Οι απάτες των εταιρειών με προϊόντα διατροφής

Σήμερα θα αναφερθώ σε καταστάσεις που σκοπό έχουν την παραπλάνηση του καταναλωτή και που δυστυχώς δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο.


Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι εταιρείες δεν νοιάζονται για την υγεία μας και σκοπός της ύπαρξης τους είναι το κέρδος και μόνο, δυστυχώς θα πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με καχυποψία.
ΑΠΑΤΗ Νο 1

Τα περισσότερα τρόφιμα επεξεργάζονται, ακόμη και τα βιολογικά σε πολλές περιπτώσεις.

Κάποτε ανέγραφαν τι βάζουν μέσα και ο κόσμος τρόμαζε! Έτσι με συμμέτοχο την Ε. Ε. . αποφάσισαν όχι να αφαιρέσουν τα χημικά αλλά απλά να τα κρύψουν πίσω από αριθμούς και γράμματα. Όλοι έχουμε δει τα γνωστά «Ε» να συνοδεύονται από κάποιο αριθμό. Όλοι έχουμε δει στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών ένα τριγωνάκι όμορφα τυπωμένο που στο κέντρο έχει ένα αριθμό. Τι είναι όλα αυτά; Χημικά, τα οποία σε ανεκτές δόσεις τα αντέχει ο οργανισμός! Λες και είμαστε γεννημένοι για να τρώμε χημικά! ! Κι όμως μας ταΐζουν με συγκεκριμένες ποσότητες ημερησίως και αντέχουμε! Το ποσά χρόνια και πόσο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τον οργανισμό είναι άλλο θέμα, αλλά ουδείς ενδιαφέρετε.

ΑΠΑΤΗ Νο 2
Τα προϊόντα που τάχα χάνεις βάρος όπως οι γνώστες μπάρες δημητριακών που διαφημίζονται ως λυτρωτές του πάχους ενώ από την άλλη πλευρά με μικρά γράμματα αναφέρουν «στα πλαίσια μια ισορροπημένης δίαιτας των 2000 και κάτω θερμίδων»! Με λίγα λόγια όταν κάνεις δίαιτα και είσαι υποθερμιδικός θα αδυνατήσεις ακόμη και αν τρως μπάρες δημητριακών! Λογικότατο αλλά δεν είναι οι μπάρες η αιτία αλλά η δίαιτα! !

ΑΠΑΤΗ Νο 3
Στα συμπληρώματα διατροφής γράφουν θρεπτική αξία ανά μερίδα, η οποία είναι λιγότερο πάντα από τα 100γρ και απλά αυτοί ορίζουν ως μερίδα τα 40γρ ή τα 60γρ λες και μπορείς να φας μόνο τόσο!


ΑΠΑΤΗ Νο 4

Στα συμπληρώματα ξανά παίζουν με τα πραγματικά ΜG στις συσκευασίες και έτσι αλλάζουν τις τιμές και ενώ κάτι δείχνει φθηνό τελικά είναι πανάκριβο.


και η ΑΠΑΤΗ Νο 5 είναι η χειρότερη όλων. . .
Στα φαστ φουντ, και όχι μόνο, τα περισσεύματα από όλα τα κρέατα συλλέγονται και αντί να πεταχτούν γίνονται λουκάνικα ή αν είναι για τα σκουπίδια γίνονται κιμάς και προστίθενται ουσίες «συγκόλλησης» όπως η γνωστή g7 η οποία κολλάει τα μόρια κρέατος και ως εκ θαύματος γίνεται φιλέτο κρέατος και πιο συχνά χάμπουργκερ!


Και στη θέση Νο 6 κάτι που έχουμε φάει όλοι. . .

το γνωστό φιλέτο κοτόπουλο στα μαγαζιά που είναι αφρός ενώ αν το ψήσουμε σπίτι είναι λάστιχο! Είναι τόσο καλοί οι μάγειρες; Κάθονται όλη νύχτα και το μαρινάρουν για τους πελάτες; Μας αγαπούν τόσο πολύ; Φυσικά όχι! Απλά βάζουν μέσα μια πολύ καλή χημική σκόνη η οποία ανοίγει τους πόρους του κρέατος, έτσι κόβετε ακόμη και με το μαρούλι. Βέβαια το κακό είναι ότι όση ώρα το τρώμε ανοίγει και τους πόρους της γλώσσας μας!

«Όμως μην φοβάστε» λέει ο Ε. Ο. Φ, ο οποίος ποτέ δεν κάνε τη δουλειά του σωστά. Απλά διαβάζει την σύσταση να μην ξεπερνά τα όρια σύμφωνα με την νομοθεσία και δεν υποχρεούται σε κανέναν έλεγχο εκτός και αν συμβεί κάτι σε κάποιον !

Κάπως έτσι μάθαμε όλοι ότι τρώγαμε κρέας αλόγου σε 5 εταιρείες και όχι 1. Και το κρέας αλόγου είναι πανάκριβο και ασφαλώς τρώγετε, αλλά τότε ποιο ήταν το θέμα; Απλά ήταν DNA αλόγου και όχι ακριβώς. . . το κρέας του. . . και κάνεις δεν θα μας πει ποτέ γιατί το έβαζαν. . . .

Καλυτέρα να σταματήσω εδώ διότι θα μπορούσε κάνεις να γραφεί όλη μέρα. . .
Τα ματιά σας 14 και να θυμάστε ότι ο μόνος που ενδιαφέρετε πραγματικά για την υγεία σας είστε εσείς.

Γιάννης Σαμιώτης