοτζ είναι 17 χρονών και είναι αθλήτρια στην ομάδα βόλεϊ των Πάνθηρων Κοζάνης. Πηγαίνει 3η λυκείου και θα ήθελε να σπουδάσει γυμναστική́ ακαδημία ή οικονομικές επιστήμες.

Το βόλεϊ το ξεκίνησε πριν από́ 5 χρόνια και είναι ένα άθλημα που το αγαπά και της αρέσει πολύ́ γιατί́ είναι κυρίως ομαδικό όπου όλοι προσπαθούν για το σύλλογο.

Μέσα από́ αυτό́ έκανα πολλές φίλες κάτι που το ήθελε μιας και είναι ένας χώρος οπού σίγουρα σε βοηθάει να κοινωνικοποιηθείς.

 

Σκοπεύει να συνεχίσει το βόλεϊ και στο μέλλον όχι μόνο σαν χόμπι αλλά́ και σαν επάγγελμα!

Η θέση που αγωνίζεται είναι αυτή της διαγώνιας και μιλώντας μαζί της μας ανέφερε πως νιώθει με όλα αυτά που βιώνει το βόλεϊ και ο αθλητισμός γενικότερα

Ερ. Δεύτερη καραντίνα μέσα σε λίγους μήνες πως ένιωσες;

Τ.Χ. Η αλήθεια είναι ότι όταν το άκουσα δε μου άρεσε καθόλου .Κατευθείαν σκέφτηκα ότι θα σταματήσουν οι προπονήσεις και αυτό που με προβλημάτιζε ιδιαίτερα ήταν το ότι δεν ήξερα πότε θα αρχίσουν πάλι οι προπονήσεις ,γιατί πίστευα πως όλο αυτό θα τραβούσε πολύ. Όπως και έγινε !!Ως αθλήτρια μου στοίχησε πολύ γιατί είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ,ότι θα βάλω τα δυνατά μου να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να ολοκληρώσει τους στόχους της .

Ερ. Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψουν οι αθλητές στα γήπεδα

Τ.Χ.: Όλοι οι αθλητές πιστεύω πως θέλουν και ανυπομονούν να επιστρέψουν στα γήπεδα. Όμως είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να προσαρμοστούμε και να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμασταν. Η απόδοση όλων έχει πέσει διότι δε γυμναζόμαστε όπως πριν. Είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται χρόνο ,αλλά με την επιμονή και την θέληση μας πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε .

Ερ. Θα αντέξουν οι ομάδες και ο αθλητισμός αυτή τη νέα δοκιμασία;

Τ.Χ.: Είναι μια αρκετά δύσκολη δοκιμασία όπου όλοι οι αθλητές και προπονητές πρέπει να ανεχθούμε είτε συμφωνούμε είτε όχι για το κοινό καλό .Όμως όλοι μας έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν και να προσπαθούμε να τις φέρουμε εις πέρας. Οπότε με αρκετή υπομονή θα αντέξουμε και θα επιστρέψουμε με περισσότερη θέληση.

Ερ.: Μπορούσαν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κάποιες προφυλάξεις;

Τ.Χ.: Θεωρώ πως θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως γίνεται και σε άλλες χώρες και εννοείτε με την ατομική ευθύνη του καθενός.

Ερ.: Θεωρείς σωστό ότι διακόπηκαν και οι προπονήσεις;;

Τ.Χ.: Η άποψη μου είναι ότι οι προπονήσεις θα έπρεπε να συνεχιστούν λαμβάνοντας βέβαια τις κατάλληλες προφυλάξεις για να μπορέσουν οι αθλητές να διατηρήσουν οι αθλητές την καλή φυσική τους κατάσταση και να είναι έτοιμη να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγωνιστική περίοδο όταν θα τελειώσει το lockdown .

Ερ.: Πόσο δύσκολο είναι να μην υπάρχουν αγώνες και προπονήσεις για εσάς;

Τ.Χ.: Οι προπονήσεις και οι αγώνες ήταν μέρος της καθημερινότητας μας και ήταν πολύ ευχάριστο για μας. Όταν όμως μάθαμε ότι θα σταματήσουμε απογοητευτήκαμε γιατί είχαμε πολύ διάθεση και είχαμε θέσει υψηλούς στόχους. Είναι πολύ δύσκολο για όλους τους αθλητές γιατί μένουμε για αρκετό καιρό χωρίς να έχουμε επαφή με το άθλημα μας .

Ερ.: Τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Αν συνεχιστούν τι στόχους έχει η ομάδα σου;

Τ.Χ.: Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή στα γήπεδα. Ομως δε νομίζω ότι θα γίνει σύντομα διότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Εύχομαι όμως  να ακουστούμε σαν αθλητές και να μας δώσουν την ευκαιρία να επιστρέψουμε. Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά στον πρώτο μας αγώνα στην κατηγορία των κορασίδων όπου καταφέραμε να νικήσουμε 0-3 εκτός έδρας την ομάδα της Καστοριάς μια πολύ καλή ομάδα .Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την 1Η θέση στις κορασίδες όπως και πέρυσι  και έπειτα να προκριθούμε ξανά στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος .Ακόμα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια πολύ καλή πορεία στην κατηγορία των γυναικών όπου καταφέραμε πέρυσι και ανεβήκαμε στη Β΄  Εθνική .Πιστεύω ότι αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα τα κορίτσια θα βάλουμε τα δυνατά μας και όπλα την επιμονή ,υπομονή και θέληση θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών μας και των προσδοκιών των προπονητών μας .

Ερ.: Πως περνάς τη καραντίνα;

Τ.Χ.: Δεύτερη καραντίνα και παρόλο που έχω περισσότερο χρόνο για διάβασμα οι προπονήσεις μου έχουν λείψει πολύ. Το πρόγραμμα μου έχει αλλάξει εντελώς .Οι προπονήσεις ήταν κάτι που το κάναμε με πολύ ευχαρίστηση. Όμως λόγω της κατάστασης ,δεν γυμνάζομαι αρκετά και αυτό έχει επιπτώσεις στην φυσική μου κατάσταση. Φυσικά έχουμε την ενθάρρυνση και τη συμπαράσταση των προπονητών μας που μας προτρέπουν και μας δίνουν οδηγίες ,προκειμένου να ασχολούμαστε με την φυσική μας κατάσταση όσο αυτό είναι εφικτό.

πηγή: e-ptolemeos.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.