Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλική Ματιάδη: Μια... σούπερ μαμά που ονειρεύεται ένα μετάλλιο στον Άγιο Νικόλαο

Λένε πως πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα.

Γνωστό, χιλιοειπωμένο κλισέ το οποίο λέει σε μεγάλο βαθμό και την αλήθεια. Ωστόσο στην περίπτωσή μας, πίσω από μια πετυχημένη γυναίκα αθλήτρια (και εργαζόμενη μητέρα) βρίσκεται ένας δυναμικός άνδρας και μια απολύτως υποστηρικτική οικογένεια.

 
Κι όλα τα παραπάνω αφορούν τη Βασιλική Ματιάδη, ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, καθώς ως δίδυμο μαζί με την Ιωάννα Παρισάκη, κατάφεραν παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν, να φτάσουν σε 4 τελικούς και να πάρουν το εισιτήριο για τελικά του Αγίου Νικολάου.

 
Για ένα δίδυμο που ξεκίνησε την κοινή του πορεία τον περασμένο Μάρτιο και τη Βασιλική όντας μητέρα δύο παιδιών τα συγκεκριμένα επιτεύγματα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και τις πιο δυνατές αποδείξεις πως όταν πραγματικά αγαπάς κάτι, τότε μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια.
 
Ο τελικός της Σκύρου, το τεστ εγκυμοσύνης και η σημαδιακή επιστροφή στην Ίο
Πίσω στο 2018 η Βασιλική (7η στην τελική βαθμολογία του 2017) ξεκίνησε τη σεζόν  στη άμμο με μια δεύτερη θέση στο KBV Open (δίδυμο με την Σαριδάκη) και μια 7η στο Avand-Garde Open (με συμπαίκτρια την Σακελλαρίδη) για να ακολουθήσει η 5η θέση στο Thessaloniki Masters ως ζευγάρι με την Άννα Κουμβάκη με την οποία έφτασε στις 17 Ιουνίου στον τελικό του Skyros Masters.
 
Αντίπαλοι τους οι Έλενα Μπάκα, Διονυσία Μάτιου, οι οποίες κέρδισαν με 2-1 (16-21,  21-13, 15-11), ωστόσο για την Βασιλική η απογοήτευση της ήττας χάθηκε λίγες ώρες αργότερα όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος!

«Από το πρωί του τελικού δεν αισθανόμουν καλά… Ένιωθα μπουκωμένη και κάπως περίεργα. Μετά έκανα το τεστ κι ανακάλυψαν ότι ήμουν έγκυος», θυμάται η ίδια.
Λίγους μήνες αργότερα γεννήθηκε ο (3.5 ετών σήμερα Βαγγέλης), ενώ ακολούθησε τον Αύγουστο του 2020 η γέννηση της Ηλέκτρας. Αν και μητέρα δύο παιδιών η αγάπη της για την άμμο δεν έσβησε ποτέ κι έτσι τον περασμένο Ιούνιο δεν χρειάστηκε να σκεφτεί ιδιαίτερα την πρόταση της (επίσης μητέρας) Αθηνάς Δηλαβέρη για να αγωνιστούν ως ζευγάρι στο Ios Luxurios Grand Slam. Οι δύο μαμάδες επέστρεψαν με στιλ καθώς ξεκινώντας από τα προκριματικά έφτασαν στα προημιτελικά του τουρνουά, με τις οικογένειες τους να βρίσκονται εκεί και να τις αποθεώνουν.

Στην Ίο όμως έμελλε να μπουν και οι βάσεις για τη φετινή της συνεργασία με την Ιωάννα Παρισάκη με τον σύζυγο της Στάθη να είναι αυτός που ουσιαστικά την παρακίνησε για να προχωρήσει.
 
«Με την Ιωάννα γνωριζόμασταν από τα προηγούμενα χρόνια όταν συμμετείχε στα τουρνουά, αλλά κι αυτή είχε αποσυρθεί από την άμμο κι έπαιξε στην Ίο μετά από αρκετό καιρό. Εκεί λοιπόν έτυχε να βρούμε το χρόνο να μιλήσουμε περισσότερο και   συμφωνήσαμε να το δούμε το θέμα κάποια στιγμή μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων μας στη σάλα. Ωστόσο θυμάμαι τον σύζυγό μου να μου λέει «… αν θα παίξεις το επόμενο καλοκαίρι  θα είναι πολύ ωραία ιδέα να παίξεις ζευγάρι με την Ιωάννα».
 
Κάπου εδώ να βάλουμε στο κάδρο και τον δυναμικό άνδρα της οικογένειας, που είναι ο πρωταγωνιστής πίσω από τις κουρτίνες στις επιτυχίες της Βασιλικής.
 
Ο Στάθης δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό καθότι είναι μουσικός (μέλος της ροκ μπάντας Nux Monstro), αλλά πάντα υποστηρικτικός με τη σύζυγο του είπε το δικό του «ναι» όταν κάποια στιγμή η Βασιλική του ζήτησε το «οκ» για να πάρει μέρος στο σιρκουΐ.
 
«Ο Στάθης με στήριξε από την αρχή και πραγματικά τον θαυμάζω που έχει το κουράγιο και κρατάει τα παιδιά όταν εγώ πρέπει να λείπω στους αγώνες. Το συζητήσαμε και ουσιαστικά του ζήτησα την άδεια γιατί δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά τα έχουμε καταφέρει»
 
Κι αυτή η στήριξη είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς όταν δειλά, δειλά μέσα στην πανδημία ξεκίνησε να βάζει τον εαυτό της σε διαδικασία επιστροφής σε αγωνιστικούς ρυθμούς για να φτάσουμε στο φετινό καλοκαίρι όπου μαζί με την Ιωάννα έχουν καταφέρει ήδη πάρα πολλά...
 
«Επειδή φέτος τα πρωταθλήματα στη σάλα άργησαν να τελειώσουν δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας για να προετοιμαστούμε όσο και όπως θα έπρεπε αλλά  έχοντας κι οι δύο την εμπειρία και τη θέληση ξεπεράσαμε τα εμπόδια. Όταν το αποφασίσαμε είπαμε θα ξεκινήσουμε προπονήσεις αλλά και να βρούμε και χορηγούς, γιατί χωρίς τη δική του στήριξη δεν θα ήμασταν εδώ και ευτυχώς τα καταφέραμε».
 
Όσον αφορά τις δυσκολίες της μητρότητας και του πρωταθλητισμού;
«Πλέον υπάρχουν στιγμές που νιώθω κούραση μέσα στο γήπεδο. Δεν μιλάω για πνευματική κούραση, αλλά σωματική... Γυρνάς από τη δουλειά και πρέπει να είσαι 100% αφοσιωμένη στα παιδιά. Να μιλήσεις, να παίξεις μαζί τους, να μάθεις τα νέα τους και μετά να κάνεις και προπόνηση. Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση».
 
Ωστόσο υπάρχουν οι στιγμές που σε κάνουν να τα ξεχνάς όλα, να χαμογελάς και να προσπαθείς ξανά.
«Στο πρώτο τουρνουά που συμμετείχαμε στη Σύρο είχε έρθει μαζί και η οικογένεια μου και μας είδαν να φτάνουμε στη 2η θέση και να παίρνουμε το μετάλλιο. Από τότε ο γιος μου μετά από κάθε αγώνα με ρωτάει αν κερδίσαμε κι αν πήραμε κάποιο μετάλλιο».

Πόσο εύκολο είναι όμως για τη μητέρα Βασιλική να αφήνει στο σπίτι δύο παιδιά κι ένα σύζυγο;
«Είναι πολύ δύσκολο… Ωστόσο επειδή  τρία χρόνια δεν είχα λείψει ούτε μια μέρα από δίπλα τους είναι μια ‘ανάσα’ και όταν επιστρέφω όση κούραση κι αν έχω γυρίζω γεμάτη από ενέργεια την οποία αφιερώνω στην οικογένεια... Αυτή είναι πάντως και η φιλοσοφία που έχουμε με τον σύζυγο μου, α εξακολουθούμε να κάνουμε δηλαδή πράγματα που αγαπάμε… Ξαναλέω όμως ότι θαυμάζω πραγματικά τον Στάθη για το κουράγιο και τη δύναμη που έχει να κρατάει τα παιδιά».
 
Ματιάδη και Παρισάκη έχουν φτάσει φέτος σε τέσσερις τελικούς. Στη Σύρο και τη Θεσσαλονίκη ενώ ήταν στο ταμπλό των προκριματικών, στην Ίο και τη Θάσο ξεκίνησαν από τα κυρίως ταμπλό. Και στους τέσσερις όμως γνώρισαν τη γεύση της ήττας (Σύρο και Θάσο έχασαν από Μάτου/Χαντζή, Θεσσαλονίκη από τις Μαναβή/ Καλαμαρίδου και στην Ίο από τις Αγριοδήμου/Καραγκούνη). Λογικό λοιπόν να την ρωτήσουμε αν υπάρχει κάποιο απωθημένο.

 



«Φυσικά και υπάρχει! Κι είναι συγκεκριμένες οι ομάδες που χάνουμε... Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν είχαμε ως βασικό στόχο να φτάσουμε στα τελικά στον Άγιο Νικόλαο. Μπορεί να λείπαμε αρκετά χρόνια από τα τουρνουά της άμμου, αλλά νομίζω ότι αγωνιστικά έχουμε δείξει ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες. Δουλεύουμε πολύ, είμαστε πολύ πειθαρχημένες και παρόλο που είμαστε κι οι δύο εργαζόμενες πραγματικά κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το ότι δεν τα έχουμε καταφέρει να νικήσουμε σε έναν τελικό, νομίζω ότι είναι καθαρά εγκεφαλικό ζήτημα και όχι αγωνιστικό», είπε και συμπλήρωσε: «Εννοείται ότι σκεφτόμαστε πως μπορούμε να σπάσουμε το ρόδι στον Άγιο Νικόλαο. Σας είπα και πριν ότι ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε στα τελικά και εκεί να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Το πρώτο βήμα το κάναμε και ταξιδεύουμε στην Κρήτη ως ως 3η ομάδα της βαθμολογίας. Αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά θέλουμε κι ένα μετάλλιο»

Πέρα όμως από την οικογένεια, υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί «υποστηρικτές» σ’ αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια, στους οποίους η Βασιλική ήθελε να πει ένα ξεχωριστό ευχαριστώ.
«Πρώτα απ’ όλα στη Τζο (Ιωάννα Παρισάκη) που δείχνει τρομερή κατανόηση και παρά τη μικρή ηλικία της έχει τρομερή ωριμότητα. Πιστέψτε με δεν είναι εύκολα να παίξεις με συμπαίκτρια μια μητέρα, αλλά με την Ιωάννα έχουμε βρει κώδικα επικοινωνίας και μπορούμε να συνεννοηθούμε για το πρόγραμμα μας χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης θέλω να σταθώ στον προπονητή μας Φερνάντο Μπιλλήρη. Πρώην πρωταθλητής νυν ομοσπονδιακός προπονητής, ο Φερνάντο μας πίστεψε από την πρώτη στιγμή σαν ομάδα και μας ώθησε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα ως το τέλος παρά τις καθημερινές  μας υποχρεώσεις. Μας έχει στηρίξει προπονητικά, αλλά και ψυχολογικά και του οφείλουμε πολλά.
 
Τέλος θέλω να αναφερθώ στους χορηγούς μας, μικρούς και μεγάλους γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε το όνειρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Bodytalk, Regencycasino Thessalonikis, Παραδοσιακό φούρνος Θεσσαλονίκης, Bozar cafe Πεύκη, Gand oil lubrications, Ταβέρνα Σάββας Σύρος, Syros inn rooms & apartments, Syros4 holidays vacation home rental-rent a car-holidays ideas, MY KOSMIMA Ξανθης»






Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.