Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάρης Αλεξάκης: «Επόμενος στόχος να δώσουμε στις διοργανώσεις του Αγίου Νικολάου διεθνή χαρακτήρα»

Μια μικρή πόλη (12.000 ο πληθυσμός της) με μια μεγάλη ιστορία η οποία από το παρελθόν μέχρι το σήμερα πρωταγωνιστεί και πρωτοπορεί.
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν στην αρχαιότητα η «Λατώ προς Καμάρα», ένα λιμάνι που άκμασε στους αρχαϊκούς, κλασικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά η φήμη για τις φυσικές ομορφιές του διατηρήθηκε αναλλοίωτη μέσα στο πέρασμα του χρόνου για να ξεκινήσει εκεί τη δεκαετία του '60 η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.
 
Σήμερα ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα διεθνές κοσμοπολίτικο θέρετρο, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες για να απολαύσουν τις παραλίες, να δουν τη Βουλισμένη λίμνη για να μάθουν τους θρύλους της (που θέλουν τις θεές Αθηνά και την Άρτεμις, να λούζονται στα νερά της) και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.
 
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτός ο πανέμορφος τόπος στην ανατολική πλευρά της Κρήτης έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και για πολλούς ακόμη λόγους καθώς δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως έχει καταφέρει να εξελιχθεί στην πρωτεύουσα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.
 
 
Ο Άγιος Νικόλαος για 5η φορά την τελευταία εξαετία (υπήρξε η διακοπή του 2020) θα φιλοξενήσει το τριήμερο 29-31 Ιουλίου τα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, έχοντας διοργανώσει πριν από λίγες ημέρες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, ενώ έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων , το Agios Nikolaos Cliff Diving  ,το Agios nikolaos On Sup, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος,  τα Καλυδώνεια ( αγώνας Ανοιχτής θάλασσας), η Γιορτή Βουνού   το Agios Nikolaos Sea Experience και πλήθος αθλητικών διοργανώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. 
 
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ως Δημοτική Αρχή ότι θέλαμε να συμμετάσχουμε στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και βλέποντας σήμερα που θα φιλοξενηθούν οι υπόλοιπες διοργανώσεις του φετινού πανελληνίου πρωταθλήματος, νομίζω ότι βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι τα τελευταία χρόνια», είχε δηλώσει στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του πανελληνίου πρωταθλήματος ο κ. Χάρης Αλεξάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου και «ψυχή» της αθλητικής «επανάστασης» που οραματίστηκε και η υλοποιεί ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός με τους συνεργάτες του.
 
Ποιο είναι όμως το στοιχείο που έχει δημιουργήσει αυτόν τον ισχυρό δεσμό της πόλης με το μπιτς βόλεϊ;
 
«Πέραν του ότι πρόκειται για τον βασιλιά των καλοκαιρινών σπορ νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά χρόνια με την Ομοσπονδία. Για τον Δήμο μας είναι ξεκάθαρη η στόχευση για τον αθλητικό τουρισμό και την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλα στάδια, αλλά έχουμε φυσική ομορφιά, είμαστε από τους πρώτους δήμους της χώρας σε γαλάζιες σημαίες και μια διοργάνωση σαν τα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ είναι από τους καλύτερους τρόπους για να διαφημίσουμε τον τόπο μας», εξηγεί ο κ. Αλεξάκης ενώ αναφερόμενος στις καινοτομίες που θα υπάρξουν στο φετινό ραντεβού τόνισε:
 
«Το βράδυ της Παρασκευής θα διοργανώσουμε μια λιτή τελετή έναρξης για το καλωσόρισμα των ομάδων, ενώ θα έχουμε live streaming και επιπλέον έχουμε προχωρήσει στην ποιοτική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων»
 
Στον Άγιο Νικόλαο όπως και σε όλη την Κρήτη γενικότερα υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στην κίνηση των τουριστών, ωστόσο όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού «ο κόσμος της πόλης ανυπομονεί για τους αγώνες γιατί όλα αυτά τα χρόνια απολαμβάνει εξαιρετικό θέαμα κι είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος».
 
Μέσα σ' αυτήν την πενταετία όπου ο Άγιος Νικόλαος έχει εξελιχθεί σε μόνιμο τόπο διεξαγωγής των τελικών του πανελληνίου πρωταθλήματος ο κ. Αλεξάκης χαρακτήρισε την συνεργασία με την ΕΟΠΕ «... με μία λέξη άψογη! Σ' αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης κι αυτό ήταν που μας βοήθησε να κερδίσουμε και το περσινό στοίχημα με τη διεξαγωγή των τελικών εν μέσω κορωνοϊό».
 
Κι αν ο Άγιος Νικόλαος ήδη έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη στο κομμάτι του αθλητισμού και δη της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, οι άνθρωποι του δεν σταματούν να ονειρεύονται και να βάζουν νέους στόχους...
 
«Για τη δημοτική αρχή ήταν στρατηγική επιλογή από την πρώτη στιγμή η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Έχουμε πετύχει πράγματα πηγαίνοντας βήμα, βήμα και οι επόμενοι στόχοι μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υποδομών μας, αλλά και να εξελίξουμε τις διοργανώσεις τις οποίες φιλοξενούμε δίνοντας σ' αυτές διεθνής διάσταση. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, αλλά όπως έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια κι έχοντας πλέον την τεχνογνωσία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».
 
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.